Dator > hur man installerar interna Zip-enheter för XP

 • hur man installerar interna Zip-enheter för XP


 • Zip-enheter är en typ av avlägsnande media enhet som kan installeras i en stationär dator. Denna typ av hårdvara släpptes första gången 1994 av Iomega som en förbättring på det traditionella diskettenheten. Zip-enhet flyttbara media skröt en standard 100 megabyte data lagring, jämfört med den standard 2,88 megabyte diskett. Installera en intern Zip-enhet för en dator med Windows XP kräver att användaren öppna datorn och förstå vissa grundläggande hårdvarukomponenter

  Du behöver:.
  Inre Zip-enheten.
  Skruvmejsel.
  Zip-enhet installationsskivan.

  Installera maskinvara


  1.
  Öppna datorn hölje genom att ta bort den bakre skruvarna som håller sidorna av chassit på plats. Vissa tillverkare som Dell har snap-on hölje och kan kräva att du använder en platt skruvmejsel för att bända upp höljet öppet.
  2.
  Leta bygelstift på baksidan av din interna Zip-enheten. De är de sex stiften i mittdelen av enheten, organiserade i tre set om två stift vardera. Placera den svarta plast bygeln bit på högra uppsättning stift om din zip-enhet är ansluten som den primära kontakten på IDE-kabeln. Om Zip-enheten är ansluten med en sekundär eller tertiär kontakten ur IDE-kabeln inuti datorn, placera bygeln bit på mitten uppsättning bygelstift.
  3.
  Anslut IDE-kabeln på baksidan av Zip-enheten. IDE-kabeln är en platt och bred uppsättning med anslutningsinställningar ledare som är tunna, långa rektangulära kontakter som är knutna från datorns moderkort till enheter som hårddiskar, CD-ROM-enheter etc. Skjut i stickproppen i IDE-platsen på Zip-enheten så att det sitter tätt.
  4.
  Anslut en nätkabel på baksidan av Zip-enheten. Kraften plats är på höger sida av baksidan av Zip-enheten. Anslut en extra strömkabel från datorns nätaggregat i facket.
  5.
  Skjut Zip-enheten i och med öppningen på rackmonterade inuti ditt fall. Skruva fast enheten genom att skruva den in genom skruvhålen på sidan av rackmonterade.

  Ställa in programvara


  1.
  Starta datorn när du är klar med installationen av fysiska enheten i datorns chassi. Sätt i installationsskivan som du fick med din zip drivpaket i CD-läsaren.
  2.
  Dubbelklicka på "Den här datorn" för att öppna Utforskaren filbläddraren. Högerklicka på CD-ROM-enhet (vanligtvis D: \) och välj "Utforska". Detta kommer att öppna och visa innehållet i installationsskivan.
  3.
  Hitta filen på hårddisken som heter "Setup. exe" och dubbelklicka på den för att lansera programmet installationen.
  4.
  Följ anvisningarna på skärmen för att installera drivrutinerna för din interna Zip-enheten. Denna setup kommer att genomföra programvara som gör att din dator att känna igen och utnyttja intern enhet. Klicka på "Finish" när programmet är avslutat installationen av drivrutiner för hårdvara.
  5.
  Starta om datorn när installationen är klar. När datorn startar upp, kontrollera att din zip-disken identifieras genom att dubbelklicka på "Den här datorn. " Din Zip-enhet ska anges som en volym i din Min dator katalog.


Previous:nothing Next:hur du uppdaterar abit bios

Relaterade artiklar


 • Definitionen av ett PCMCIA-kort
 • specs på Asus Eee 1000hd
 • hur man extraherar data från en Compaq Presario bärbar hårddisk
 • Hur länge kan du köra en USB-kabel?
 • Hur rättar jag till en skrivare fel på en Epson Stylus R340?
 • Hur felsöker jag en 2175 hk skrivare?
 • hur man kan anpassa min video RAM
 • hur du formaterar en SATA-hårddisk
 • Hur uppgraderar jag dell E310 minne?
 • hur man byter en Dell-processor inspiron laptop