Dator > Hur tar jag bort en Intel p3 CPU?

 • Hur tar jag bort en Intel p3 CPU?


 • Att göra en dator smartare och snabbare vanligtvis riktar sig till två komponent uppgraderingar: minne och processorn. När du uppgraderar minnet kan ge en välbehövlig boost, finns det gränser för att förbättra det kan ge. Uppgradering av processor, å andra sidan, har stor potential att accelerera din värld. Pentium 3 processorn först använde Slot 1-gränssnittet, och senare Socket 370-gränssnitt. Och ta samtidigt antingen processortyp kan verka skrämmande, det är en enkel process

  Du behöver:.
  Philips skruvmejsel.

  Pentium III Socket 370 processorer


  1.
  Ta bort skruvarna på skrivbordet fallet. Fallet är säkrad med minst en, men kanske upp till sex skruvar i ryggen. Använd en stjärnskruvmejsel för att ta bort varje och ställ dem på ett säkert undan.
  2.
  Leta processorn genom att leta efter kylfläkt och kylfläns. Kylflänsen med bifogade fläkt kommer att bli betydligt större än waferlike processorn själv och i allmänhet fyrkantig och svart, guld eller silver i färg.
  3.
  Koppla och haka loss processorfläkten från moderkortet. Det finns två huvudsakliga sätt att processorn fans och kylflänsar är knutna till moderkort, kanske du vill kontrollera i dokumentationen för att se vilket som gäller. Den första metoden är genom en balans-spärrsystem i vilket fall du lyfta en spärr på en sida av fläkten för att kunna haka hela enheten från andra sidan. I den andra typen är fläkten ansluten till moderkortet med en enda, stor drivkraft i ena hörnet av fläkten. Vrid försiktigt denna drivrutin motsols och lyft sedan för att lossa den från moderkortet. Typiskt kylflänsen kommer att knytas till fläkten i en semi-permanent enhet och de kommer båda komma bort tillsammans. Om kylflänsen separerar från fläkten genom att försiktigt dra bort den från processorn.
  4.
  Osäkert och sedan avsätta processorn. Det finns en liten spak vid sidan av processorn som ligger platt mot moderkortet. Dra försiktigt ut den en aning bort från processorn och sedan lyfta den tills den är vinkelrät med moderkortet. Detta frigör processorn.
  5.
  Försiktigt grepp processorn i kanterna och dra ut den ur uttaget. Placera den någonstans säkert och helt brusfritt, med stiften uppåt.

  Slot 1 processorer


  1.
  Följ de två första stegen i avsnitt 1 för att öppna fall och leta reda på upprätt, patron-liknande Slot 1 processor och fäst kylfläns /fläkt. Fläkten och kylfläns (som kan vara inneslutna i en svart hölje och inte särskilt synlig), kommer att knytas till en sida av processorn.
  2.
  bort fläkten /kylflänsen genom att först koppla bort den från sin strömförsörjning på moderkortet och sedan försiktigt unlatching den från processorn och dra bort det. Ställ den åt sidan.
  3.
  Ta processorn stadigt med en hand och lyft den rakt ut ur hållaren. Processorn för en Slot 1 setup är mindre sårbara än Socket 370 processorer men du bör ändå extremt försiktig att inte vidröra kontakterna i slutet av det eller borsta dem mot något annat än en icke-statisk vila.

  tips och varningar


 • Om du uppgraderar din processor vara säker på att den nya är kompatibel med uttaget eller slot på den gamla moderkortet och kommer att arbeta med datorns nuvarande minne, RAM .

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:hur man startar från ett USB-minne

Relaterade artiklar


 • Hur tar jag bort en 462 processor?
 • vad är kapaciteten i en zip-disk?
 • plats messenger information
 • hur du formaterar en disk för återställning av data
 • hur man åsidosätta låga bläcknivåerna i en Canon PIXMA
 • hur man fyller en UX-c80b kassett bläckstråle
 • Hur man återskapar en hårddisk fil
 • hur du justerar ljusstyrkan på en Dell fpw bildskärm
 • hur man använder en bärbar skärm som en sekundär bildskärm
 • specifikationerna i en Acer Aspire One system