Dator > fördelar och nackdelar med att bygga din egen dator

 • fördelar och nackdelar med att bygga din egen dator


 • Du behöver:
  stjärnskruvmejsel

  Bygga egna datorn, i motsats till att köpa en premade en, kan vara en lärorik erfarenhet för den som inte har gjort det förut, och är ibland. värt att göra det bara en gång för upplevelsen. Om du redan vet hur man sätter en dator tillsammans, kanske du vill överväga några av de andra fördelar och nackdelar med att bygga din egen dator innan du fattar ett beslut

  Fördel:. Anpassning

  Bygga din egen dator kan du använder exakt komponenter som du vill. Även med datortillverkare som låter dig anpassa din dator, kan du välja från en liten uppsättning av komponenter alternativ, och de nästan alltid måste vara från vissa komponenttillverkare att datorn företag har avtal med. Det kan också ta lite tid innan datortillverkare har tillgång till några avancerade komponenter, medan om du bygger ditt eget system, kan du använda alla komponenter som du kan få tag på. Köpa den exakta komponenter som du vill kan du även bestämma kvaliteten på alla komponenter i maskinen.

  Fördel: uppgradering

  När du bygger din egen dator, du vet att du kan uppgradera varje komponent. Om du bestämmer dig om att datorn behöver mer RAM-minne eller ett nytt grafikkort, du redan vet alla moderkort specifikationer och krav, så att du bara måste köpa rätt uppgradering och placera den i. Med ett färdigt dator, kan det ibland vara svårt att vet exakt vilken typ av kort och RAM-minne i datorn behöver. Vissa tillverkare använder också proprietära delar, vilket betyder att du måste köpa din komponent uppgraderingar genom dem, i allmänhet på en extra kostnad. Om du bygger din dator från grunden, du vet att det kommer aldrig bli en fråga

  Nackdel:. Garanti

  Avsaknaden av ett övergripande system garantin är en av de största nackdelarna med att bygga din egen dator. Medan de enskilda komponenterna kan levereras med garanti, om en komponent frites annat kan du måste kämpa för att få den andra ut. Färdiga datorer har i allmänhet en garanti som täcker hela systemet som helhet. PC tillverkare eller återförsäljare som säljer system, har i allmänhet robusta avdelningar kundservice och har en uppsättning system för att hantera klagomål från kunder snabbt, samtidigt som varje komponent tillverkare kan erbjuda en annan nivå av service.

  Nackdel: tid och möda

  Om du köper en premade system kan du ta med den hem och ha det igång inom några minuter. Även om du måste beställa ett system på nätet, när det blir levereras till dig, allt du behöver göra ansluta den i. När du bygga upp ett system, du nästan alltid tvungen att beställa delar och få dem levererade till dig, så du kan inte ens börja bygga förrän de delar fartyget till dig. Medan det finns ingenting alltför tekniska om att sätta en dator tillsammans, så länge du vet var alla bitarna passar ihop, kan det fortfarande ta flera timmar, som ni måste hitta där alla skruvar går att passa de olika bitarna.

  fördel och nackdel: Pris

  Pris kan vara en fördel eller en nackdel, beroende på typ av system du vill bygga. Om du funderar på att sätta ihop en hake med grundläggande systemet, kan du vara bättre att bara köpa en low-end en. Tillverkarna får så bra erbjudanden på de komponenter och programvara som de kan skapa en low-end maskin för mindre än vad du kan, om du inte får några riktigt bra erbjudanden eller använda vissa begagnade delar. Men om du vill ha ett banbrytande system blir det lättare för dig att hitta din egen erbjudanden på komponenter och undvika tillverkarens markup på high-end PC poster.


Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:hur du uppdaterar MSI systemkomponenter

Relaterade artiklar


 • hur man stänger av en webbkamera på en bärbar dator
 • hur man ansluter en bärbar dator till en större skärm
 • hur man skyddar en hårddisk
 • hur man byter en AMD CPU fläkt
 • hur mycket RAM bör en bra dator ha?
 • hur du tar bort en enhet
 • hur man kan öka front side bus på ett ASUS moderkort
 • hur du använder din interna hårddisk med en annan PC
 • information om laserskrivare färg
 • Skillnaden mellan PC100 och PC133