Dator > hur man bygger crossover-kablar

 • hur man bygger crossover-kablar


 • En Ethernet-kabel är en typ av nätverk kabel som vanligen används för att ansluta två datorer direkt till varandra utan en hubb, switch eller router. Även om Auto-MDIX teknik har gjort crossover kablar föråldrade för de flesta användare, finns det fortfarande situationer som kräver crossover kablar för att ansluta äldre switchar och hubbar. En korsad kabel avslutas i båda ändar av en åtta-wire RJ-45 kontakt, med ena änden kopplas till EIA /TIA 568A standard, och den andra till 568B

  Du behöver:.
  Ethernet-kabel.
  Avbitartång.
  Avisoleringstänger.
  RJ-45 anslutningar, 2 per korsad kabel.
  RJ-45 pressverktyg.


  1.
  Klipp Ethernet-kabeln till den längd du behöver med avbitare. Det finns åtta trådar innanför den yttersta höljet, så se till att göra en ren skär igenom alla sladdar.
  2.
  Skala bort 1 /2 cm av manteln från den ena änden av kabeln, försiktigt så att inte tränga in i isoleringen av någon av de interna ledningar. Särskilda skalverktyg finns just för Ethernet-kabel, med omsorg, kan en vass kniv kan användas också.
  3.
  tvinnas ledarpar inne i en änden av kabeln bara tillräckligt så att alla fullt ut kan föras in i RJ-45 kontakt.
  4.
  in åtta trådar hela vägen in RJ-45 kontakten i följande ordning, från vänster till höger sett från änden av kabeln med kontakten kontakter uppåt: Brun, brun /vit, Orange , blå /vit, blå, orange /vit, grön, grön /vit. Ledningarna skall införas hela vägen till slutet av kontakten, och 1 /3 tum av manteln ska vara inne kontakten också, som ligger under en nypa punkt som kommer att hålla den på plats efter pressning. Se Lee Bennetts illustrationer i avsnittet Resurser för ett grafiskt skildring av ledningar för.
  5.
  Pressa RJ-45 kontakt med pressverktyg. Olika pressverktyg anta olika former, men är särskilt utformade för att passa RJ-45 kontakt, så sätter i kontakten i vilket orientering gör det möjligt att glida helt i pressverktyg. Pressa pressning handtagen bestämt tills de inte kommer att flytta längre, släpp sedan spänningen och ta bort kontakten från presstången. Inspektera skårade kontakten för att se till att kablarna är i jämnhöjd med änden av kontakten, och att manteln hålls på plats av nypa punkt.
  6.
  Upprepa steg 2 till 5 för den andra änden av kabeln, men använd följande ledningar För Steg 4: Brun, Brun /vit, grön, blå /vit, blå, grön /vit, orange, orange /vit. Detta annorlunda beställning uppgår till byte av orange och grönt par tråd.


Previous:nothing Next:hur man installerar mer RAM i en Asus Eee PC

Relaterade artiklar


 • hur du kör digital kabeln genom en VGA-bildskärm
 • hur man återställer en HP Officejet 7410
 • tekniska specifikationerna för en HP dv6000 bärbar dator
 • Skillnaden mellan en linje skrivare & en matrisskrivare
 • Historien om personlig digital assistent
 • den maximala längden på en sata kabel
 • hur man kan öka hastigheten på en bärbar dator
 • Hur reparerar jag en Sony monitor?
 • vad är skillnaden mellan DDR & vanliga RAM?
 • Hur lysa jag skärmen på en Sony DSC-T9?