Dator > Hur konvertera en intern bärbar hårddisk till en extern

 • Hur konvertera en intern bärbar hårddisk till en extern


 • Hårddiskar från din gamla bärbara datorer behöver inte gå till spillo. Du kan enkelt konvertera dem till en praktisk, bärbar extern hårddisk. Om du uppgraderar hårddisken på din nuvarande bärbara dator kan du konvertera den gamla enheten till ett verktyg för säkerhetskopiering. Oavsett din situation, tar det bara några steg för att omvandla den gamla enheten i en ny extern hårddisk. Se till att säkerhetskopiera alla data innan du börjar

  Du behöver:.
  Liten Phillips skruvmejsel
  Platt, väl upplysta arbetsytan.
  Extern hårddisk kapsling.


  1.
  Köp en hårddisk låda som matchar kraven för din gamla laptop enheten. Om du inte har tagit bort det från datorn ännu, kan du hitta information genom att klicka på "Start" högerklicka "Den här datorn", välja "Egenskaper" och sedan klicka på "Enhetshanteraren". Leta efter en post som säger "controllers" och klicka bredvid den för att expandera kategorin. Det finns två typer av hårddiskar som används i datorer idag: IDE och SATA. Ta reda på vilken styrenhet finns på datorn, det är den typ av enhet Modell du ska köpa. Om enheten redan är bort från den bärbara datorn, läsa etiketten för att bestämma typ (eller ta den till elektronik butik där du planerar att köpa bilaga).
  2.
  Avlägsna gamla hårddisken från din bärbara dator om du inte redan har gjort det. Stäng av datorn och koppla ur nätsladden från maskinen. Hitta luckan för hårddisken och öppna den. Koppla bort ström och data kablar från enheten. Installera din nya enheten genom att koppla en ström-och datakablar och stänga luckan. Du behöver datorns återställa hårddiskar för att installera om operativsystemet och programmen.
  3.
  Installera den gamla enheten i höljet. Använd de medföljande skruvarna med lådan för att säkra enheten på plats. Anslut ström-och datakablarna till baksidan av enheten och avsluta ärendet av skåpet. Beroende på effektbehov av din disk, kan du kanske köra den från en USB-kabel eller du kan behöva ansluta den till en separat strömkälla. Följ instruktionerna som medföljer skåpet.
  4.
  Anslut inneslutningen i din dator. Kontrollera att alla dina data är fortfarande intakt. Om du vill kan du använda den som en backup i den aktuella situationen, eller så kan du formatera hårddisken för andra ändamål. Att formatera enheten, första säkerhetskopiera alla data du vill behålla, klicka sedan på "Start" och "Den här datorn" och sedan hitta den nya enheten ikonen för din nya externa hårddisken. Högerklicka på enheten och välj "Format" och klicka "OK" för att börja formateringen. Då raderas alla data på disken.


Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:min emachine dator kommer inte att läsa min mus eller tangentbord

Relaterade artiklar


 • Hur installerar jag ett system d-vik i en Dell Latitude D400?
 • Hur ändrar jag en USB drivrutin lagringsenhet på en extern hårddisk?
 • hur du vill visa servrar på en HP KVM-switch
 • ddr kontra GDDR grafikminne
 • Vad är funktionen av en laptop inverter?
 • hur du kan få ett trådlöst kort i en bärbar dator
 • hur du formaterar en disk för återställning av data
 • kan jag konvertera mina högtalare dator uttaget till usb?
 • hur man kan återställa en extern hårddisk
 • specifikationerna för Athlon 64 X2 5600