Dator > hur du uppgraderar moderkortets BIOS

 • hur du uppgraderar moderkortets BIOS


 • BIOS (Basic In /Output System) chip på moderkortet lagrar all hårdvara konfigurationsinställningar för din dator. BIOS innehåller parameterinställningar som instruera operativsystemet om vad maskinvaruresurser olika systemen måste använda och därigenom till bättre hårdvara kompatibilitet mellan komponenterna. Om din dator har problem orsakas av problem maskinvarukompatibilitet, uppdatera BIOS kan hjälpa till. Uppdatera BIOS kan ibland också ge extra CPU-stöd för nyare processorer när de finns tillgängliga.

  Du behöver:
  Senast BIOS-version för moderkortet
  . Diskettenhet eller USB-minne (för äldre moderkort).
  Tom diskett (om du använder en diskettenhet att uppgradera BIOS).

  avgöra aktuell BIOS-version


  1.
  Klicka på "Start"-knappen . I Windows Vista och Windows 7, typ "msinfo32" i sökfältet. I Windows XP skriver du "msinfo32" i "Kör" rutan. Tryck på "Enter". "System Information" verktyget visas på skärmen.
  2.
  Klicka på "System Sammanfattning" fliken längst upp i fönstret.
  3.
  Leta upp BIOS-version och datum placerad direkt under "Processorhastighet"-post. Anteckna BIOS-version och datum (om något sådant visas bredvid versionsnumret).

  Söka efter och hämta BIOS-uppdateringar


  1.
  Besök webbplatsen för ditt moderkortets tillverkare. Leta upp och in i "Support" område på webbplatsen.
  2.
  Sök efter "Drivrutiner och nedladdningar" för just din modell moderkortet. Hitta modell för ditt moderkort på förpackningen moderkortet kom i. Alternativt moderkortet modellnummer visas även på "System Information" verktyg skärmen där du hämtade BIOS versionsnumret.
  3.
  Avgöra om det finns en ny version för ditt moderkort BIOS tillgänglig baserat på utgivningsdatum. Granska Release Notes för BIOS-uppdatering för att se om den nya versionen kommer att hjälpa till med kompatibilitetsproblem på din dator. Om tillverkaren rekommenderar uppdateringen, ladda ner den och spara den i datorn.
  4.
  Hämta BIOS-uppdatering om det inte ingår i översynen filnedladdning.

  Installera BIOS-uppdateringen


  1.
  Bläddra till den mapp eller katalog där du sparade BIOS-version filen och uppdatering. Extrahera filerna i mappen om det behövs (högerklicka på filen och klicka på "Extract" eller "Packa" alternativ).
  2.
  Dubbelklicka på BIOS-uppdatering fil för att starta programmet. Följ instruktionerna på skärmen för att säkerhetskopiera den aktuella BIOS-filen och sedan ladda den nya BIOS-version filen i programmet.
  3.
  Klicka på "Uppdatera" eller "Flash"-knappen på skärmen och följ instruktionerna noggrant. Datorn startar om efter BIOS-uppdateringen är klar. Stäng av datorn om du uppmanas att göra på äldre moderkort så.

  Tips och varningar


 • måste du överföra den BIOS-version filen och använda ett DOS-verktyget för att uppdatera BIOS. För att göra detta måste du skapa en startdiskett (diskett eller USB-enhet) och sedan köra uppdateringen verktyget från kommandoraden (DOS). Du kan också behöva ändra startordningen i BIOS innan du utför uppdateringen. Se bruksanvisning för information om hur du ändra startordningen för BIOS.
 • Avbryt inte BIOS-uppdatering när den väl har startat. Om processen inte kompletterar, BIOS-chip på moderkortet kommer att kräva en dyr reparation eller utbyte.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:Hur tar jag bort en Inspiron 1200 LCD-skärm?

Relaterade artiklar


 • hur du optimerar bärbara prestanda
 • hur man kan kontrollera nivåer bläckpatron
 • hur man återställer bios lösenord för en Dell Latitude D600
 • hur till återvinna förlorad data från en flash-enhet
 • hur man installerar Broadcom mini PCI trådlösa kort
 • hur du bläddrar med en Microsoft-mus
 • hur man installerar bios grafikkort
 • hur du ställer in en Zip-enhet på en dator
 • hur man fixar en fast DVD-enhet på en dator
 • Hur ändrar jag skrivarens IP på en Canon PIXMA MX850?