Dator > hur man demonterar en Dell Dimension 8400

 • hur man demonterar en Dell Dimension 8400


 • Desktop är demontering en användbar färdighet för alla datoranvändare att bemästra. Ta isär datorn gör det möjligt att ta bort och ersätta viktiga hårdvara. Till exempel ersätter datorns processor kräver att du helt isär datorn och ta bort de flesta av dess komponenter. Demontering kan du också ren och felsöka felaktiga komponenter inuti datorn. Även demontering din Dell Dimension 8400 är inte svårt, är det fortfarande möjligt att orsaka allvarliga skador på din dator om du inte är försiktig.

  Du behöver:
  ESD handledsband
  . Stjärnskruvmejsel.
  Skruvmejsel.


  1.
  Spara alla öppna dokument, stäng alla program och stänger du av Dimension 8400. Koppla ur alla strömkablar och kringutrustning. Placera datorn så baksidan mot dig.
  2.
  Lägg din Dell på vänster sida. Tryck på sidostycket spärrknapparna som finns på toppen och botten paneler. Luta sidostycket uppåt tills insidan av datorn är synlig. Bifoga en elektrostatisk urladdning (ESD) rem på handleden samt att datorns yttre hölje. Detta kommer att förhindra eventuella elektriska skador på din dator som orsakas av statisk elektricitet.
  3.
  Leta reda på RAM-moduler nära mitten av moderkortet. Moderkortet är den viktigaste kretskort där all din hårdvara är ansluten. Sprid den vita spärrarna på vardera sidan av modulen. Ta tag i RAM-modulen och lyft den rakt ut ur minneskortplatsen. Upprepa detta för varje modul du planerar att ta bort.
  4.
  Leta enhetsplatsen ansluten till datorns framsida. Ta bort enheten överst på enhetsplatsen först. Koppla bort ström och data kablar från baksidan av den valda enheten. Tryck på flikarna på var sida om enheten. Ta tag i enheten och sedan dra ut den ur sitt fack. Upprepa detta för varje enhet när du arbetar dig ned enhetsfacket.
  5.
  Leta bearbetningsföretagets kylfläkt, som är ansluten till datorns baksida. Koppla bort fläktens två strömkablar från sina kontakter på moderkortet. Ta tag i fläkten och lyft den ur datorn. Detta kommer att avslöja processorns enheten kylfläns.
  6.
  Leta kylflänsen på moderkortet. Det är ett stort metallföremål sticker ut från moderkortet. Ta bort klipp från vardera sidan av kylflänsen bas. Koppla ur låsflikarna på varje sida av kylflänsen och lyft sedan ut den ur beräkna att avslöja processorchipet.
  7.
  Dra rakt upp på spaken håller processorns täcka plats. Luta höljet uppåt så processorn är avslöjat. Leta reda på processorns låsspaken på vänster sida av processorn chip. Dra rakt upp på spaken tills processorn är frikopplad från sin sockel. Lyft processorn ur hållaren och ställ den åt sidan.


Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:hur man skriver ut på självhäftande etiketter

Relaterade artiklar


 • Hur tar jag bort fallet från en Sony Vaio VGN-n230e?
 • specifikationerna för HP Pavilion dv5-1016tx
 • hur man kan kontrollera nivåer bläckpatron
 • Hur sätter jag på min HP Pavilion 4900?
 • Hur felsöker jag en 2175 hk skrivare?
 • hur du uppgraderar Eee PC minne
 • hur man fixar en hp laptop brev
 • Hur fyller jag en HP-patron IIIP toner?
 • hur du uppgraderar ATI-grafikkort
 • hur man byter en AMD CPU fläkt