Dator > Hur installerar jag en processor Athlon X2?

 • Hur installerar jag en processor Athlon X2?


 • Byta central processing unit, eller CPU, är det en uppgradering som kan ha den största märkbara effekten på äldre datorer. Det kräver ofta att ändra andra komponenter samtidigt, inklusive RAM, och ibland grafikkortet. Processorer finns i en mängd olika hastigheter och konfigurationer och moderna flera core CPU motsvarar att ha flera processorer som kör sida vid sida. Speed är fortfarande en stor avgörande faktor när man väljer en CPU och är oftast viktigare än antalet kärnor processorn innehåller, beroende på de program som användarna kommer att använda.

  Du behöver:
  CPU
  . CPU kylsystem.
  Termisk kylfläns förening.
  Moderkort (kan vara nödvändigt).
  RAM (kan vara nödvändigt).
  Grafikkort (kan vara nödvändigt).
  Strömförsörjning eller nätadapter (kan vara nödvändigt).

  Fastställande kompatibilitet med befintliga Moderkort


  1.
  Öppna locket på maskinen som ska uppgraderas.
  2.
  Leta reda på märke och modell antal av de nuvarande moderkortet.
  3.
  Sök på tillverkarens webbplats eller kolla ägarens handboken som följde med moderkortet för att avgöra om de nya dual-core processor stöds av befintliga moderkortet.
  4.
  Beställ ett nytt moderkort om det behövs. Kontrollera specifikationerna för den nya moderkort för att avgöra huruvida de befintliga RAM och grafikkort kommer att stödjas av det, och se till att det finns ett tillräckligt antal kortplatser för att hålla alla befintliga styrelser.
  5.
  avgöra huruvida de gällande strömförsörjning kommer att stödja den nya moderkortet, närmare bestämt huruvida det finns ett 20 +4 pin strömkontakt som krävs av de flesta moderna moderkort som stödjer dual-core processorer. Om det behövs, köpa en ny nätdel eller valfritt en adapter att tillhandahålla nödvändig förbindelse.

  Ersätta komponenter


  1.
  Bort de komponenter som kommer att ersättas efter att stänga av datorn och koppla bort strömkällan.
  2.
  Installera CPU och RAM på moderkortet innan du installerar moderkortet i ärendet.
  3.
  Kontrollera att alla hålen i moderkortet som är utformade för att fästa moderkortet i målet har standoffs finns under dem, och att det inte finns några andra ligger standoffs där det inte finns några hål, eftersom det kan orsaka en grundstötning fråga.
  4.
  Installera moderkortet noga med att anpassa den bakre portarna med hamnen hål i målet. Sätt tillbaka den bakre porten fronten vid behov med den som kom med det nya moderkortet. Drag åt skruvarna till ett medium spänning så att de är fast monterade, men inte så mycket att skada moderkortet.
  5.
  Applicera en riklig mängd termisk kylfläns förening till processorn , och sedan bifoga kyllösning, normalt en kylfläns med en fläkt till moderkortet. Anslut ledningar och kablar och installera grafikkortet och andra expansionskort som behövs.

  Slutför installationen


  1.
  Spara ändringar i datorns BIOS om du uppmanas att av systemet när den upptäcker den nya hårdvaran. Detta är oftast nödvändigt med RAM-uppgraderingar.
  2.
  Installera uppdaterade drivrutiner för moderkortet och grafikkortet om det behövs.
  3.
  testa systemet i flera dagar vid normal hastighet utan någon överklockning att garantera stabilitet och en ren burn-in process. Tillämpa några överklockning i små steg, testning för varje ändring för att undvika att skada de nya komponenterna.

  Tips och varningar


 • Många program har ännu inte omfamna flera kärnteknik och kommer att köra snabbare på en processor i samma klass med högre hastigheter oavsett hur många kärnor. Mindre förbättringar i CPU-hastighet kommer att göra mycket liten skillnad i hastigheten hos ett system, och bör undvikas för att spara pengar. Mängden RAM-minne eller storleken och stilen på grafikkortet ofta göra mer av en skillnad i system hastighet än processorn, beroende på vilken typ av programvara som används. Köpa den senaste processorn är ofta en mycket dyr process, och det är klokt att köpa en långsammare chip i samma serie för mycket mindre pengar, och vänta några månader till priset att komma ner innan uppgradering till den nyare chip.
 • Använd alltid ytterst försiktig när du hanterar interna komponenter i datorn som de är statiskt känsliga. Ground ut med hjälp av en statiskt armband eller andra medel att avskaffa statisk urladdning. Undvik att böja stiften på processorn genom att placera den mycket försiktigt i kontakten på moderkortet. Var uppmärksam på den exakta placeringen av kablar och kontakter vid byte av moderkortet eller strömförsörjningen.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:hur man får en HP Scanjet 3300C att arbeta med vista

Relaterade artiklar


 • Hur jämför jag ljud datorer?
 • hur man vet om du har ett bra grafikkort i en ny dator
 • hur du uppgraderar Eee PC minne
 • hur du tar bort en dual boot partition
 • Hur ansluter jag en HP Scanjet 5S till en bärbar dator?
 • Hur identifierar jag en skrivare ID signatur?
 • Hur tar jag bort omslaget till en HP Officejet hr40?
 • hur man gör en omvänd Ethernet-kabel
 • Hur gör jag för moduler som minne?
 • hur till återvinna en skadad extern hårddisk