Dator > hur man kan begränsa åtkomst till en PC

 • hur man kan begränsa åtkomst till en PC


 • Att begränsa tillgången till en dator ger dig kontroll över hur och när andra använder din dator. Detta ger dig skydd om du delar din dator eller om du är förälder och behöver konfigurera specifika inställningar för barnens konton. Inbyggda kontroller i Windows 7 och Vista kan bidra till att uppnå detta syfte målet att begränsa PC tillträde. Även Windows XP har inga inhemska kontroller för att begränsa tillgång till dator, erbjuder Microsoft ett fritt program som kallas "SteadyState" genom vilket du kan kontrollera åtkomsten

  Du behöver:.
  Windows 7, Vista eller XP.

  Windows SteadyState (Windows XP och Vista)


  1.
  Gå till Microsofts webbplats. Typ "Windows SteadyState" i sökrutan och tryck "Enter". Klicka på "SteadyState" i "Relaterade Downloads". Klicka på "Ladda ner" på Windows SteadyState nedladdningssida för att ladda ner SteadyState filer. Öppna filen för att installera SteadyState på din dator.
  2.
  Öppna Windows SteadyState. Klicka på "Lägg till en ny användare" för att skapa en ny användare för datorn. Skriv ett användarnamn och lösenord. Skapa så många användare som du vill begränsa PC tillträde. I menyn "Inställningar" klickar du på namnet på den användarprofil som du vill konfigurera.
  3.
  Klicka på "Lås profil för att hindra användare från att permanenta ändras" på fliken "Allmänt" i "User Settings" för att ta bort ändringar som användare gör efter en sessioner loggar ut. Klicka på "Logga ut efter" kryssrutan för att aktivera tidsbegränsade sessioner. Skriv det antal minuter som du vill begränsa användarnas tillgång under en inloggning session (e. g. 60 minuter för in-session användning).
  4.
  Klicka på "Windows Begränsningar"-fliken. Klicka på rutan bredvid varje begränsning du vill ställa in. Klicka exempelvis på kryssrutorna för att ta bort "Kontrollpanelen" och "Skrivare" från Start-menyn liksom "Mina dokument", "Mina bilder" och "Min musik" mappar.
  5.

  Klicka på "Egenskaper restriktioner". Klicka på kryssrutan bredvid varje funktion du vill begränsa. Till exempel klicka på "Remove Favoriter" i Internet Explorer sektion för att hindra användare från att se "Favoriter"-listan. I "Web adresser som får" klickar "Förhindra Internet (utom webbplatser nedan)" och skriv webbadresser i rutorna för de webbplatser du vill tillåta användare att besöka.
  6.

  Klicka på "blockera program"-fliken. Klicka på kryssrutan bredvid varje program eller program som du vill blockera från listan till vänster. Klicka på "Blockera" för att lägga dessa program till "blockera program" listan till höger. Klicka på "OK" för att spara ändringar i visst användarkonto.

  Windows 7 och Vista Föräldrakontroll


  1.
  Klicka på Windows-logotypen knappen för att öppna Startmenyn. Klicka på "Kontrollpanelen" för att öppna den. Klicka på "Användarkonton och säkerhet för familjen"-avsnittet. Klicka på "Föräldrakontroll". Klicka på namnet på den användare som du vill begränsa tillgång till dator. Klicka på "På, genomför aktuella inställningar" knappen för att sätta på Föräldrakontroll för användaren.
  2.
  Klicka på "Tidsfrister" under "Windows-inställningar"-avsnittet. Klicka på särskilda block av tid på veckoschemat visas under vilken du vill blockera eller tillåta dator tillträde för användaren. Klicka på "OK".
  3.
  Klicka på "Spelkontroller. " Välj "Ja" eller "Nej" om du vill tillåta användaren tillgång till spel på datorn. Klicka på "Ange spelklassningar. " Klicka antingen "Tillåt" eller "Block" för att begränsa eller tillåta åtkomst till spel som inte har betyg. Välj spelet betyg av de spel som du vill att användaren ska ha tillgång till på datorn. Klicka på "OK". Klicka på "Blockera eller tillåt specifika spel. " Klicka på "Tillåt alltid" eller "Alltid Block" för att styra vissa spel som användaren kan spela. Klicka på "OK".
  4.
  Klicka på "Tillåt eller blockera specifika program. " Klicka på "Användare kan endast använda de program jag tillåta" knappen. Klicka på "Markera alla" för att tillåta åtkomst till alla program. Klicka på kryssrutan bredvid enskilda program som du vill blockera så att bocken kan tas bort. Klicka på "OK". Klicka på "OK" igen för att återgå till listan över användare i Kontrollpanelen.


Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:hur man begränsa tillgång till dator vid en tidpunkt på dagen

Relaterade artiklar


 • hur man bifoga en skrivare till en trådlös router
 • hur man rengör en Canon i950 skrivhuvud
 • Hur fyller jag en deskjet 3847?
 • hur du överför data från en gammal hårddisk
 • hur man ansluter en HP 4200 skrivare till ett trådlöst nätverk
 • specifikationer för ett ATI Mobility Radeon HD 4570
 • Hur installerar jag en lätt match um1g USB MIDI-gränssnitt?
 • Hur felsöker jag en 2175 hk skrivare?
 • Hur ändrar jag Dell Latitude D600 tangentbordsinställningar språk?
 • vad är ExpressCard 34?