Dator > hur man installerar en eMachines cpu fläkt för Celeron och p4

 • hur man installerar en eMachines cpu fläkt för Celeron och p4


 • En eMachines Datorn använder en kylfläkt för att hålla datorns processor, eller CPU, kör på optimal temperatur. Om din CPU fläkt inte fungerar eller inte fungerar, kan fysiska skador på processorn eller moderkortet uppstå på grund av högre än de rekommenderade temperaturer. Byte av CPU fläkt på en Intel Pentium 4 eller Celeron kräver utbyte av hela CPU kylning mötesfriheten fläkten är kopplad till kylflänsen

  Du behöver:.
  Socket 478 kompatibel fläkt och kylfläns montering.
  Stjärnskruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.
  Antistatiskt armband.


  1.
  Stäng av din Emachine datorn och koppla loss kabeln från baksidan av datorn. Lokalisera de två skruvarna på höger sida på baksidan av målet. Ta bort dessa skruvar med stjärnskruvmejsel och skjut den högra panelen mot dig för att få tillgång till insidan av Emachine.
  2.
  Leta efter den aktuella CPU-kylfläns och fläkt montering. Det är i mitten av moderkortet. Dra fläktens strömkabelanslutningen av moderkortet. Anteckna moderkortets strömstiftet plats för att installera den nya fläkten och kylfläns.
  3.
  Tryck upp på de två klippen på varje sida av fläkten. Lämna dessa i upprätt läge. Skjut platt skruvmejsel i den lilla skogsdungen ligger på hörnet av fläkten. Skruvmejseln ska lätt glida ned mellan svart plast haken på kylflänsen och behåller klippet på CPU socket. Snurra skruvmejsel mot kyla församling så att spärren. Upprepa detta på alla hörn.
  4.
  Twist kylning montering innan du drar upp för att ta bort den från enheten. Vrida det tar bort alla kvarvarande band som processorn och kylflänsen kan ha på grund av kylpasta på kylaren. Ställ den ursprungliga kylning församling åt sidan.
  5.
  Placera den nya kylfläns och fläkt montering så hörnen på kylflänsen s spärrarna stämmer med hållaren runt CPU-sockeln. Ta bort plastfilmen på undersidan av kylflänsen om det har ett kylpasta som redan tillämpas. Applicera kylpasta direkt på CPU om kylflänsen inte kommer med någon. Tryck jämnt ner på kylning församling att säkerställa en korrekt tätning.
  6.
  Tryck kyla församling tills spärrarna på kylflänsen fångst klämmorna. Tryck klippet spakarna ner på fläkten och anslut den till makten stiften på moderkortet. Skjut på fallet och anslut datorn.

  Tips och varningar


 • Du kanske vill prova att sätta datorn på sin sida under installationen av kylfläns och fläkt montering. Det är ofta lättare att anpassa komponenter när du kan arbeta med det uppifrån och ned istället för att gå från sidan.
 • använda ett antistatiskt armband kan kraftigt minska risken för statisk elektricitet skada eller till och med förstöra en känsliga dator komponent såsom CPU. Om du inte har ett antistatiskt armband kan du jorda dig på datorns chassi och vidta åtgärder för att undvika alstring av statisk elektricitet, som inte bär strumpor på mattan.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:hur man byter en hårddisk utan programvara

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter en skrivare till ett nav
 • hur man återställer en indikator bläcknivå
 • hur du ta bort den från en Acer Aspire 6930
 • hur man installerar ett trådlöst flash-enhet
 • Hur byter jag en Dell gx270 nätaggregat?
 • Återskapa data på en tappad hårddisk
 • hur man ansluter en CD-RW & dvd läsare till ett moderkort
 • Hur gör jag handla en bärbar dator?
 • hur man ansluter en 16 portars switch
 • Återskapa data från en kraschad extern hårddisk