Dator > Hur byter jag en Sony Vaio VGN-n270e hårddisk?

 • Hur byter jag en Sony Vaio VGN-n270e hårddisk?


 • Om du har ägt din Sony Vaio VGN-N270E ett tag, är du förmodligen märker din hårddisk blir ganska full. Digitala bilder, musik och filmer tar alla upp ett stort utrymme. Medan du kan alltid bränna dina data till en skiva för att frigöra utrymme, skulle uppgifterna inte vara tillgängliga för dig om du inte vill släpa runt en CD-samling med din laptop. Istället installera en större hårddisk i din VAIO, och få det lediga utrymmet du behöver

  Du behöver:.
  Phillips skruvmejsel
  . Platt skruvmejsel.
  Elektrostatisk handled band.
  Antistatisk påsar.


  1.
  Koppla din Vaio från eluttaget och ta ur kabeln. Lägg den bärbara datorn nedåt på ett bord, med fronten på den bärbara datorn mot dig. Leta upp batteriet i bakkant av den bärbara datorn. Skjut låsknappen åt höger för att låsa upp den. Skjut och håll spärren, som ligger på höger sida av batteriet, till vänster. Dra ut batteriet.
  2.
  Leta reda på minnesmodulen täcka framsidan av den bärbara datorn och ta bort den enda skruv som håller den på plats. Ta bort locket. Pop låsningen spärrarna på sidorna av minnesmodulerna bort från modulerna. Lyft moduler upp i kanterna för att ta bort dem från bukten. Även det är inte nödvändigt att ta bort minnet att ersätta hårddisken rekommenderar Sony att ta bort minnet att förhindra skador på den.
  3.
  Bort de två skruvarna längs den högra sidan av laptop håller den optiska enheten på plats. Fånga den optiska enheten genom skivfacket och dra ut den ur den bärbara datorn basen. Ta bort den optiska enheten är frivilligt, men gör hårddisken enklare att komma åt.
  4.
  Ta bort tangentbordet skruven från botten av den bärbara datorn. Hitta de två skruvarna i mitten av den bärbara datorn botten. Ta bort höger skruven, som håller tangentbordet på plats, med en stjärnskruvmejsel. Vänd den bärbara datorn över och öppna upp displayen. Skjut en platt skruvmejsel mellan tangenterna och handledsstödet att frigöra flikarna längst ner på tangentbordet. Flikarna är placerade under vänster "Ctrl", Alt, "Space," rätt "Ctrl" och höger piltangenter. Lyft tangentbordet upp och koppla tangentbordet kabeln från moderkortet. Ta bort tangentbordet.
  5.
  Lägg laptop nedåt och ta bort de 18 skruvarna som handledsstödet till den bärbara datorn basen. Vänd den bärbara datorn över och öppna bildskärmen så långt det går. Ta bort den enda skruv längst upp på tangentbordet området. Leta reda på pekplattan kabelgenomföring öppning i mitten av den bärbara datorn, koppla bort kablar. Använd fingrarna för att separera handledsstödet från den bärbara datorn bas. Ta handledsstödet.
  6.
  Leta reda på hårddisken i det främre vänstra hörnet av den bärbara datorn basen. Frekvensomriktaren är i en metallåda fäste. Ta bort de två skruvarna längs den bakre änden av hårddisken. Skjut in enheten och fästet till vänster för att koppla ur den från moderkortet, och lyft den rakt upp för att ta den.
  7.
  Skjut din gamla hårddisk ur fästet. Koppla bort adaptern från den bakre änden av hårddisken. Om du vill behålla din gamla hårddisk, placera den i en antistatisk påse för att skyddas. Om du vill kassera den, sedan förstöra det, eller ta den till en elektronik återvinningsanläggning.
  8.
  fast adaptern din nya hårddisk. Skjut tillbaka enheten i hållaren. Ställ den nya enheten och fästet tillbaka in i hårddiskfacket och skjut fästet åt höger för att återansluta den till moderkortet.
  9.
  Återmontera din VAIO genom att vända på stegen för att ta bort tangentbord, optisk enhet och minne.

  tips och varningar


 • Om du vill undvika att installera om ditt operativsystem och program använder en hård program köra avbildning för säkerhetskopiering din gamla enheten och återställa data till den nya.
 • alltid en elektrostatisk handled band för att förhindra statisk elektricitet från att skada din bärbara dator komponenter.
 • Öppna din Vaio kommer att upphäva din garanti, så du behöver inte byta ut hårddisken om din bärbara dator är fortfarande en Sony garanti.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:hur man kan öka grafikkortets prestanda

Relaterade artiklar


 • Hur du ser på och spela in tv via en dator
 • hur man använder Boot Camp Windows Update drivrutiner
 • Hur man testar en USB-drivrutin
 • historien om DDR-minne
 • Hur man använder en stereomikrofon med en dator
 • hur man startar en kraschad Power Mac G4
 • hur man ansluter en trådlös mikrofon till datorn
 • hur man kan minska laptop buller
 • Hur installerar jag Adobe Illustrator 8,0 & photoshop 5.5 på Mac OSX 10.4.11?
 • hur man utplåna en hårddisk och återuppbygga