Dator > hur du uppdaterar abit bios

 • hur du uppdaterar abit bios


 • Abit moderkort var en favorit av dator hobby i nästan tjugo år, tills Universal ABIT slutat tillverka dem i slutet av 2008. Men från och med 2010 fortsätter bolaget att bibehålla en hemsida där man hedrar sin sista garantier och erbjuder nedladdningar av sin senaste drivrutiner och BIOS-uppgraderingar.  BIOS är firmware som behövs för att hjälpa starta datorn. Den lagras på en read-only memory chip som finns på moderkortet. Uppgradering av BIOS kallas "att flasha BIOS", och möjligt för tillverkare att fixa buggar och lägga till nya funktioner till sina moderkort.

  Du behöver:
  bootbar diskett, USB-minne eller CD
  . Needlenose tång eller pincett.

  Modell och versionsnummer


  1.
  Stäng av datorn och koppla bort den från alla strömkällor, inklusive Ethernet och telefon kablar. Öppna datorns hölje för att avslöja moderkortet.
  2.
  Kopiera modell och version från moderkortet. Moderkortet är det största kretskortet i datorn, som de flesta andra styrelser bifogas. Modellen och version nummer finns på en etikett på ett hörn av moderkortet nära spåren. Modellbeteckningen är den första delen av en alfanumerisk sträng, och inträffar före ett blanksteg eller bindestreck. Versionsnumret är den sista delen av strängen, och följer bokstaven "V"
  3.
  Stäng din dator. Det finns inget behov av att ersätta några skruvar som du kommer att återuppta det snart. Sätt tillbaka alla kablar, och koppla in den

  Uppgradera programvara


  1.
  Slå på datorn. Under uppstart, kommer det att bjuda in dig till "Press DEL to enter setup. " Tryck på "Delete", som tar dig till inställningsmenyn. Vid nedre högra hörnet ser du en lång rad av siffror. Den grupp av siffror i slutet, efter det sista bindestrecket är BIOS-versionen. Skriva ner det. Tryck på "Esc" för att avsluta skärmen och fortsätta uppstart.
  2.
  Gå till Abit webbplats, klicka på "BIOS" och välj ditt moderkort modell för att visa den korrekta listan med uppdateringar. Den senaste versionen kommer att ha det högsta numret. Om detta antal är högre än din version, ladda ner denna fil.
  3.
  Dubbelklicka på den nedladdade filen för att extrahera zip-filer.
  4.
  Kopiera filerna till en bootbar diskett, USB-eller CD. Skriv ner namnen på BIOS-filer du har kopierat.

  Flasha BIOS


  1.
  Starta om datorn och ange Setup igen genom att trycka på "Delete" under uppstart -up. Använd piltangenterna för att navigera till "Advanced BIOS-egenskaper" och ställa "First Boot Device" till din typ av startbar enhet. Tryck "Enter" och "F10" för att spara ändringarna.
  2.
  Omstart igen, denna gång från din startbar enhet.
  3.
  Kör den fil som kommer att uppdatera BIOS från kommandoraden. Om de filer du kopierat till din startenhet ingår en fil som heter "runme. bat," typ "runme" och tryck på "Enter" för att starta uppgraderingen.  Om filerna ingår endast "awdflash. exe" och ett filnamn som slutar med "BIN. " (till exempel AB9_14. BIN), utföra uppgraderingen genom att skriva:  awdflash AB9_14. BIN /PY /SN /cd /cp /cc /CKS /R
  4.
  Låt Programmet är tillåtet att avsluta. Låt inte datorn att förlora makten under uppgraderingen eller BIOS-chip kommer att vara skadad bortom reparation.
  5.
  Stäng av datorn och dra ur kablar. Öppna upp datorn
  6
  Återställ CMOS data -. . De lagrade Systeminställningar-genom att återställa jumper nära myntet cells batteriet på moderkortet. Bygeln är en liten plast rektangel, som standard placerad över stiften märkta 1 och 2. Med Needlenose tång, lyft försiktigt bygeln upp och placera det över stift 2 och 3 i en minut, sedan byta ut det över 1 och 2.
  7.
  Stäng av datorn, sätt tillbaka alla kablar och makt upp. Vid uppstart, tryck på "Delete"-knappen för att komma in installationsprogrammet igen och avgöra om uppgraderingen lyckades.

  Tips och varningar


 • Efter en lyckad BIOS uppgradering, återställa Datum och dina alternativ stöveln i Starta.
 • För din egen säkerhet, aldrig öppna en dator som fortfarande är ansluten till elnätet.
 • Innan arbetet på en öppen dator, vidrör metallen på fallet med fingrarna och verktyg för att ladda ur eventuell statisk elektricitet som kan skada din elektronik.
 • Strömavbrott under blinkande processen kan resultera i en död moderkort.
 • BIOS uppgradering måste köras från en kommandorad, och Windows får inte vara igång.

Previous:nothing Next:hur reparera tangenterna

Relaterade artiklar


 • Felsökning av CD-enheten i Windows 2000
 • vad är eeprom minne?
 • Hur man använder en Logitech Dual Action Controller
 • hur du kör digital kabeln genom en VGA-bildskärm
 • Hur ansluter jag ett extranummer elektronik 7.1 PCI ljudkort?
 • hur man kan bli av vertikala linjer på en bärbar dator skärm
 • hur man ansluter en 1394 tv till Windows XP
 • hur du tar bort en pekplatta
 • hur media sätter minne i en Toshiba laptop A205
 • specs på en Dell Latitude D800 moderkort