Dator > Hur rengör jag en kylfläns i en Compaq Presario x1000?

 • Hur rengör jag en kylfläns i en Compaq Presario x1000?


 • Alla datorer samla damm gradvis och annat skräp inuti deras chassi över tiden. Eftersom den interna fläkten skapar luftflöde över processorns kylfläns, är frisk luft sugs in i systemet, vilket damm och smuts med det. Din Presario's kylflänsen är en särskilt utsatt plats för damm och skräp att samla in, eftersom allt damm sugs in i chassit är dras mot kylflänsen av fläkten. Lyckligtvis, rengöring av kylflänsen är en enkel process som kan genomföras inom en halvtimme

  Du behöver:.
  Phillips skruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.
  Isopropylalkohol (gnugga) alkohol.
  Q-tips.
  Burk med tryckluft (tillval).


  1.
  Förvandla din Presario X1000 och ta bort all kringutrustning eller ledningar, inklusive nätsladden. Vänd sedan datorn och ta bort batteriet genom att skjuta strömbrytaren batterispärren mot kanten av datorn och svänger ut batteriet på sin plats.
  2.
  Ta bort hårddisken genom att placera dator botten upp mot framkanten mot dig och skruva loss de två skruvarna som finns i varje övre hörn av hårddisken. Sedan försiktigt bända hårddisken löst från toppen med en platt-headed skruvmejsel och placera den åt sidan.
  3.
  Skruva loss de två skruvarna på undersidan av datorn som håller tangentbordet för att basen, fann ovanför batteriet och hård fack kör nära mitten av basen. Vänd sedan datorn upp och öppna den. Slutligen skjuter fyra behåller flikar högst upp på tangentbordet mot dig och lyft upp tangentbordet upp och bort från basen.
  4.
  Släpp ZIF-kontakten som håller tangentbordskabeln till datorns bas och koppla ur kabeln. Placera sedan tangentbordet åt sidan.
  5.
  In en platt-headed mejselklingan under växeln och gångjärnsskyddet ligger nära basen av skärmen och försiktigt bända locket löst (det är som hålls till datorn i varje ände). Placera sedan strömbrytarskyddet åt sidan.
  6.
  Koppla bort datorns ljudkabel och skruva loss de fyra skruvarna som håller högtalaren locket på plats. Ta sedan bort talaren locket och placera den åt sidan.
  7.
  Lossa fläkten strömkabel från systemkortet, skruva den enda skruven som håller fläkten på plats och avlägsna fläkten genom att lyfta upp och bort från systemkortet. Placera sedan fläkten åt sidan.
  8.
  Ta bort de fyra fjäderbelastade skruvarna som håller kylflänsen på plats, lyft sedan framkant kylflänsen med fingrarna och dra loss den från systemkortet i vinkel.
  9.
  Rengör varje kylflänsen ytor med Q-tips doppade i isopropylalkohol. Om du har en burk med tryckluft tillgänglig använder luft för att spränga bort eventuella kvarvarande damm eller skräp, och fortsätta att torka av den med Q-tips tills all smuts eller damm tas bort.
  10.
  Återmontera den bärbara datorn genom att vända var och en av de ovanstående stegen i omvänd ordning, med byte och trygga kylflänsen, följt av fläkt, högtalare täcka strömbrytarskyddet, tangentbord, hårddisk och batteri. Sedan åter fast den bärbara datorns nätsladd att återuppta hjälp av datorn.


Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:hur man helt radera en Dell hårddisk

Relaterade artiklar


 • hur du uppdaterar MSI systemkomponenter
 • lokalisera gateway förare av ljudkort för bärbara datorer
 • hur man bifoga en laptop nyckel
 • bärbar vs stationär minne
 • hur man gör en omvänd Ethernet-kabel
 • hur man begränsa USB-enheter i Windows
 • hur man gör små hamnar Speed USB i höga portar Speed USB
 • specifikationerna för Asus Eee PC 701SD
 • hur Intel & Athlon-processorer
 • min laptop kommer inte att erkänna usb-enheter