Dator > Hur du tar isär en slot-loading iMac

 • Hur du tar isär en slot-loading iMac


 • Enligt Apples webbplats, många iMac kommer med slot-loading optiska enheter, vilket innebär att de drar diskar rakt in i enheten i stället för att mata ut en bricka att dra diskar i enheten. De flesta nya iMac-datorer levereras med slot-loading SuperDrive som läsa och skriva både CD och DVD. Ta isär en iMac annullerar ett års garanti och AppleCare stöd, så att endast utföra den här åtgärden efter den sista dagen för täckning om du behöver spara pengar på reparationer eller uppgraderingar. Öppning den specialdesignade iMac fall kräver en viss nivå av komfort med att reparera elektronik.

  Du behöver:
  antistatisk matta
  . Antistatisk armband.
  Stjärnskruvmejsel.
  Fyra sugkoppar.
  T8 Torx ("star") skruvmejsel.


  1.
  Sprid ut en antistatisk matta på en plan yta och placera iMac nedåt på ytan. Sätt det antistatiska armbandet på armen, och klämma sladden till antistatisk matta. Tryck en bit metall till ur eventuell statisk elektricitet.
  2.
  Använd dina Phillips skruvmejsel Phillips skruven från den långa aluminium panel på baksidan av iMac. Ta panelen att avtäcka slots innehåller RAM. Klipp av svarta flikarna som håller RAM i spåren, och dra RAM-kort utom slots med dina fingrar.
  3.
  Vänd iMac över så att skärmen är vänd uppåt. Fäst sugkopparna till platt plast skärmen täcker, och lyft upp dem för att ta bort täcker. Låt sugkoppar på täckande, vilket kommer att underlätta utbyte.
  4.
  Använd din T8 Torx ("star") skruvmejsel för att ta bort T8 Torx skruvar som håller aluminium ärendet till LCD display. (De två längsta skruvarna är nära Apple-logotypen längst ner på displayen. ) Separera de fall från displayen, och koppla loss iSight-kameran från toppen av ärendet för att ta bort fallet helt.
  5.
  Ta bort de fyra T8 Torx skruvar i varje sida av displayen och tre T8 skruvar längs den övre kanten. Lyft den nedre kanten av displayen en aning för att se den svarta kabeln ansluter skärmen till logikkortet nära kylfläkten längst ned till vänster. Dra på linan försiktigt för att koppla ur det.
  6.
  ur den blå grafikkort från nedre högra hörnet av skärmen, och fortsätter att lyfta skärmen. Lossa den sista svarta kabeln från övre vänstra delen av skärmen och ta bort den helt. Det slot-optisk enhet är halvvägs upp på vänster sida av logikkortet.
  7.
  Ta bort T8 Torx skruvarna som håller fast hårddisken och den optiska enheten till logikkortet. Ta bort tejpen som håller kablarna till hårddisken. Bryt spänningen och SATA kabel från hårddisken, och skjut köra ut ur plasthöljet. Koppla bort ström-och SATA-kabel från den optiska enheten.

  Tips och varningar


 • För problem montering hårddiskar med slot-loading driver rekommenderar Apples webbplats återställa datorns System Management Controller. Stäng ner din dator och koppla bort den från vägguttaget. Håll strömbrytaren i fem sekunder och släpp. Anslut datorn igen och slå på den. Om enheten fortfarande har problem, rekommenderar Apple kontaktar en Apple-auktoriserat serviceställe.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:Hur lägger jag till minne till ett PCV-RX560?

Relaterade artiklar


 • hur du flyttar filer till en zip-disk
 • Hur gör jag överklocka en NVIDIA GeForce 8800GT grafikkort?
 • Hur uppgraderar jag en Portege 3505 minne?
 • hur du tar bort tangentbordet från en bärbar dator
 • Hur man testar SD
 • hur du synkroniserar filer trådlöst mellan två datorer
 • skillnaden mellan dockningsstationer och portreplikatorer
 • den maximala längden på en sata kabel
 • hur man använder en switch Belkin KVM
 • hur man upptäcker 64-bitars processor