Dator > hur man bygger en egen laptop billigt

 • hur man bygger en egen laptop billigt


 • Du kan bygga din egen billig bärbar dator genom att anpassa en skelett struktur som kallas ett "barebone" --- en ihålig laptop hölje med endast moderkortet, skärm, tangentbord och optisk installerade enheter. Att bygga en bärbar dator genom att ansluta komponenterna till en barebone är billigare än att köpa en märkes dator av jämförbar prestanda. Anpassa ger dig också fördelen att välja din egen inre komponenter. Användare kan installera olika komponenter som bygger på deras behov, till exempel, kan en spelare välja att lägga till en high-end grafikkort, medan en annan användare kan välja mer grundläggande multimedia. Du kan bygga en gör-det-själv-laptop genom att köpa en barebone från tillverkare som MSI eller ASUS, och sedan lägga till en processor, grafikkort, hårddisk och minnesmoduler

  Du behöver:. .
  Skruvmejsel
  Produkt manual.
  Processor.
  Hårddisk.
  RAM-moduler.
  Grafikkortet.
  Trådlösa kortet.
  Monteringskonsol.


  1.
  Skaffa komponenter för den bärbara datorn. Se din barebone dokumentation eller besöka tillverkarens webbplats innan du köper interna komponenter. Inte alla moderkort stöder alla enheter. Om du försöker installera en inkompatibel komponent, kan du skada både hamnen och enheten.
  2.
  Montera processor. Vänd den bärbara datorn över och leta reda på stommen som täcker CPU facket längst ner. Skruva loss och ta bort locket för att avslöja platsen. Beroende på tillverkare och modell barebone, kan du eller kanske inte har att demontera inre delar blockera tillgången till CPU slot. Försiktigt ta bort alla störande komponenter, se till att inte koppla några kablar. Rikta in CPU med motsvarande stift och försiktigt sänka den på plats; tryck långsamt in CPU ner hela vägen så att den hålls stadigt på plats. Sätt tillbaka eventuella komponenter du bort. Slutligen har stommen tillbaka och skruva fast ordentligt.
  3.
  Installera minnesmoduler (RAM). Ta bort höljet längst ner på den bärbara datorn för att komma åt minnesplatserna. Orientera moduler så att deras ändar är i linje och tänderna motsvarar skårorna på plats. Håll modulen i 45 graders vinkel och tryck försiktigt inDu hör ett klickljud när det snäpper på plats. Installera alla moduler i samma sätt.
  4.
  Placera den trådlösa (WiFi) kort på sin kammare. Ta bort locket för att exponera facket och lokalisera två färgkodade kablar. Anslut ledningarna till motsvarande portar på trådlösa kortet och sätt tillbaka plastlocket. Du kanske måste hålla kortet på plats med skruvar eller annan låsmekanism, som klämmor.
  5.
  Montera hårddisken. Innan du kan fysiskt installera enheten, måste du väl bifoga det till ett metallmonteringskonsol. Sätt in enheten i konsolen och sätta i skruvar. Placera enheten i sin kammare och skruva väggarna i fästet på sidorna av kammaren. Anslut hårddisken till moderkortet med sin kabel.
  6.
  Installera grafikkort (grafikkortet). Justera enhetens tänderna med skårorna på moderkortet kortplats, och håll den i 45 graders vinkel. Tryck in kortet tills dess tänder gå hela vägen in Täck upp spåret och sätt i batteriet.

  Tips och varningar


 • Se din dokumentation för någon specifik instruktioner.
 • Installera inte en inkompatibel komponent.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:den bästa minneskort för canon sd1100

Relaterade artiklar


 • det maximala RAM-kapaciteten på en HP Pavilion 6730
 • hur du ansluter två torn till en bildskärm
 • Hur skapar jag FAT32 på en extern HD?
 • vad är SIMM-minne?
 • hur isär en Sony Vaio
 • specifikationer för Sony Vaio PCG-frv26
 • hur du skannar till en bilaga med en HP allt-i-ett-skrivare
 • Hur fyller jag en HP 25a bläckpatron?
 • hur gör jag fylla på en Epson Stylus R340 Bläckpatron?
 • hur felsöker jag HL-2070N Brother-skrivare?