Dator > hur man kan förstå mikroprocessorn

 • hur man kan förstå mikroprocessorn


 • Mikroprocessorn är en liten elektronisk krets på moderkortet i en dator. Det fungerar som medel för att utföra kommandot för att börja ladda systemet datorns operativsystem, och det initierar aktiveringen av alla komponenter som krävs för att tillåta användning av en dator. Mikroprocessorn anses vara "motorn" i en dator, och förstå det bättre kan hjälpa dig att lära dig mer om datorer och påverkan en mikroprocessor har på ditt dagliga liv
  1
  känna till och förstå följande grundläggande information om en mikroprocessor.

  -Det är en liten elektronisk krets (mikrochip) eller integrerad krets (IC) i en dator moderkort

  . -Det innehåller de flesta, om inte alla av centralenheten (CPU) funktionerna hos en dator

  . -Det får den första instruktion från Basic Input /Output System (BIOS) när du startar datorn

  . -En mikroprocessor är konstruerad för att utföra aritmetiska och logiska operationer som använder sig av "litet antal-Holding områden kallas register.
  2.
  Känna till grundläggande funktionen hos en mikroprocessor. Den grundläggande funktionen för en mikroprocessor är att behandla en serie tal placeras i sekvenser från en dator programvara eller program. Dessa sekvenser ger instruktioner till processorn, som sedan gäller information till andra delar av datorn. Detta underlättar åtgärder som behövs för ett program att fungera. De grundläggande funktionerna hos en mikroprocessor också innehålla följande:

  -utföra matematiska operationer inklusive synnerligen avancerade operationer på stora flyttal.

  -flytta data från en minnesplats för en annan

  -. Ta beslut och hoppa till en ny uppsättning instruktioner baserade på dessa beslut
  . 3.
  Lär dig att mäta hastigheten på en mikroprocessor. Mikroprocessor hastigheter vanligen mäts i megahertz (MHz), som mäter mängden bearbetningscykler eller saker som kan utföras per sekund i miljoner (megahertz) eller i miljarder (gigahertz). Som av 2010, mikroprocessorer har hastigheter uppemot 1500 MHz (eller 1,5 GHz). Mikroprocessorer göras före Pentium 4 processorn hade hastighetsmätning i megahertz, medan de gjorde som Pentium 4 hade hastigheten i gigahertz. I huvudsak gäller att ju högre hastigheten mätning, desto snabbare kan en mikroprocessor arbete.
  4.
  Förstå hur mikroprocessor makt mäts. Kraften i en mikroprocessor mäts i bits, vilket innebär att fler bitar en mikroprocessor har, desto mer data den kan hantera. Ju högre hastighet mätning av en mikroprocessor, kan flera processer göras i en kortare tid. Med 2010, vanligen datorer innehöll 32-bitars mikroprocessorer, men 65-bitars mikroprocessorer hade utvecklats för större datorer och servrar.
  5.
  Håll dig uppdaterad med de senaste tekniska framstegen i mikroprocessorn design. Teknologiska framsteg har gjorts i utformningen av mikroprocessorer som att öka antalet mikroprocessorer i ett enda chip, vilket resulterar i ett multi-core mikroprocessor. En multi-core processor är en enda chip som har mer än en mikroprocessor kärna. Detta ökar effektivt potentiella resultat (så länge som operativsystem och programvara är konstruerade för att dra nytta av mer än en processor).


Previous:nothing Next:hur du vill visa servrar på en HP KVM-switch

Relaterade artiklar


 • specifikationerna för ett ASUS moderkort A8N5X
 • hur man installerar en bläckpatron i en Lexmark 2470 skrivare
 • vad är pci riser kort för?
 • hur man gör en startdiskett från iso
 • hur man kan kontrollera en USB 2
 • hur man installerar en Microsoft-tangentbord
 • vad är skillnaden mellan fett 32 & NTFS?
 • hur man formaterar om en Dell Inspiron B130
 • Hur gör jag glömska 4 köra på min externa cd-rom?
 • hur man kan minska laptop buller