Dator > Hur identifiera och felsöka monitorer

 • Hur identifiera och felsöka monitorer


 • Även monitorer är oftast en av de mer bekymmersfri komponenterna i en dator, även de få problem. Komplikationer med bildskärmen kan orsakas av bildskärmen, grafikkort, kablar och video, felkonfigurerad bildskärmsinställningar och andra frågor. Trots att felsökning metod kommer att variera beroende på vilken typ av problem du har, eliminera hårdvara som problemet genom att testa en andra skärm och extra kablar

  Du behöver:.
  Ytterligare övervaka
  Extra strömkabel.
  Extra bildskärmskabeln.

  Testa en ytterligare skärm


  1.
  Stäng av datorn och bildskärmen. Koppla ur bildskärmen från datorn och koppla ur bildskärmen från AC-kabel.
  2.
  Anslut en andra skärm som du vet fungerar till videoporten på din dator. Anslut bildskärmen till den första datorn AC-kabel.
  3.
  Slå på datorn och monitorn. Byt ut nätkabeln eller prova att ansluta kabeln till ett annat strömuttag om den andra bildskärmen inte tar emot ström och felsöka grafikkort om du får problem med denna bildskärm. Fortsätt till nästa avsnitt om något annat.
  4.
  Anslut ursprungliga monitorn till en annan video hamn om det finns. Till exempel, om din skärm stöder både VGA och HDMI-anslutningar, ansluter till VGA-porten om du brukar använda HDMI-porten. Byt ut kabel som gör din normala anslutning till grafikkort om skärmen fungerar med den sekundära anslutningen.

  Uppdatera grafikkort och skärm drivrutiner


  1.
  Klicka på " Start "och sedan" Kontrollpanelen ". Klicka på "Klassisk vy" i den vänstra kolumnen om tillgängligt.
  2.
  Dubbelklicka på "System". Klicka på "Enhetshanteraren" i den vänstra kolumnen i Windows Vista och Windows 7. Klicka på fliken "Maskinvara" och sedan "Enhetshanteraren" i Windows XP.
  3.
  Dubbelklicka på "Bildskärmskort" för att utöka kategori, och dubbelklickar på grafikkortet att öppna "Egenskaper" rutan. Klicka på fliken "Drivrutin" och sedan "Update". Tillstånd Windows för att söka på nätet efter uppdaterade drivrutiner. Ladda ner och installera tillgängliga drivrutiner genom att följa anvisningarna på skärmen.
  4.
  Dubbelklicka på "Bildskärmar" kategorin i "Enhetshanteraren" nästa. Dubbelklicka på din skärm. Klicka på fliken "Drivrutin" och sedan "Update". Tillstånd Windows för att söka på nätet efter uppdaterade drivrutiner. Ladda ner och installera tillgängliga drivrutiner genom att följa anvisningarna på skärmen.

  Justera färger, geometri och andra inställningar på skärmen


  1.
  Tryck på "Meny" knappen på framsidan av bildskärmen. Placeringen av menyknappen och menyerna som erbjuds kan variera beroende på typ och märke av skärm du själv. Navigera till "Ljusstyrka /Kontrast" om du behöver öka eller sänka ljusstyrka.
  2.
  Access "Color" eller "Färginställningar" till "Återställ Färginställningar" eller att manipulera "Hue" (grön och lila färger) och "Saturation" (monokrom toner kontra färg).
  3.
  Besök på "Bildskärmsinställningar" för att justera det "övergripande" eller "Vertikal "ståndpunkter och" Reset Display Settings. "
  4.
  Besök" Andra inställningar "att" återställa "skärmen till fabriksinställningarna. Kontakta serviceavdelningen på tillverkaren om bildskärmen fortsätter att visa märkliga artefakter eller andra fel display efter att utföra en fabriksåterställning.


Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:idéer för en gaming PC

Relaterade artiklar


 • hur man startar upp från en extern usb
 • hur korrekt skrubba en dator hårddisk ren
 • hur du lägger till minne till en Averatec av1020-ed1
 • hur man köper en Mac PowerBook
 • hur man torka av hårddisken på Western Digital XL-40
 • SDRAM vs ddr
 • hur du ansluter en skrivare till ett nav
 • Hur åtgärdar jag tangentbordet knappen på en Dell Inspiron?
 • hur man gör små hamnar Speed USB i höga portar Speed USB
 • Varför köra datorn fan riktigt snabbt ibland?