Dator > hur man återställer en bärbar dator CMOS

 • hur man återställer en bärbar dator CMOS


 • En bärbar dator CMOS är en liten halvledarchip som lagrar instruktioner som krävs för att starta upp datorns maskinvarukomponenter när du startar upp systemet. Maskinvarukonfigurationen information, BIOS tillsammans med systemets datum och tid, lagras som CMOS-inställningarna, även känd som (grundinställningar Input Output. ) CMOS, en akronym för "Complementary Metal Oxide Semiconductor," är en batteridriven enhet som går återställas att rensa alla sina uppgifter, inklusive eventuella lösenord som fastställts för BIOS. CMOS kan återställas på flera olika sätt, beroende på modell och tillverkare av den bärbara datorn.

  Ändra Jumper inställningar till Clear


  1
  Starta om datorn och omedelbart och upprepade gånger börjar. knacka på "Ins"-knappen direkt. Vissa bärbara tillverkare tillåter CMOS-inställningar som ska raderas genom att trycka på "Ins" eller "Del"-tangenten upprepade gånger under start. Prova med "Ins" knappen först och sedan "Del"-tangenten, eller går vidare till nästa steg.
  2.
  Stäng av datorn och dra ut strömkabeln. Plocka aldrig isär elektroniska komponenter med en levande strömkälla. Vänd den bärbara datorn och ta bort batteriet genom att lossa dess spärren under den bärbara datorn.
  3.
  Öppna laptop's moderkort. Du kan rensa din bärbara CMOS-inställningar genom att ändra CMOS bygel på moderkortet för att en "tydlig ställning. Se din produkt dokumentation för specifika instruktioner om att lokalisera och ändra CMOS-bygeln inställningar på datorns moderkort.
  4.
  Bort komponenter som hårddisk trådlöst kort och moduler RAM från bärbar dator, rekommenderas följande tillverkare procedurer. Öppna höljet och leta reda på CMOS-bygeln på moderkortet. Lossa bygeln och placera den i sin "klar" ståndpunkt. Detta kommer att rensa BIOS eller CMOS-inställningarna.
  5.
  Ihop datorn, sätt i batteriet och slå på den. Sätt in nya värden för BIOS-inställningar, som datum, tid och lösenord, när du ser "CMOS checksum error"-meddelande, som datorn startar för första gången efter att ha återställt CMOS. Tryck på "F1" för att ladda BIOS-inställningar och ladda standardvärden.

  Tömning CMOS-batteriet


  1.
  Stäng av datorn, dra ut nätsladden och ta ur batteriet från under enheten. Du kommer att återställa din bärbara CMOS-inställningar genom att tömma CMOS batteriet.
  2.
  Leta reda på CMOS batteriet i systemets moderkort. Se dokumentationen för instruktioner om hur du öppnar och ersätter CMOS-batteriet. Du kanske eller kanske inte har att plocka isär hela enheten, beroende på märke och modell på datorn.
  3.
  Ta bort CMOS batteriet, en rund platta komponent, ungefär som en klocka batteri . Lyft ut batteriet ur kammaren med hjälp av en platt spets genomföra som en hävstång. Försiktigt ned batteriet med två fingrar och ta bort den.
  4.
  Sätt i batteriet efter 15 timmar. Detta kommer att radera alla information som finns lagrad i den bärbara datorns CMOS. Montera huvudbatteriet tillbaka till sin rätt plats och sätta ihop datorn. Starta om datorn och tillämpa nya inställningar genom att trycka på "F1" när "CMOS checksum error" visas.

  Tips och varningar


 • En anledning till att återställa CMOS inställningar är att ta bort ett BIOS-lösenord. Om du vill återställa CMOS att kringgå ett lösenord, prova att använda programvara för att knäcka lösenordet innan du försöker demontera datorn.
 • Ta inte din bärbara dator isär om det fortfarande är under garanti. Detta upphäver tillverkarens kontrakt. Följ instruktionerna för att demontera din laptop. Du kan skada systemet om du inte hänvisa till manualen.
 • Vidta försiktighetsåtgärder för att undvika ESD (elektrostatisk urladdning) innan du öppnar din bärbara dator. Använd ett antistatiskt armband eller pad för att förhindra ESD från att skada din dator.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:hur man lysa upp en Dell Studio tangentbord

Relaterade artiklar


 • Hur startar jag en MacBook i Windows?
 • hur man kan påskynda ett 56K fjärranslutning
 • hur du lägger till bärbar hårddisk lagring
 • lcd inverter ombord reparation
 • hur man extraherar data från en Compaq Presario bärbar hårddisk
 • hur du installerar en trådlös Mini PCI e
 • hur man byter en G4 spegel leverans dörr makt
 • hur man kan jämföra DDR1 & DDR2
 • Hur tar jag bort hårddisken från en HP-dator?
 • hur gör jag starta en Compaq 7470?