Dator > Hur installerar jag ett grafikkort på ett moderkort med inbyggt video?

 • Hur installerar jag ett grafikkort på ett moderkort med inbyggt video?


 • Datorer dag är långt mer kraftfulla att de tidiga motsvarigheter. Många kommer som standard med 4 GB minne eller mer. Som ett resultat har tillverkare flyttat till hjälp moderkort som integrerar grafikkortet istället för att ha ett separat grafikkort installerat. Dessa integrerade grafikkort dela minne med resten av systemet, men skulle de som använder grafiskt intensiva program dra nytta har dedikerat grafikminne. Installera ett grafikkort på en stationär dator relativt enkelt

  Du behöver:
  ersätter grafikkort.
  Phillips-skruvmejsel.
  Stationär dator.
  Tangentbord.
  Mus.


  1.
  Avinstallera drivrutinerna för den aktuella grafikkortet. Gå till "Kontrollpanelen" och dubbelklicka på "System". I XP väljer du fliken "Maskinvara". Välj sedan "Enhetshanteraren". Detta kommer att få upp en lista över enheter som är installerade på datorn. Välj "Bildskärmskort. " Högerklicka på grafikkortet och klicka på "Avinstallera". Detta tar bort den aktuella drivrutiner från datorn.
  2.
  Stäng av datorn och dra ur och all kringutrustning från tornet. Detta kommer att förhindra elektriska laddningen från att skada andra interna komponenter på maskinen. Tryck omålad metall att frigöra all statisk urladdning att förhindra skador innan röra vid interna komponenter i datorn.
  3.
  Öppna tornet genom att ta bort de två skruvarna som håller sidopanelen på plats, glida tillbaka panelen och lyfta panelen bort av tornet. Inne bör du se moderkortet, tillsammans med tillgängliga slots på sig att sätta grafikkortet.
  4.
  Ta reda på om ersättande grafikkortet som är den lämpliga för ditt system. Det finns tre typer av kort som finns tillgängliga, inklusive AGP, PCI och PCI-Express. PCI är den äldsta stilen på grafikkort som använts. AGP och PCI-Express är den mest använda video-kortplatser i datorer idag.
  5.
  Avlägsna metallplattan från facket som ska användas. Ofta är dessa placerade på plats av en Phillips-skruv. I vissa fall är dessa bara klipps på plats. Om skruv används, håll på skruven eftersom det kommer att behövas för att installera gamla grafikkort.
  6.
  Anslut det nya grafikkortet i facket och skruva eller klämma den på plats. Detta kommer att säkerställa att kortet är ordentligt ansluten till moderkortet. Sätt tillbaka sidostycket på tornet, återanslut all kringutrustning och koppla maskinen tillbaka till makten. Var noga med att ansluta monitorn till det nya grafikkortet som har installerats.
  7.
  Slå på datorn och installera drivrutinerna till grafikkortet som följer med kortet på en CD. Detta gör att grafikkortet kan arbeta med full funktionalitet.

  tips och varningar


 • Tills alla drivrutiner är korrekt installerade, kommer bilden på skärmen har dålig kvalitet och färgerna kommer inte att vara korrekt. Installera drivrutiner och starta om för att felsöka problemet.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:hur man startar en Toshiba dynabook

Relaterade artiklar


 • Hur köper jag minnet för en Compaq Presario 1200-xl 108?
 • hur du uppgraderar grafikkortet för en Dell Inspiron 1720
 • hur man byter lcd för PowerBook G4 1,67 GHz
 • hur till check anteckningsbok grafik
 • Inaktivera SSL för Outlook Web Access
 • Hur tar jag bort helt hp 6480 skrivarprogrammet?
 • hur du uppgraderar Eee PC minne
 • Vad är statisk Random Access Memory?
 • definiera CD-ROM-enhet
 • Hur man återskapar en Toshiba hdd