Dator > hur man driver ett säkerhetstest på min WiFi-router-anslutning

 • hur man driver ett säkerhetstest på min WiFi-router-anslutning


 • En Wi-Fi-router är en viktig del av ett trådlöst nätverk hemma som levererar både sändning och mottagning av signaler, så att enheter såsom bärbara datorer kan ansluta till Internet. Att sätta upp en Wi-Fi-router krävs att man har säkerhet så att andra inte kan komma åt nätverket utan din tillåtelse. En säkerhetskontroll kommer att avgöra att din Wi-Fi-router anslutningen är ordentligt har inrättats för att utesluta obehöriga användare från att delta i nätverket

  Du behöver:.
  Trådlöst hemmanätverk

  Köra ett Security Check På en PC


  1.
  Gå till "Start" och sedan "Nätverk". Klicka på "Nätverksanslutning" ikonen i fönstret som visas.
  2.
  Klicka på namnet på det trådlösa nätverk som du testar från listan med alternativ som presenteras i nytt fönster . Stäng fönstret genom att klicka på den röda "X" i övre högra hörnet.
  3.
  Starta en webbläsare genom att välja den "Start", "Alla program" pop- upp menyn. Ange en webbadress i adressfältet högst upp i webbläsaren när fönstret öppnas på skrivbordet.
  4.
  vänta och se om den webbsida visas på webbläsaren eller om ett meddelande visas på webbläsaren säger att webbläsaren inte kan ansluta till Internet.

  Köra en säkerhetskontroll på en Mac


  1.
  Gå till ikonen av antennen längst upp till höger på skärmen. Välj det trådlösa hemmanätverk från i listan över nätverk som presenteras i en rullgardinsmeny.
  2.
  Lämna lösenordsfältet i samband popup-fönster tomma. Klicka på knappen "Anslut" längst ned till höger i fönstret. Vänta och se om sambandet popup-fönster visas igen eller om det går bort, så att du kan ansluta till det trådlösa hemnätverket.
  3.
  Gå till ikonen för antennen på upp till höger på skärmen. Välj det trådlösa hemmanätverk från listan över nätverk som presenteras i en rullgardinsmeny. Ange ett lösenord i fältet Lösenord.
  4.
  Klicka på knappen "Anslut" längst ned till höger i fönstret. Vänta och se om sambandet popup-fönster visas igen eller om det går bort, så att du kan ansluta till det trådlösa hemnätverket.
  5.
  Starta en webbläsare genom att dubbelklicka på dess ikon inuti mappen Program. Ange en webbadress i adressfältet högst upp i webbläsaren. Vänta och se om den webbsida startas eller om ett meddelande visas i stället säga att det inte finns någon anslutning till Internet.


Previous:nothing Next:minne skillnad i PC100 vs PC133

Relaterade artiklar


 • hur man använder en bärbar skärm som en sekundär bildskärm
 • hur man använder olika skärmsläckare på två bildskärmar
 • hur till återvinna förlorad PST-filer
 • Hur installerar jag Adobe Illustrator 8,0 & photoshop 5.5 på Mac OSX 10.4.11?
 • Hur ändrar jag storlek på partitionen av WindowsXP?
 • skillnaden mellan servrar och arbetsstationer
 • hur man installerar en HP Deskjet 3650 skrivare
 • specs på en Dell Latitude D800 moderkort
 • hur man konfigurerar en SATA-hårddisk
 • vad är syftet med en handdator?