Dator > Hur tar jag bort fallet från en Sony Vaio VGN-n230e?

 • Hur tar jag bort fallet från en Sony Vaio VGN-n230e?


 • Ta bort höljet på din Sony Vaio VGN-N230e innebär demontering nästan hela laptop. Även om det kan verka som en svår uppgift inledningsvis, med lite tålamod kan du få det yttre höljet bort på nolltid. Ta bort höljet kan du göra din egen reparationer eller uppgraderingar. Du kan även se alla dina Vaio komponenter och räkna ut precis vad som gör det fästing. Greppa ett par skruvmejslar och gräva i.

  Du behöver:.
  Phillips och platt skruvdragare huvud
  Elektrostatisk handleden bandet.


  1.
  Koppla bort nätsladden från din VAIO. Lägg datorn med bildskärmen neråt på ett bord eller skrivbord och se fram mot dig. Undvik att arbeta på matta för att minska statisk elektricitet. Ta ut batteriet ur din VAIO. Leta upp batteriet i bakkant av den bärbara datorn. Skjut låsknappen på vänster sida av batteriet till olåst läge. Tryck på release växla till vänster och håll den där. Medan du håller ut strömbrytaren, dra ut batteriet ur batterifacket.
  2.
  Ta bort RAM-moduler. Din VGN-N230e kommer att ha en eller två RAM-moduler installeras, beroende på din konfiguration. Leta reda på RAM-modulen täcka framsidan av den bärbara datorn, i princip död centrum. Lossa skruven som håller locket på plats. Skruven kan inte tas bort, så det är bara lossa den. Ta bort locket. Bred ut spärrarna på sidorna av RAM-moduler för att få dem att dyka upp. Grab dem genom sidorna och skjut dem ur vägguttaget.
  3.
  Ta bort den optiska enheten. Ta bort de två skruvarna längs den högra kanten av den bärbara datorn håller den optiska enheten på plats. Ta tag i disken facket och skjut köra ut på den bärbara datorn basen.
  4.
  Ta bort tangentbordet. I centrum av den bärbara datorn basen kommer att vara två skruvar. Ta bort höger skruvarna. Vänd den bärbara datorn över och öppna bildskärmen. Det finns låsflikar under den vänstra "Ctrl" Alt "," rymden "rätt" Ctrl "och vänster piltangent. Skjut en platt skruvmejsel mellan tangenterna och handledsstödet att frigöra flikarna. När alla fem flikar är upplåsta Lyft tangentbordet upp och koppla bort kabeln från moderkortet för att ta bort den.
  5.
  Stäng bildskärmen och ställa den bärbara datorn med framsidan nedåt på bordet. Ta bort de 18 skruvarna längst ner på den bärbara datorn. Vänd tillbaka över och öppna bildskärmen. Ta bort den enda skruv i mitten av din Vaio ovansida. Koppla bort kabeln pekplattan, strax ovanför styrplattan. Försiktigt använda fingrarna för att separera de två halvorna av den bärbara datorn. Lyft upp och ta bort locket.
  6.
  Leta reda på trådlösa kortet i övre mitten delen av moderkortet. Koppla de två antennkablar kör till det. Bred ut två spärrarna på sidorna av kortet och dra ut den ur uttaget. Ta bort hårddisken sitter i det främre vänstra hörnet av den bärbara datorn genom att ta bort de två skruvarna som håller enheten på plats. För in enheten till vänster och lyft upp det att ta bort det.
  7.
  Koppla de två kablar som displayen till moderkortet. Ta bort de tre skruvarna på vänster gångjärn och de tre skruvarna på högra gångjärnet. Koppla modemkabeln precis under displayen. Precis nedanför displayen finns en enda skruv som håller displayen kabeln på plats. Ta bort det skruv. Lyft bildskärmen rakt upp för att ta bort den.
  8.
  Leta upp och koppla ur högtalarkabeln i främre högra hörnet av moderkortet. Ta ut tre skruvarna som håller moderkortet på plats. Lyft moderkortet upp av den vänstra sidan och skjut den åt vänster. Vänd försiktigt på den och koppla loss de två kablarna på undersidan av brädan. Lyft ut modulen ur den bärbara datorn basen.

  Tips och varningar


 • Använd alltid en elektrostatisk handled band för att minska statisk elektricitet och skyddar din Vaio komponenter.
 • Om din Vaio är fortfarande under garanti, öppna den kommer tomrum som garanti. Endast försök detta om din Vaio saknar garanti.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:Hur ändrar jag processorn i en Toshiba Satellite bärbar dator A135-s2326?

Relaterade artiklar


 • Hur håller jag MacBook tätt på säkerhet?
 • hur Intel processorer med dubbla kärnor
 • hur man rengör insidan av skärmen
 • specifikationer för en Compaq 5000
 • specifikationerna för en VAIO SR
 • Hur man använder en usb flashdrive
 • hur du installerar iomega zip
 • hur man öppnar en Dell torn dimension dator
 • hur man stänger av en webbkamera på en bärbar dator
 • hur man hittar en acer CMOS-batteriet