Dator > hur man bygger en dröm pc

 • hur man bygger en dröm pc


 • Bygga din egen dröm dator (PC) är inte så svårt, och du kan göra en högpresterande dator för mindre än $ 1,000. Det finns fem viktiga komponenter i en PC: moderkortet, processorn (Central Processing Unit), (arbetsminne) RAM, hårddiskar (statisk eller lagringsminne) och grafikkortet. Det första steget är att definiera vad en "dröm PC" betyder för dig. Till exempel, om du är en gamer så vill sannolikt en snabb processor, massor av RAM, och en varm grafikkort. Men om du bara tänker använda din dator för Internetsurfning och titta på film, så har du förmodligen ändå vill ha en bra grafikkort, men en high-end CPU inte är nödvändig.

  Du behöver:
  hubb, switch eller router
  . Två eller flera datorer.

  Bygga din egen dröm PC


  1.
  Bestäm på ett moderkort. Moderkortet är i någon mening "hjärtat" av datorn, eftersom det ger bostäder för alla andra elektroniska delar och alla anslutande kretsar. Den viktigaste faktorn i ett moderkort är högkvalitativ tillverkning för att ge en stabil drift. För några år sedan fanns det större skillnader mellan moderkort, men i dag utom på mycket low-end, moderkort brukar vara mycket tillförlitlig. Välj ett moderkort med tillräcklig kortplatser om du väljer att lägga till extra RAM-minne eller annat grafikkort vid ett senare tillfälle.
  2.
  Välj rätt CPU för dina behov. Processorn är den centrala processorn enhet på datorn, eller "hjärna" på din dator. Processorn är den enda dyraste komponenten i en dator och det finns ingen anledning att splurge på en dyr avancerade CPU om de program du ska använda inte kräver denna investering.
  3.

  Bestäm hur mycket RAM du behöver. Idag är fyra megabyte RAM-minne vara ett absolut minimum och de flesta datorer har 16 eller mer. Mängden RAM-minne har en direkt relation till hur snabbt vissa program körs, och många program i dag är "RAM Hogs" så överväga att få antingen 32 och 64 megabyte att driva upp dina dröm dator.
  4.

  Tänk på hur mycket lagringsutrymme du kommer att behöva när du väljer en hårddisk. Moviest till exempel ta upp mycket av lagringsminne, liksom avancerade spel, särskilt grafikintensiva spel som virtuell verklighet spel. Priserna på hårddiskar har kommit ned avsevärt mängden lagringsutrymme har ökat dramatiskt, så det är nog bäst att genom en hårddisk med extra kapacitet för att det kostar dig mycket lite mer.
  5.
  inte snåla på grafikkortet om du planerar att spela de nyaste och bästa video datorspel eller vill titta på filmer i HD. Efter CPU grafikkortet är den dyraste komponenten i din dator, och med tanke på den snabba spelutveckling ett grafikkort kan vara föråldrad bara 12-18 månader efter den introduceras. Så det helt enkelt vettigt att spendera pengar i förskott för att undvika att behöva köpa ett nytt grafikkort på bara några månader.

  Tips och varningar


 • Se till att köpa en high-end monitor /display om du köper en top-of-the-line grafikkortet, annars skärmen inte kommer att kunna visa på upplösningen av ditt grafikkort.

Previous:Skillnaden mellan PC100 och PC133 Next:hur man använder en bärbar webbkamera

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar Internet Explorer på en iPAQ
 • Hur ta isär jag en Linksys WRE 54g?
 • hur man stänger av en webbkamera på en bärbar dator
 • hur man rengör insidan av skärmen
 • Hur öppnar jag en port mt3419 anteckningsbok?
 • Felsökning av en HP Color LaserJet 4700 dtn
 • Hur byter jag minne i en IBM 2686 diagram lenovo?
 • Vilken typ av RAM-minne gör en Dell Inspiron 1200 ta?
 • hur man installerar quad core CPU
 • hur man uppgraderar en laptop hd