Dator > hur isär en bärbar dator

 • hur isär en bärbar dator


 • Bärbara datorer, som med alla elektroniska apparater, tenderar att brytas ned i resultat över tiden. Du kanske vill plocka isär din bärbara dator för att betala denna, eller byta ut eller uppgradera en intern komponent. Den exakta proceduren att ta isär en laptop beror på dess märke och modell. Innan du börjar läsa din produkt dokumentationen noga för att förstå arkitekturen av enheten

  Du behöver:. .
  Skruvmejsel
  Antistatiskt.
  Produktdokumentation.


  1.
  Stäng av datorn och dra ut strömkabeln. Vänd den bärbara datorn över och ångra plast batterihöljet i botten. Lossa låsningen, som en spärr eller ett klipp, för att ta bort locket. Lyft batteriet från dess viken och ställ den åt sidan.
  2.
  Loss hårddisken. Leta reda på locket över enheten och ta bort den genom att lossa skruvar eller andra låsmekanism. Med locket och ta ut hårddisken ur sin kammare genom att höja den från sidorna eller dra ut dess flik.
  3.
  Ta bort eventuella optiska enheter (CD-ROM-eller DVD- ROM). Ångra en eller flera skruvar fästa enheten till den bärbara datorn hölje eller chassi. Dra ut enheten från sidan av den bärbara datorn. Beroende på märke och modell på din bärbara dator, kan du inte ta bort några skruvar. Om inte, helt enkelt loss den genom att mata ut enheten från dess viken under den bärbara datorn.
  4.
  Avinstallera det trådlösa kortet. Ta bort locket för att komma åt kortet i kortplatsen, och ångra skruven fäst sitt fäste. Lossa de två ändarna av den trådlösa antennen och tryck ut spärrarna på vardera sidan, bort från kortplatsen. Den trådlösa kortet ska dyka upp, hålla kortet och dra försiktigt ut det
  5
  bort minnesmoduler (RAM). . . Släpp luckan till minnesmodulfacket genom att lossa skruvarna eller glidande lås och med hjälp av en platt spets genomföra för att höja den från höljet. Tryck spärrarna på båda sidor av spåret ifrån varandra, minnesmodulen kommer att växa upp. Ta tag i modulen och sakta dra ut den. Ta alla minnesmoduler på liknande sätt.
  6.
  Bort tangentbordet panelen. Ta bort plastremsan sig på tangentbordet för att komma åt skruvarna som tangentbordet till den bärbara datorn. Använd en flat genomföra för att bända remsan förlora och utsätta skruvarna på undersidan. Se din dokumentation för anvisningar om vilken ställning för att få bort remsan. Koppla ur kabeln tangentbordet ansluts till moderkortet.
  7.
  Bort displayen församling. Denna process kommer också att bero på märke och modell av den bärbara datorn. Se dokumentation för vart skruvar och andra låsanordningar. Ta bort små gummi flikar och ångra skruvar undertill för att lossa bezel (plastramen runt LCD-panelen). Få loss ramen och ta bort omriktaren på den nedre delen av skärmen. Koppla ur videokabeln och strömkabeln från LCD-panelen och helt ta loss den från den bärbara datorn.
  8.
  Bort toppen och botten täcka montering. Hitta och ta bort skruvar och clips som håller toppen och botten täcker till chassit. Det kan finnas upp till 20 skruvar, beroende på modell. Ta bort moderkortet från chassit genom att lossa 2-4 skruvar på framsidan och längst ned på den bärbara datorn. Släpp bilagor och dra ut moderkortet.

  tips och varningar


  Wear
 • ett antistatiskt armband för att förhindra skador på inre komponenter.
 • Demontering en bärbar dator kommer att påverka garantin kontrakt.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:hur reparera en WD extern hårddisk

Relaterade artiklar


 • felsökning av en Western Digital hårddisk
 • vad menar 32-bitars och 64-bitars?
 • Hur avgör jag tidigt & sen MacBook?
 • vad är ExpressCard 34?
 • hur du justerar bios för en bärbar dator som startar inte
 • hur du ställer in dubbla HP-bildskärmar
 • hur man återställer en Epson R200
 • hur man formatera om Acer Aspire 5610z
 • hur man fixar dåliga sektorer på en bärbar dator
 • hur man kan jämföra netbooks och bärbara datorer