Dator > hur man demonterar en Toshiba Tecra A5

 • hur man demonterar en Toshiba Tecra A5


 • Tanken på demontera en bärbar dator kan verka överväldigande för många. Men att lära sig att göra det kan spara tid och pengar eftersom det tillåter dig att utföra dina egna reparationer och uppgraderingar. Toshiba Tecra A5-användare kan ta isär deras bärbara datorer ganska snabbt genom att följa några grundläggande steg

  Du behöver:. .
  Phillips, platt huvud och HEX skruvdragare
  Elektrostatiska handleden bandet.


  1.
  Koppla ur strömkabeln och all kringutrustning från datorn. Lägg ditt A5 nedåt på ett bord med framsidan mot dig. Leta upp batteriet längs baksidan av den bärbara datorn. Ta bort batteriet genom att skjuta låsknappen på vänster sida av batteriet till olåst läge. Tryck och håll släpp knappen på högra sidan av batteriet och dra ut batteriet ur batterifacket.
  2.
  Ta bort minnesmodulen, beläget i centrum av den bärbara datorn. Ta bort den enda skruv som håller locket på plats och ta av locket. Ta bort minnesmodulen från viken.
  3.
  Ta det trådlösa kortet, som ligger i fronten av den bärbara datorn, precis nedanför minnet viken. Ta bort den enda skruv som håller locket på plats och ta av locket. Koppla bort två trådlösa antennkablarna från det trådlösa kortet. Bred ut spärrarna på sidorna av kortet med fingrarna för att lossa kortet och dra ut över bukten.
  4.
  Bort modemet, som ligger strax till vänster om den trådlösa kort. Ta bort skruven som håller locket på plats och ta av locket. Ta bort de två skruvarna som håller modemet på plats och lyft modemkortet upp. Koppla ifrån modem kabeln från moderkortet och ta bort modemet kortet.
  5.
  Ta bort hårddisken ligger till höger om det trådlösa kortet. Ta bort locket på samma sätt som du tog bort modemet locket. Skjut hårddisken till höger för att koppla ur den från moderkortet och lyft den ur hårddiskfacket.
  6.
  Bort den enda skruv håller den optiska enheten på plats, som ligger längs den vänstra sidan av den bärbara datorn i samma vik som minnesmodulen. Stick en knappnål i skivfacket release hål på framsidan av enheten för att frigöra skivfacket. Ta tag i enhetsfacket genom sidorna och skjut den optiska enheten ur den bärbara datorn basen.
  7.
  Ta bort de 19 skruvarna kvar på botten av den bärbara datorn. Vänd den bärbara datorn över och öppna bildskärmen så långt det går.
  8.
  Leta tangentbordet-säkra band längst upp på tangentbordet. Använd en flat skruvmejsel för att försiktigt bända upp säkra band och ta bort den. Ta bort de två skruvarna som håller tangentbordet på plats. Lyft tangentbordet upp, koppla tangentbordet kabeln från moderkortet och ta bort tangentbordet.
  9.
  Stäng displayen. Lokalisera de två skruvarna längs den bakre änden av den bärbara datorn håller bildskärmen på plats bredvid den modemport och USB-portarna. Ta bort skruvarna. Öppna displayen tillbaka upp.
  10.
  Ta bort all tejp säkra några kablar till den övre luckan på den bärbara datorn. Det kommer sannolikt att vara ungefär sex bitar tejp. Lyft upp folien i centrum av den bärbara datorn så att en metallplatta. Ta bort skruven som håller plattan på plats och ta bort plattan som avslöjar en annan minnesmodul.
  elva.
  Ta ut minnesmodulen och koppla bort tre kablarna bredvid. Leta reda på trådlösa antennkablar bredvid minnesmodulen. Dra kablarna genom hålet i locket och ta bort dem från sin rutt på den övre luckan.
  12.
  Ta bort skruven på den högra displayen gångjärnet. Koppla bort bildskärmskabeln från moderkortet. Kabeln går från vänster sida av displayen i moderkortet. Ta bort skruven som håller den vänstra displayen gångjärnet på plats. Lyft bildskärmen rakt upp för att ta bort den.
  13.
  Avlägsna de tre skruvarna i centrum för den bärbara datorn håller den övre luckan på plats. Precis ovanför folien är LAN styrelsen kabeln. Koppla ur den från moderkortet. Använd en flat skruvmejsel för att försiktigt skilja locket från den bärbara datorn bas. Lyft upp det och lägg det åt sidan.
  Fjorton.
  Bort videoklippet chip kylflänsen, som ligger längs upp på moderkortet. Ta bort de två skruvarna som håller den på plats och lyft den rakt upp att ta bort det.
  15.
  Använd en hex skruvmejsel för att ta bort de två skruvarna på var sida om VGA-porten. Leta reda på LAN styrelsen i det övre vänstra hörnet av moderkortet och ta bort skruven som håller den på plats. Koppla bort kablarna från moderkortet och ta bort LAN styrelsen.
  16.
  Avlägsna de tre skruvarna i främre högra delen av moderkortet. Dessa håller moderkortet på plats. Lyft moderkortet upp av dess högra sida och koppla bort USB-styrelsen kabeln i det övre högra hörnet. Skjut moderkortet ur den bärbara datorn basen.

  Tips och varningar


  Håll
 • detaljerade anteckningar om var varje komponent, kabel och skruva går så att du enkelt kan montera din A5 .
 • Använd alltid en elektrostatisk handled band för att förhindra statisk elektricitet från att skada din laptop.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:fördelar och nackdelar med en kundservice kiosk maskin

Relaterade artiklar


 • hur man byter en AMD CPU fläkt
 • hur du kopierar med ett USB-minne
 • Hur uppgraderar jag en Compaq 5340?
 • hur att trådlöst dela en USB-skrivare
 • hur man installerar drivrutiner USB flash
 • jämförelse av en PowerBook G4 till en MacBook
 • hur man kan förstå mikroprocessorn
 • hur man ansluter en switch till ett nav
 • hur man uppgraderar en Dell pp10l hårddisk
 • Hur gör jag möjlighet att öka volymen på en laptop?