Dator > skrivbordet strömförsörjning krav

 • skrivbordet strömförsörjning krav


 • Du behöver:
  mjuka trasor eller svampar
  . Milt rengöringsmedel för glas.
  Varmt vatten.
  Mild tvål.
  Duk eller mjuk trasa (torrt).

  Strömförsörjningen är hjärtat i din dator. Det ger energi till andra komponenter så att de kan fungera. Utan en, datorn kommer inte ens att starta upp. Med en felaktig ett, kommer din dator vara instabil och fungerar dåligt. Även strömförsörjningsenheter saknar sälja överklagande av stora namn processorer och stora mängder RAM, de är en viktig komponent med specifikationer som måste noga anpassas till skrivbordet.

  Formfaktor

  Du kanske har märkt att skrivbordet fall komma i många olika dimensioner. Dessa dimensioner kallas formfaktorer och de begränsar den typ av komponenter som smidigt passar in. Normalt är det största problemet om moderkortet passar ett fall är formfaktor, men samma sak gäller för nätaggregat. Var säker på att få ett nätaggregat som matchar formfaktor ditt fall annars kanske det inte passar. Som av 2010, är den vanligaste formen faktor ATX12V.

  Högsta Power Supply

  För de flesta användare kommer den främsta intresse att nätaggregatet är wattal. Denna statistik begränsar hur många komponenter datorn stabilt kan fungera. Om din dator förbrukar mer effekt än nätaggregatet kan ge, kommer det att leda till krascher och kan mycket lätt skada din hårdvara i processen. Enhetens "Maximum Power Supply" hänvisar ofta till det största sammanhängande mängd watt-tal som den kan ge stabilt. Många enheter har också en "toppeffekt" statistik vilket särskilt högre. Detta nummer är hur mycket watt enheten kan leverera under Peak Performance, men Peak Performance bara varar några sekunder. Om du har komponenter som förbrukar mer än "Maximum Power Supply," din dator blir instabil. Du kan bestämma hur mycket effekt ditt system behöver genom avprickning wattal krav för varje komponenter själv, eller genom att använda Outervision unika Power Supply Calculator (se Resurser).

  PCIe Starkströmskontakt

  För användare som planerar att använda en hög -end grafikkort, ett annat viktigt krav för nätdelen är närvaron av PCIe strömkontakt. Normalt är dessa 6-nålas, även om de också kommer i en 8 fästs-format. Även nätaggregat har en rad generiska 4-pin kontakter till makten hårddiskar, dvd-rom och annan kringutrustning, den 6-och 8-stifts är unika för endast specialiserade modeller. Med detta sagt, behöver många låg-och mellanregistret grafikkort inte särskilda kontakter. Istället är de drivs av moderkortet själv. När du köper din nätaggregatet, först bestämma vilka grafikkort du planerar att använda. Ta reda på om den behöver en speciell strömuttag, och i så fall begränsa ditt val kraftförsörjningen till de modeller som tillhandahåller erforderliga 6-eller 8-nålas kontakten.


Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:min skärmsläckare fungerar inte med en trådlös mus

Relaterade artiklar


 • hur till låsa upp ett USB-minne
 • hur man använder en flash-enhet för att påskynda en pc
 • hur du uppdaterar en Mobile Intel
 • hur du flyttar filer till en zip-disk
 • hur man kan jämföra netbooks och bärbara datorer
 • hur du ställer in en Zip-enhet på en dator
 • SDRAM vs ddr
 • specifikationerna för Toshiba R25 teknik
 • Dell Inspiron 8500 maskinvara information
 • specifikationerna för DDR3-minne