Dator > hur reparera en bärbar dator lcd

 • hur reparera en bärbar dator lcd


 • Med tiden kan en bärbar LCD-skärm försämra eller börja att krångla. Vissa problem, som dåligt pixlar eller vertikala linjer på LCD-panelen, kan inte fastställas, och det enda alternativet är att byta hela LCD-panelen. Dock kan lösa gemensamma problem såsom dunklet, flimrande och svarta skärmar repareras genom att byta ut en eller flera ingående komponenter i displayen församling, såsom omriktaren styrelsen eller bakgrundsbelysning. Innan du börjar, korrekt diagnostisera problemet, koppla upp den bärbara datorn till en extern bildskärm, via t. ex. en projektor. Om den externa enheten visar ljusa, skarpa bilder, är problemet med den bärbara datorns LCD-display och inte dess moderkort

  Du behöver:. .
  Skruvmejsel
  Lödkolv och löd.
  Anti-statiskt armband.
  Plektrum.
  Bruksanvisning.
  Ersättning inverter ombord.
  Ersätter bakgrundsbelysningen lampa.


  1.
  Stäng av datorn. Vänta några minuter och dra ut nätsladden från vägguttaget och ta ur batteriet från dess docka under den bärbara datorn. Försök aldrig att demontera komponenter med en strömkälla. Använd ett antistatiskt armband innan du börjar.
  2.
  Ta bort skruvarna från plastramen gränsar till LCD-panelen. Ramen, som också kallas bezel, håller skärmen på plats med skruvar, hänvisa till din produktdokumentation att hitta och ångra alla skruvar. Beroende på märke och modell på din bärbara dator måste du kanske att driva bort små gummitätningar att exponera skruvar under. Använd en platt spets genomföra för att ta bort gummitätningar.
  3.
  Dra ramen bort. Lägg en gitarr plocka mellan glasytan på LCD-panelen och plastram och försiktigt arbeta dig hela ramen. Ångra låsanordningar som håller ramen på plats. Ta bort ramen helt och luta LCD-panelen mot dig.
  4.
  Leta upp och kontrollera två kablar. LCD-skärmen är ansluten till en liten grön inverter board med en strömkabel, och till moderkortet via en videokabel. Normalt är omriktaren anslutningen nära botten av skärmen på framsidan, och videokabeln hålls på plats med tejp på baksidan av panelen. Koppla ur kablarna från skärmen och fäst dem på nytt. Sätt på bildskärmen och kontrollera. Om skärmen fortfarande har samma problem, måste du byta ut omriktaren eller bakgrundsbelysning.
  5.
  Försiktigt bända omriktaren löst och installera en ersättare. Koppla kablar från vardera änden av det gamla omriktaren och ansluta dem till den nya. Om bildskärmen inte tänds, måste du byta ut belysningen lampan.
  6.
  Demontera gamla bakgrundsbelysningen lampan. Leta reda på långa, tunna lampa som hålls vertikalt i stället till en sida av skärmen. Ångra gummikåpor i båda ändar av lampan, anslutningar unsolder och ta bort den helt. Installera en ny lampa genom lödning anslutningar på vardera änden och ersätter gummikåpor. Montera den nya lampan på skärmen och montera displayenheten som det var.
  7.
  Kontrollera komponenter och anslutningar innan du sätta tillbaka ram. Kontrollera omriktaren styrelsen hålls stadigt på plats och dess kablar är korrekt anslutna. Sätt skruvarna igen för att fästa på ramen runt skärmen.
  8.
  Slå på datorn. LCD ska visa ljusa bilder utan flimmer. Om skärmen fortfarande har samma problem, du kanske byta ut LCD-panelen.

  tips och varningar


 • Vid beställning av delar till din laptop, se din dokumentation eller tillverkarens webbplats för reservnummer del kod. Beställ från en betrodd leverantör.
 • Ta inte isär din bärbara dator om den fortfarande är under garanti.

Previous:nothing Next:hur man kan anpassa en datorskärm

Relaterade artiklar


 • hur man läser en DVD-R
 • Hur återställer jag en HP T45?
 • hur du ta bort den från en Acer Aspire 6930
 • hur du utöka din arbetsplats med flera bildskärmar
 • hur man köper en ny datorskärm
 • hur stor en backup-enhet ska jag få för Windows Vista?
 • hur man installerar Broadcom mini PCI trådlösa kort
 • hur reparera en Printer Spooler
 • hur till återvinna bilder från en hårddisk
 • hur man kan justera fläkthastigheten till auto för kort NVIDIA-grafikkort