Dator > byta tangentbord bokstäver

 • byta tangentbord bokstäver


 • En bärbar eller stationär dators tangentbord kan försämras med tiden i termer av hur det ser ut och fungerar. Ändra en skadad eller inte fungerar nyckel i en stationär dator kan inte vara värt besväret eftersom stationära datorer är kompatibla med många olika modeller, vilket innebär att du kan köpa och börja använda en billig plug-and-play tangentbord. För en bärbar dator, dock är tangentbordet panelen betydligt dyrare. Du kan rädda en bärbar dator tangentbord genom att ersätta trasiga eller inte fungerar nyckel.

  Du behöver:
  mattkniv
  . Starkt lim.
  Ersätter nyckeln lock (om tillgänglig).


  1.
  Bort den trasiga nyckeln. Om fjädermekanismen är skadad och nyckeln har fastnat på plats, höja den övre vänstra kanten av nyckeln genom att trycka ner med ett finger. Sätt i en platt spets genomföra exempelvis en gitarr plocka under det nedre högra kant. Försiktigt manövrera plocka, höja nyckeln gradvis tills den gemensamma jordbrukspolitiken (den exponerade delen av knappen med den tryckta bokstaven) kommer från tangentbordet panelen. Om det skadade nyckeln saknas av locket, vidare till Steg 2.
  2.
  Ta isär och korrekt montera hållaren mekanismen. Denna mekanism, som består av två små plastdelar, fäster locket till basen på tangentbordet. Om nyckeln inte fungerar på grund av en rubbas hållare mekanism, kan du kanske fixa nyckeln genom att samla det ordentligt. Använd en pincett för att lösgöra hållare mekanismen från basen. Montera de två delarna av mekanismen och bifoga den till basen på tangentbordet. Om du är osäker, försiktigt bort locket på en annan tangent och se hur hållaren är monterad. Om knappen inte fungerar, måste du byta ut sin fjädermekanism --- silikonet membranet.
  3.
  Ta bort silikon membran från tangentbordet bas. Membranet berör de viktigaste gemensamma jordbrukspolitiken underifrån, tillämpa ett tryck uppåt, så att nyckeln stiger upp igen när trycket är lättad. Om membranet är skadat eller förstört, kan det ta upp inte det viktigaste. Använd en vass platt verktyg såsom en mattkniv för att försiktigt bända loss membranet från basen.
  4.
  Ta bort silikon membran från en nyckel som du sällan använder. Vissa tangenter används mer än andra, och du kan reparera ett vanligt alfanumeriska knappen genom att offra en annan tangent du sällan använder. Ta av korken knappen kommer du att offra och ta bort dess hållare mekanism. Använd en mattkniv för att ta bort silikon membran, sakta och försiktigt skära membranet från sin bas
  5
  Placera silikon membran i tangentbordet bas för nyckeln du vill reparera. . . Applicera en starkt lim under membranet, orientera och försiktigt placera den i mitten av den tomma kortplatsen. Tryck ner ett par andra för membranet att band med basen.
  6.
  Montera hållaren mekanismen och knäpp nyckeln tillbaka locket på plats. Kontrollera att hålet i hållaren mekanism motsvarar position silikon membran. Om din trasiga nyckeln inte hade en nyckel mössa eller spärrmekanism, använda komponenter från den offrade nyckeln.

  Tips och varningar


 • Vissa tangenter är större än andra . Offra en nyckel som är exakt samma storlek som knappen du reparera.
 • Arbete på ett stadigt underlag. Om du skadar silikon membran från nyckeln du offra, kommer ni att sluta med två brutna nycklar. Arbeta långsamt och noggrant.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:Hur konfigurerar jag DMZ för en Linksys bittorrent?

Relaterade artiklar


 • är CD-romskivor påverkas av elektromagneter?
 • DDR SDRAM vs DDR SODIMM
 • Inaktivera en Dell mus
 • hur du installerar en hårddisk i en dator från HP
 • hur man ansluter en 16 portars switch
 • minne vs hårddisk
 • Hur gör jag handla en bärbar dator?
 • hur man stänger av en webbkamera på en bärbar dator
 • hur man bifoga en laptop nyckel
 • Hur gör jag en video-DVD från en Panasonic SDR-H60 videokamera?