Dator > hur man demonterar en VGN-fs970p

 • hur man demonterar en VGN-fs970p


 • Om du är alls intresserad av datorer, då vet du att demontera dem för att göra din egen uppgraderingar eller reparationer är en del av det roliga. Tyvärr kan Sony Vaio bärbara datorer vara lite skrämmande att ta isär vid första anblicken. Det borde inte hålla dig från att försöka dock. Denna guide ger dig en metodisk disposition för demontering din Vaio VGN-FS970P laptop. Det bör fungera för alla Vaio i VGN-FS-serien också. Ta några skruvmejslar och din elektrostatiska handled band och komma igång

  Du behöver:.
  Phillips-och platt-head skruvdragare.
  Antistatisk väskor.
  Elektrostatisk handleden bandet.


  1.
  Dra ur nätsladden och andra yttre enheter som du har anslutit till din laptop. Lägg din Vaio nedåt på ett bord, med framsidan mot dig. Leta upp batteriet i bakkant av den bärbara datorn. Skjut låsknappen på vänster sida av batteriet till olåst läge. Skjut spärren omkopplaren på höger sida av batteriet till vänster och håll den där. Fortsätt hålla RELEASE lyft ut batteriet ur batterifacket och lägg den åt sidan.
  2.
  Ta bort luckan för minnet, som ligger i fronten av den bärbara datorn, bara något till vänster om mitten av den bärbara datorn. Ta bort den enda skruv som håller dörren på plats och dra luckan mot dig för att ta bort den. Använd dina fingrar för att sprida låsa spärrarna på sidorna av Memory Stick isär och skjut sticka ut från eluttaget.
  3.
  Leta reda på hårddisken locket i främre högra hörnet av den bärbara datorn. Ta bort den enda skruv som håller dörren på plats och skjut det mot dig för att ta bort den. Ta bort de fyra skruvarna som håller hårddisken på plats. Hårddisken skyddas av en konsol och svart lock, fäst ihop som en enhet. Skjut hela enheten till höger för att frigöra den från moderkortet och lyft den ur hårddiskfacket.
  4.
  Ta bort tangentbordet skruvarna från botten av den bärbara datorn. Det finns tre skruvar totalt, två av dem finns i batterifacket. Den tredje är placerad till vänster och strax under etiketten med serienumret på det. Förvandla din laptop över och öppna bildskärmen så långt det går. Lyft upp och ta bort tangentbordet täcka högst upp på tangentbordet. Ta bort de fyra skruvarna på ovansidan av tangentbordet håller den på plats. Lyft tangentbordet upp och koppla tangentbordet kabeln från moderkortet. Lägg tangentbordet åt sidan.
  5.
  Koppla bort kabeln som går från displayen till moderkortet. Stäng din laptop och vänd på den så det är vänd nedåt, med framsidan mot dig. Ta bort de två skruvarna i ryggen hörnen. Vänd laptop tillbaka över och öppna den. Avlägsna de två skruvarna som håller displayen gångjärnen på plats. Skjut bildskärmen rakt upp för att ta bort den.
  6.
  Lägg laptop nedåt med framsidan mot dig igen. I bakkant av den bärbara datorn är en termisk utlopp täcka, precis intill batterifacket. Försiktigt bända loss locket. Ta bort de 13 återstående skruvarna på undersidan av den bärbara datorn. Försiktigt isär de två halvorna av den bärbara datorn, och dra den nedre bort locket från den övre luckan. Ställ den undre luckan åt sidan.
  7.
  Leta den optiska enheten på höger sida av locket. Ta bort de tre skruvarna som håller den på plats och skjut köra till rätten att ta bort den.
  8.
  Leta kylaggregatet i det övre vänstra hörnet av moderkortet. Koppla bort kabeln från moderkortet. Ta bort den enda skruv som håller kyla på plats och lyft den rakt upp att ta bort det, avslöjar processorn.
  9.
  Använd en skruvmejsel för att vrida låsskruven ovanför CPU counter- medsols tills det klickar. Ta tag i CPU i kanterna och lyft den rakt upp att ta bort det.
  tio.
  Ta VGA termiska församling, som ligger bredvid processorn genom att ta bort de fyra skruvar som håller den på plats och sedan lyfta rakt upp.
  elva.

  Leta det trådlösa kortet i fronten på moderkortet. Koppla den trådlösa antennkablar. Ta bort skruven som håller antennkablarna på plats och ta bort dem. Bred ut spärrarna på sidorna av det trådlösa kortet och dra ut den ur vägguttaget.
  12.
  Koppla bort alla kvarvarande kablarna från moderkortet, inklusive styrplattan och högtalarkablar. Ta bort den enda skruv nära toppen av moderkortet att koppla den till den övre luckan. Lyft försiktigt moderkortet upp i kanterna för att ta bort den.

  Tips och varningar


 • Håll rikliga anteckningar på demonteringen förfarandet så att du kan komma ihåg var alla skruvarna och kablar gå när du är återmontering din VAIO.
 • Placera ditt minne, hårddisk och CPU i antistatiska påsar tills du är redo att installera dem.
 • alltid en elektrostatisk handled band att hålla dig jordad och förhindra statisk elektricitet från att skada din bärbara dator.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:är det möjligt att reparera en bärbar dator med en trasig skärm?

Relaterade artiklar


 • Hur byter jag CPU på en Dell 8400?
 • Hur installerar jag Adobe Illustrator 8,0 & photoshop 5.5 på Mac OSX 10.4.11?
 • Hur konfigurerar jag en HP 4000 TCP / IP-skrivare?
 • hur du ökar minne
 • Hur får jag HP Officejet 9110 att arbeta med vista?
 • Hur ändrar jag Dell Latitude D600 tangentbordsinställningar språk?
 • hur man stänger av en webbkamera på en bärbar dator
 • Information om Dell Inspiron 1000 dator notebook
 • hur man kan bli av vertikala linjer på en bärbar dator skärm
 • hur du uppdaterar en Mobile Intel