Dator > två huvudtyper av skannrar

 • två huvudtyper av skannrar


 • Du behöver:
  tidning eller hushållspapper
  . Pennkniv.
  100 gram svart toner bläck.
  Tratt.
  Tejp.

  Den digitala revolutionen har fått långtgående effekter på många områden, inte minst som är fotografering och bildskapandet. Digitala skannrar tur foton och dokument till filer som användare kan dela via e-post eller redigera i en digital miljö med specialiserad programvara. Att välja rätt typ av scanner är en fråga om att veta vad uppgiften kräver och hur varje typ av maskin fungerar.

  flatbäddsscannrar

  Flatbäddsskannrar är bland de vanligaste och mest prisvärda digitala scannrar på marknaden. De har en platt glasruta som användaren placerar ett fotografi, ett dokument eller bok. Under glaset innehåller skannern ett ljus för att lysa upp dokumentet och en digital sensor att fotografera handlingen i detalj.  Mest flatbäddsskannrar inkludera justerbara inställningar via mjukvara som tillåter användare att göra snabba, låg kvalitet skanningar eller mer detaljerade genomsökningar som tar längre tid att producera och resultera i större digitala filer. Vissa Flatbäddsskannrar även skanning element både på glasytan och undersidan av locket, så att de skanna båda sidorna av en dubbelsidig dokument samtidigt.

  Foto Scanners

  Foto skannrar är en del av en klass av specialitet skannrar som skapar digitala kopior av tryckta bilder. Medan en flatbäddsskanner kommer att söka av ett fotografi, foto skannrar byggts särskilt för denna uppgift. De enheter mäts vanligen en arkmatade system med en springa där användaren sätter ett foto. Arkmatad foto skannrar är snabb och ger mycket hög bildkvalitet för digital redigering eller arkivering.  Trumskannrar är ett annat alternativ populärt med foto och publicering proffs. De enheter använder en roterande trumma som håller bilden på plats och snurrar det förbi en stillastående sensor. Drum foto skannrar är dyra men de kan producera bilder lämpar sig för tryck i tidningar eller på anslagstavlor.

  Andra alternativ

  Bortom flak och foto skannrar, finns det flera alternativ för att producera en digital version av en bild eller ett dokument. Streckkodsläsare var ett populärt alternativ innan flatbäddsskannrar blev överkomliga och lätt tillgängliga. Streckkodsläsare använda en sensor på slutet av en stav, som användaren drar över ytan av en handling för att skanna text eller bilder. Handhållna skanners lägre bildkvalitet, men är mer portabel än flatbäddsskannrar.  Negativa skannrar är ett annat specialiserade alternativ för fotografer. De enheter använder en speciell, kraftfull sensor för att skanna en filmkamera negativ. Negativa skannrar är inte användbara för skanning något annat, vilket gör dem mer av ett specialiserat verktyg för professionella som behöver upprepas och arkivarbete filmremsa.


Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:hur man installerar en enhet Iomega Zip i Windows XP

Relaterade artiklar


 • hur man kan återställa en Toshiba Satellite L35
 • hur du formaterar en hdd återhämtning
 • Hur konverterar jag en hp4p skrivare till USB?
 • hur man kan förstå mikroprocessorn
 • specifikationer för Sony Vaio PCG-frv26
 • vad är skillnaden mellan fett 32 & NTFS?
 • min Compaq Presario startar inte upp
 • hur man kan jämföra netbooks och bärbara datorer
 • Hur felsöker jag en CX11NF Epson AcuLaser?
 • vad är SIMM-minne?