Dator > Hur kalibrerar jag en datorskärm?

 • Hur kalibrerar jag en datorskärm?


 • Kalibrering av din datorskärm samt inställningar på din dator kommer att påverka vad du ser på skärmen. Oavsett hur dyr din bildskärm eller hur avancerad din dator, du kommer inte få realistiska färger om kalibreringen är avstängd. Detta är oftast framgår när du skriver ut din favorit fotografi i färg och sorgligt att upptäcka att det skiljer sig mycket från den bild du såg på skärmen. Orsak? Otillräcklig kalibrering av din skärm, dator och skrivare. Här är vad du kan göra hemma för att se mycket bättre bilder på din skärm.

  Anpassa din dator Inställningar


  1
  Högerklicka någonstans på skrivbordet, och. välj "Egenskaper" från menyn. I den nya dialogrutan heter "Egenskaper för Bildskärm", gå till fliken "Inställningar". Om du har en LCD-bildskärm som kom med riktlinjer för skärm inställningarna använder dessa rekommenderade inställningar. Annars väljer den högsta upplösningen från rullgardinsmenyn som fortfarande gör att du kan läsa fin text på skärmen. Ju högre upplösning, desto mer realistiskt displayen kvalitet, men även den mindre texten på skärmen. Inställning till exempel 1024 x 768 eller 1280 x 1024 utgör en bra kompromiss för de flesta icke-professionellt användare.
  2.
  Klicka på knappen "Avancerat" medan du fortfarande i fliken "Inställningar" . Du kommer att se uppdateringsfrekvensen för din bildskärm. När du ökar upplösningen kommer uppdateringsfrekvensen börja minska efter en punkt. Om du ser en kurs under 72 Hz, gå tillbaka till föregående flik och något lägre er resolution.
  3.
  Klicka OK för att stänga "Avancerat"-menyn och kontrollera färgkvalitet, visas på den nedre högra sida. Detta bör sättas till 24 eller 32 bitar för verklighetstrogna färger på skärmen. Om din dator inte är utrustade för att hantera 32 bitar, kommer du att notera att det saktar ner när du väljer 32 bitar från menyn. Om så är fallet, välj 24 bitar. Klicka nu på "Apply" för att stänga skärmen och genomföra förändringarna.

  Justera bildskärmsinställningarna


  1.
  Logga in på en webbsida designad för att hjälpa användare kalibrera bildskärmar genom använder online bilder. Nu när inställningarna på din dator är någorlunda korrekt, bör du börja att kalibrera inställningarna på din skärm. Besök en särskild webbplats där på skärmen bilder försedd med en muntlig förklaring till vad de ska se ut på din skärm. Klicka på knappen "Meny" på din skärm och justera ljusstyrka, kontrast, storlek, geometri, zoom och andra inställningar enligt instruktionerna tills monitorn visar bilderna så som beskrivs på webbplatsen.
  2.

  Skriv en bild. Om du har en färgskrivare och din primära bekymmer är att kunna skriva ut bilder som ser exakt som de gör på din skärm, helt enkelt skriva ut en bild. Öppna sedan samma bild på din dator och jämför den med den tryckta versionen. Nu justera din skärm inställningar tills de två bilderna matchen så nära som möjligt.
  3.
  Skicka en bild till en professionell skrivare. Jämföra bilden på skärmen för att dina utskrifter kommer att se till att du faktiskt kan skriva ut det du ser på skärmen, men det kommer inte att se till att du ser vad den som tar foton eller designa en webbplats avsedd för dig att se, eftersom skrivarens färger kan inte vara mycket exakt. Att denna begränsning övervinns, skicka en bild till en professionell labb och justera inställningarna för bildskärmen för att matcha de professionella utskriften så nära som möjligt.


Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:hur man konfigurerar en laptop touchpad

Relaterade artiklar


 • hur man byter PowerBook G4 tangentbord
 • specifikationer för en Celeron D430
 • Hur tar jag bort en Inspiron 1200 LCD-skärm?
 • hur man återställer en HP l1940 bildskärm
 • Hur tar jag bort ett kort Mini PCI från en HP dv6000?
 • hur du tar bort en fläkt dimension processor
 • hur du installerar iomega zip
 • Hur dela synen på en enda datorskärm
 • Hur lägger jag en inspelning av video på en Mac mini med en extern webbkamera?
 • Hur hittar jag DVD-R/RW drivrutiner för en Compaq?