Dator > hur reparera en LCD-bildskärm på en dator

 • hur reparera en LCD-bildskärm på en dator


 • Med tiden kan LCD-bildskärm i en bärbar dator blir svag, börjar blinka eller inte tändas alls. Du kan reparera LCD-skärmen genom att diagnostisera problemet och ersätta den felaktiga komponenten. En bärbar dator skärm består av en inverter styrelse som styr strömförsörjningen, bakgrundsbelysning lampa som lyser upp skärmen och själva skärmen. Omriktaren styrelsen och bakgrundsbelysningen lampan kan ersättas för att lösa gemensamma problem med bildskärmen, men vid dåliga pixlar eller linjer på skärmen, kan du behöva installera en ny LCD-skärm.

  Du behöver:
  Produktdokumentation
  . Skruvmejsel.
  Plektrum.
  Lödkolv och löd.


  1.
  Diagnostisera problemet. Anslut den bärbara datorn till en extern bildskärm, via t. ex. en projektor eller en stationär bildskärm. Om den externa enheten visar bilder som vanligt innebär det att problemet ligger hos den bärbara LCD-skärm och inte dess grafikkort eller moderkort.
  2.
  Stäng av datorn. Koppla ur nätsladden från den bärbara datorn och vägguttaget och avlägsna den bärbara datorns batteri. Ta bort plastskyddet och lyft upp batteriet ur dockan under den bärbara datorn.
  3.
  Ta bort skruvarna från bezel --- plast ramen runt skärmen. Se dokumentation för lokalisering av skruvar, det kan vara fyra till sex skruvar, beroende på märke och modell. Försiktigt bända gummitätningarna lös med platt spets verktyg för att exponera skruvarna. Ta bort alla och placera dem i en liten behållare på avstånd från arbetsområdet.
  4.
  Lossnar ramen. Efter att ha lossat alla skruvar, sätt ett finger mellan ram och skärmen och dra fingret mot dig så att den lossnar. Börja från botten centrum och gå runt ramen för att helt koppla loss det från LCD-panelen. Leta och ångra alla låsmekanism som klämmor eller krokar till fri på ramen.
  5.
  Kontrollera kabelanslutningar på någon sida av omriktaren styrelsen. Med bezel av, kommer du att se nakna LCD-skärmen omges av en tunn metallram. Hitta en liten grön komponent-omformaren-vanligtvis tejpade längst ned på skärmen och dra ur kablar. Koppla ur videokabeln, tejpade på baksidan av skärmen, från moderkortet. Sätt tillbaka kablarna och slå på den bärbara datorn. Om problemet inte är löst, måste du byta ut omriktaren eller en lampa.
  6.
  Byt omriktaren. Ta den gamla av bända loss eller lossa dess skruv och installera en ny. Placera den nya enheten exakt samma sätt som den gamla och ansluta sin kablar. Slå på den bärbara datorn och kolla. Byt bakgrundsbelysningen lyktan om problemet inte är löst.
  7.
  Demontera gamla lampan. Leta reda på långa tunna röret till en sida av skärmen och ångra gummi flikar från endera änden. Unsolder anslutningar från både leder och ta bort lampan helt. Orientera den nya lampan genom att hålla den nära skärmen, och anslutningar löda i båda ändar. Byt ut gummi flikarna och montera röret displayen församlingen. Om du fortfarande ser problem med bildskärmen måste du byta ut skärmen.

  Tips och varningar


 • Beställ delar garanterat att passa. Installera inte ett oförenligt komponent. Se din dokumentation eller besök tillverkarens webbplats för en lista över komponenter.
 • Du bör inte ha några överblivna bitar efter återskapar den bärbara datorn.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:hur gör jag fylla på HP Deskjet 4140 bläckpatroner?

Relaterade artiklar


 • hur man byter till ett nav kabelanslutning
 • Hur fyller jag tri färg HP 57 bläckpatroner för skrivare?
 • hur man byter en partition storlek utan att förlora data
 • Dell Inspiron 8500 maskinvara information
 • specifikationer för SDHC-minneskort
 • ominstallation av fjärråtkomst
 • Hur använder jag ett 1GB Memorex ravel flash-enhet?
 • hur man bestämmer vilken typ av grafikkort är lämpligt
 • hur man får video i min HP Pavilion
 • eSATA-kabel vs SATA-kabel