Dator > hur man installerar en socket 478 CPU-fläkt

 • hur man installerar en socket 478 CPU-fläkt


 • Centralenheter är installerade på CPU kontakten på moderkortet. Uttaget typ som ditt moderkort använder bestämmer processorer som du kan installera på just moderkort. Socket 478 är en äldre socket typ som används av Intels Pentium 4 och Celeron-processorer. Kylsystemet används för denna CPU-typ består av en kylfläns och fläkt församling som inte är svårt att installera eller byta

  Du behöver:. .
  Heatsink
  Kylpasta.
  Stjärnskruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.


  1.
  Stäng av datorn och ta bort nätsladden. Ta bort datorns hölje fall. Vissa dator fall har inte fästskruvarna och du kan lätt glida av hela locket eller ena sidan. Andra fall kan kräva att du skruva skruvarna på baksidan av datorn målet vid glider av luckan.
  2.
  Hitta fläkten på toppen av Socket 478 CPU. Det bör fästas på toppen av aluminium kylflänsen.
  3.
  Lossa fläkten kabel från moderkortet och anteckna fläktens strömanslutningen plats. Du kommer att behöva använda denna anslutning när du installerar den nya fläkten och kylfläns montering.
  4.
  Dra den vita plasten spakarna på fläkten upp, med hjälp av fingrarna eller platt skruvmejsel.
  5.
  Leta lagring mekanismen krokar. Dessa krokar omger CPU-sockeln och håll kylflänsen på plats ovanpå processorn. Sätt platt skruvmejsel i den lilla skåran i hörnen av kylflänsen och tryck ner den tills den kommer mellan kylflänsen musikvideo ramens låsanordning. Börja med att vända skruvmejseln mot kylflänsen församling så att spärren från kroken. Upprepa detta i varje hörn av kylflänsen.
  6.
  Vrid kylflänsen långsamt för att bryta någon försegling som termisk pasta kan ha mellan processorn och kylflänsen. Ställ den ursprungliga kylflänsen församling åt sidan.
  7.
  Applicera värmeledande pasta, om så behövs, på toppen av CPU. Kylflänsen kan komma med en kylpasta som redan tillämpas på botten av församlingen. Ta bort plastfilmen som täcker redan tillämpas föreningen om så är fallet.
  8.
  Hitta platshållarna på varje hörn av sockeln och anpassa kylfläns och fläkt församlingens spärrarna till klippen . Tryck på kylfläns ovanpå processorn för att se till kylpasta vidrör både kylfläns och CPU.
  9.
  Tryck på hörnen på kylflänsen till spärren in den behåller montering på moderkortet. Tryck klippet spakarna ner en efter en på vardera sidan av kylflänsen. Anslut fläktens ström kabel till moderkortet kontakten du antecknade tidigare. Avsluta ärendet och koppla in datorn.

  Tips och varningar


 • Använd ett antistatiskt armband för att kraftigt minska risken att orsaka skada i din CPU, moderkortet eller dig själv medan du arbetar inuti datorn. Helt enkelt klippa bandet till en ren metall del av datorns hölje och sätt armbandet sida över handleden.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:hur du partitionerar flera hårddiskar

Relaterade artiklar


 • Hur felsöker jag en HP 2610 skrivare?
 • hur man uppgraderar RAM-minne för en Dell Dimension 2350
 • Felsökning av en HP Color LaserJet 4700 dtn
 • Hur vet jag om jag kan utöka DDR RAM i en iMac G5?
 • hur du uppdaterar en nätverkskort
 • hur du uppdaterar openssl på en Apple
 • vad är DDR II SDRAM?
 • specifikationerna för en VAIO SR
 • hur du lägger till minne till HP Pavilion
 • Hur gör jag startar en renoverad Dell Latitude D500?