Dator > hur man skapar en CAT5 kabel

 • hur man skapar en CAT5 kabel


 • Om du använder ofta Cat5 kabel i dina projekt datornätverk och skapa din egen är inte bara billigare än att köpa premade kabel, men erbjuder också flera fördelar. Kommersiellt tillgängliga kablar kan vara för lång eller för kort för dina behov och skapa en snubbelrisk om de installeras i ditt hem eller kontor. Om en kabel slutar fungera, ha en egen kabel till hands innebär att du genast kommer att kunna ersätta det istället för att behöva lägga tid på väg till en dator leverans butik

  Du behöver:.
  Cat5 kabel rulle.
  Måttband.
  Cat5 pressverktyg med integrerad avbitartång och strippa.
  RJ-45 anslutningar.
  Cat5 kabel testare.


  1.
  Mät ut önskad längd på din kabel med måttbandet. Lägg till ett minimum av 6 inches på mätning för att möjliggöra eventuella misstag. Klipp kabeln med avbitartång i din pressverktyg enligt den resulterande mätningen.
  2.
  Strip en del av isoleringen från kabeln med kabelskalare i din presstången. Den borttagna delen bör vara ca 1 1 /2 inches i längd.
  3.
  Tvinnas de frilagda ledningarna med fingrarna och ordna dem efter färg. Det finns fyra ledarpar, med olika färgkoder på deras isolering.
  4.
  Räta och plattar varje tråd. Ordna dem i följande ordning, beroende på deras färgkoder:. . Vit-orange, orange, vit-grön, blå, vit-blå, grön, vit-brun, brun
  5

  Trimma exponerade kablarna med avbitartång i din pressverktyg för att göra dem ännu. Snittet ledningar bör vara ca 1 /2 tum från slutet av isolation.
  6.
  Håll trådarna stadigt med en hand, hålla dem i rätt position. Ta en RJ-45 kontakt med andra handen och höll den med klippet bort från dig. Tryck fast kontaktdonen på trådarna.
  7.
  Undersök kontakten och ledningarna för några misstag. Alla kablar bör vara att trycka upp mot slutet av kontakten, och de bör fortfarande vara i rätt ordning, med den vita-orange tråden till vänster och den bruna ledningen till höger.
  8.
  Skjut kabelisoleringen i kontakten så långt som möjligt. Detta säkerställer att isoleringen kommer att förbli instängda i kontakten när kabeln är klar, vilket gör ändarna av kabeln mer resistent mot eventuella skador.
  9.
  Sätt i kontakten till pressverktyg att trycka ordentligt se till att ledningarna och isolering kvar i rätt läge. Pressa pressverktyg ordentligt för att fästa kontakten till kabeln.
  10.
  Bort kontakten från presstången och undersöka den. Om metallkontakterna i kontakten ojämnt eller ledningar inte trycka upp mot slutet av kontakten, skär kontakten bort kabeln med avbitartång i din pressverktyg och upprepa processen. Gör samma sak för att skapa den andra änden av kabeln.
  11.
  In ändarna av kabeln i skårorna på din kabel testare att se till att kabeln fungerar korrekt. Konsultera instruktionerna på din kabel testare för ytterligare information.

  Tips och varningar


 • Vissa Cat5 kabeln inte har färgkodning på tråden, vilket gör det nödvändigt att hålla reda på vilket tråd tillhörde varje ledarpar. Om möjligt bör du kontrollera Cat5 kabel innan du köper den se till att den har lätt att känna igen färgkodning.
 • Skador på kablarna kommer att göra din kabel värdelös. Var särskilt noga med att inte skada ledningarna på något sätt medan du tar bort isoleringen från kabeln.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:Hur får jag en CD-RW för att öppna?

Relaterade artiklar


 • hur gör jag fylla på Canon CL-31 bläckpatroner?
 • Hur uppgraderar jag en Compaq 5340?
 • hur man installerar Canon-skrivare
 • hur man får samma bild som visar på två datorskärmar
 • hur man kan jämföra laptop komponenter
 • Lägga till en kort usb pci
 • hur man raderar CD-program
 • Hur byter jag hårddiskar med flash-enheter?
 • hur du tar bort och ersätter Dell Vostro 3700 bärbara datorns tangentbord och CD / DVD-enhet
 • hur man bygger en egen Micro PC