Dator > hur man byter HDD på en iMac

 • hur man byter HDD på en iMac


 • Ibland hårddisken i en iMac kommer att misslyckas och behöver bytas ut. Denna tjänst omfattas av Apples ettåriga begränsade garanti och AppleCare stöd. Du måste registrera dig för AppleCare stöd under det första året av iMac ägande. AppleCare förlänger täckning under tre år efter det datum du köpte datorn. Om din dator är inte längre skyddas av reparationsservice, kommer du att spara tid och pengar genom att ersätta hårddisken själv istället för att släppa av datorn hos en återförsäljare och betala dem för reparationer.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . T8 Torx skruvmejsel.
  T6 Torx skruvmejsel.
  4 sugkoppar.
  3.
  5-tums SATA-hårddisk.
  Antistatisk matta.


  1.
  Bred antistatisk matta på en plan yta och ställ in iMac nedåt på ytan. Leta reda på långa, smala aluminium på baksidan av iMac och koppla ur Phillips skruven som håller den på plats. Frigöra den svarta klipp håller RAM-minnen i sina springor och dra ut RAM med fingrarna.
  2.
  Slå på iMac på rygg så att plastkåpan som täcker är vänd uppåt. Stick fyra sugkoppar över ytan på skärmen som täcker, avståndet dem jämnt att fördela vikten. Ta tag i sugkoppar och lyft som täcker bort från skärmen.
  3.
  Ta bort T8 torxskruvarna från skärmen ram fäst vid aluminiumchassi. De två längsta skruvarna är nära Apple-logotypen längst ner på displayen. Lyft aluminium bort från ramen och ta bort kabeln från iSight-kamera för att frigöra fallet helt.
  4.
  Skruva resten av T8 skruvar som håller displayen till logikkortet . Varje vertikal sidan av skärmen innehåller fyra skruvar och den övre innehåller tre skruvar. Lyft den nedre kanten på displayen för att avslöja en svart kabel kopplad till logikkortet nära kylfläkten.
  5.
  Koppla denna tråd och fortsätta att ta upp på displayen för att avslöja ytterligare två anslutningar mellan skärmen och styrelsen. Lossa blå kortet från nedre högra sidan av skärmen och dra ur den svarta fäst vid den övre vänstra sidan. Ta bort displayen helt.
  6.
  Ta ut de två T8 skruvarna som håller hårddisken till logikkortet och ta bort tejpen som håller kablarna till enheten. Plocka upp plasthöljet innehåller hårddisken, och skiljer inte frekvensomriktaren från huset genom att trycka på enheten mot dig med strömmen och SATA anslutningar mot dig.
  7.
  Bryt strömmen utbud och SATA-kablar från baksidan av enheten och skruva T6 skruvar i vardera sidan av enheten. Använd samma T6 skruvar i den nya enheten, och sätt den nya enheten i plasthuset. Sätt tillbaka strömmen och SATA kablar och skruva fast hårddisken inneslutningen tillbaka till logikkortet.
  8.
  Anslut skärmen till logikkortet och lägg skruvarna tillbaka i ramen. Anslut iSight-kameran till toppen av ärendet och skruva ärendet på bildskärmen. Sätt plast skärmen täcker rygg på displayen, tryck iMac över och byta ut RAM-kort. Byt Phillips skruv i mitten av aluminium panel över RAM.

  Tips och varningar


 • Om hårddisken fungerar fortfarande men kommer inte att starta på grund av ett felaktigt operativsystem, hämta personliga filer från enheten genom att ansluta datorn obrukbar till en annan Mac med Firewire. Slå dem både på och tryck på "S" men uppstart av det felaktiga iMac för att göra det målet enheten. Dra filer från målet iMac till hårddisken i den andra datorn innan du installerar OS X på iMac. Detta gör att du kan undvika att ta isär datorn.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:vad är en enda kanal flash-enhet?

Relaterade artiklar


 • Hur får jag HP Officejet 9110 att arbeta med vista?
 • Hur ändrar jag interna SATA till externa enheter?
 • hur man använder webbkamera i en HP-dator
 • min blixt driva kommer inte att formatera
 • interna modemet kontra extern hastigheter modem
 • vad är en 19-i-1 minneskortläsare?
 • olika typer av spänning i dioder
 • hur man upptäcker om din processor SSE3
 • information och fakta om Apple PowerBook G4 laptop
 • hur man berättar en sata från en IDE