Dator > hur man delar en bildskärm och tangentbord

 • hur man delar en bildskärm och tangentbord


 • Om du letar efter ett sätt att köra två datorer på samma gång men har bara en bildskärm och tangentbord, behöver du en apparat som kallas KVM (Keyboard, Video och Mouse) switch. En KVM-switch är i grunden en A /B switch som delar en bildskärm, tangentbord och mus signal mellan två eller flera datorer. Det finns två typer av KVM-switchar: modeller med en fysisk ratt eller omkopplare för att du måste använda för att växla mellan datorerna, och modeller som gör att du kan byta mellan datorer med ett kortkommando

  Du behöver:.
  KVM-omkopplare .
  KVM-switch instruktionsboken.
  Monitor.
  Tangentbord.
  Mus.
  2 datorer.


  1.
  Ställ upp de två datorerna med alla anslutna kablar, med undantag för bildskärm, tangentbord och mus. De flesta KVM-switchar kommer med kablar som är mindre än 6 meter i längd, så datorerna kommer att behöva inrättas inom ett par meter från varandra. Ställ in bildskärmen nära två datorer, och sätt i kontakten i ett eluttag.
  2.
  Anslut strömförsörjningen till KVM-switchen på baksidan av strömbrytaren och anslut andra änden till ett eluttag.
  3.
  Anslut bildskärm, tangentbord och mus till portarna på framsidan av KVM-omkopplaren. Vissa KVM-switchar använder PS /2 portar, medan andra använder USB-portar. Om din KVM-switch använder PS /2 portar, koppla tangentbordet till den lila porten och musen i den gröna porten. För KVM-switchar som har stöd för USB-enheter, anslut tangentbordet och musen till någon av hamnarna.
  4.
  Anslut en uppsättning kablar som leder ut på baksidan av KVM-växlaren i den första datorns bildskärm , tangentbord och mus. Anslut den andra uppsättningen av kablar i den andra datorns bildskärm, tangentbord och mus. Om KVM-switchen har stöd för USB-enheter, plug varje uppsättning kablar till USB och övervaka portar på varje dator.
  5.
  Slå på varje dator och tillåta dem att starta upp. Om KVM-switch är ansluten till varje dator via USB-portar, kommer operativsystemet att ladda KVM-switch förare, varefter ett meddelande visas som indikerar att maskinvaran är installerad och klar att användas.
  6.
  Vrid på ratten eller dra i spaken på KVM-switch att byta mellan datorer. Om det inte finns någon ratt eller en switch, samråda med KVM-omkopplaren användarmanual för kortkommandot. Tryck på knapparna för kortkommando för att växla mellan varje dator. Test för tangentbord och mus inte fungerar, liksom för monitorsignalen.


Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:specifikationer för ATI-kort Radeon video

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en RJ 45
 • Hur installerar jag dell 19-i-1 mediakortläsare drivrutiner?
 • Hur rengör jag en patron kanon skrivare?
 • hur man installerar en Ethernet-switch hemma
 • hur man torka en hårddisk program
 • hur man installerar WinXP på en Eee PC
 • Hur konvertera en 120V AC dator till ett 12V DC
 • Hur återställer jag en Dell Axim X51v tillbaka till fabriksinställningarna?
 • hur man kan få en annan hårddisk med en bärbar dator
 • Hur man använder en knapptryckning logger