Dator > hur du flyttar en P4 processor från ett moderkort till en annan moderkort

 • hur du flyttar en P4 processor från ett moderkort till en annan moderkort


 • Uppgradering av ditt moderkort kan ha enorma fördelar, både i prestanda och med det övergripande funktionerna i datasystemet. Medan Intel Pentium 4-processorer är några av de mest populära, är namnet på ett flertal olika typer av komponenter. Vissa av dessa processorer kan bara användas med moderkortet är speciellt konstruerad för denna typ

  Du behöver:. .
  CPU termiskt fett
  CPU-fläkt /kylfläns montering (tillval-när de behövs på ny utrustning).

  Identifiera Pentium 4 socket typ


  1.
  Öppna datorlådan. Du kan behöva använda en skruvmejsel för att lossa panelen täcker moderkort, hårddiskar och nätaggregat. Andra typer av dator fall har en övergång mekanism som gör målet till bilden öppnas.
  2.
  Försiktigt bort fläkten /kylflänsen församling att få tillgång till processorn själv. Vissa datorer kommer att vara mer komplicerad än andra, så att ytterligare komponenter behöver flyttas åt sidan innan du tar bort fläkten /kylflänsen montering.
  3.
  Tydligt präglad i processorn uttaget är uttaget typ. Bland de Pentium 4-processor familj skulle det vara "Socket 423", "Socket 478" eller "Socket 775. " Anteckna detta att jämföra med de andra moderkort i nästa steg.
  4.
  Om den andra moderkortet har samma socket typ som den första, bör du kunna för att säkert flytta processorn i den nya datorn. Om så är fallet, hoppa över steg 5 och gå vidare till nästa avsnitt
  5
  Om de två moderkort använda olika socklar, sedan den nya datorn inte kan använda samma Pentium 4-processor. . Det kan inte flyttas från den ena till den andra. Om du kan få ett moderkort som använder samma uttag som den gamla, och fortsätt sedan till nästa avsnitt efter bytet ut det.

  Föra över din Pentium 4-processor


  1.

  bort helt fläkt /kylfläns montering från fallet, koppla några kablar som är anslutna till moderkortet. Ställ den åt sidan, var noga med att hålla jämna värmeledande ytan ren.
  2.
  Med området runt processorn rensas, lyft den lilla spaken vid sidan av uttaget. Detta frigör processorn från sockeln.
  3.
  Med släppt processorn, lyft den ur uttaget med bara fingertopparna, håller den bara genom sidorna. Placera processorn på en mjuk trasa eller ett vikt papper handduk så att den kan flyttas säkert.
  4.
  Vid det andra moderkort, lyft den lilla spaken på det tomma uttaget. Uttaget är nu redo att ta emot processorn.
  5.
  Transport processorn till den andra moderkort och försiktigt placera den i sockeln. Lägg märke till hur processorn saknas ett stift eller två på ett visst hörn, också märkta med en prick eller triangel. Hitta matchande hörn på uttaget och anpassa processorn så att den passar ordentligt. Drop (tryck inte) processorn i uttaget, kontrollera att det ligger plant, och lägre spaken en gång för att säkra den.

  Prepping Pentium 4-processor


  1.

  Med uttaget stängd och processorn säkrade, torka av gammalt fett från ytan. Använd en liten mängd tvättsprit sammansatta behov. När nästan alla fettet tas bort, tillämpa en mycket-liten mängd färsk kylpasta på mitten av processorn ytan. (Ungefär storleken på en BB är precis tillräckligt)
  2.
  Försiktigt ned fläkten /kylflänsen trycks på plats. En nyare moderkort kan använda en annan konsol än den gamla. Sänk den blanka värmeledande yta på det termiska fettet förening så det är platt och sprider fett jämnt. När den görs rätt, och med rätt mängd fett, bör det finnas någon alltför runt kanterna på uttaget.
  3.
  fast fläkten /kylflänsen montering till moderkortet fästet och anslut kabelhärvan till lämplig kontakt på moderkortet. Se dokumentationen från tillverkaren om den exakta platsen för CPU-fläkt strömkontakt.
  4.
  Var noga med att lägga till resten av systemet (makt, minne, hårddiskar, video, tangentbord och mus) innan du testar processorn på nya moderkort. Om allt går bra, den nya datorn ska power-up och starta normalt
  5
  Uppföljning:. . När du använder en ny processor på alla moderkort, BIOS kommer att behöva anpassa sig till den specifika processortyp. Det betyder oftast ett snabbt besök på BIOS-inställningar innan första gången starta ett operativsystem. Välj "Återställ standard" eller ett liknande alternativ, sedan på "Spara Avsluta" för att börja använda datorn

  tips och varningar


 • Tvätta händerna innan du försöker detta förfarande, smuts och olja kan göra stor skada i en dator
 • Undvik att vidröra den guldpläterade kontakter med dina hud
 • Använd mycket försiktig med metall verktyg när du arbetar med insidan en dator, även en liten skråma på kretsar kan orsaka allvarlig skada
 • Aldrig
 • använda metallverktyg för att bända ut processorn . Rör aldrig någon av de små stift (eller knölar) på undersidan av processorn
 • Sammanhängande (out of the box) datorns ägare kan garantin genom att följa dessa instruktioner

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:min dvd / cd-spelare kommer inte att fungera på min laptop

Relaterade artiklar


 • jämförelse av en PowerBook G4 till en MacBook
 • hur man byter till ett nav kabelanslutning
 • hur till vända ner en CPU-fläkt När HP laptop fläkten är för högt
 • netbook-datorer vs bärbara datorer
 • Hur tar jag bort en 462 processor?
 • Hur återställer jag en HP 97 bläckpatron?
 • hur man bygger på beställning en bärbar dator
 • DDR SDRAM vs DDR SODIMM
 • specifikationer och vikt Latitude D610
 • hur du kontrollerar Speed USB-hubb