Dator > hur du installerar en RAM-modul i en dator

 • hur du installerar en RAM-modul i en dator


 • När datorn börjar ta lång tid att göra ens de enklaste uppgifter, det är nog dags att uppgradera minnet. Random Access Memory eller RAM, har ditt program information innan det är skrivet permanent till en hårddisk. Genom att lägga till extra RAM-minne till datorn kan du öka mängden information som den kan hantera åt gången, kraftigt ökar datorns prestanda. RAM-moduler är konstruerade för att enkelt uppgraderas och ersättas

  Desktop


  1. .
  Slå på skrivbordet, ta alla kablar från baksidan och lägga datorn på sidan så att du har baksidan mot dig och kontakterna på baksidan är på den nedre sidan av datorn.

  2.
  Ta bort skruvarna som håller fast sidopanelen på baksidan av chassit. Det är normalt en eller två skruvar på baksidan av datorn, och de ofta kan tas bort för hand. Medan nästan alla datorlådor använda skruvarna för att hålla sidopanelen kan vissa datorlådor använda en spak eller knapp system. Om du inte ser några skruvar, kontrollera runt sidopanelen för en spak, eller toppen av datorn för en knapp. Du kan alltid kontrollera din manual för specifika instruktioner. Lyft sida locket när du får loss den.
  3.
  Leta reda på RAM-slots. De är i allmänhet nära framför datorn, men kan vara var som helst på moderkortet. Leta efter en eller två uppsättningar av tider som har stora klipp på sidan. Klippen är oftast vita.
  4.
  Tryck ner den vita klipp till fri en RAM-modulen i facket genom att dra upp och ta bort det från datorn. Om det finns öppna platser du inte behöver ta bort nuvarande modulerna att lägga till nya moduler.
  5.
  Ta nya RAM av toppen och placera den över den tomma RAM-kortplatsen. Titta längs kortplats för en plastbit som kommer att motsvara skåran på undersidan av RAM chip. Rotera RAM chip, om nödvändigt, Passa in skåran med plastbiten i öppningen.
  6.
  Tryck ner den RAM chip, med jämnt tryck över hela chipet. Klippen på sidan av spåret kommer att klicka på plats när RAM-minnet i installerats korrekt.
  7.
  tillbaka sidoluckan, slå på datorn upprätt och koppla in den igen i.

  Laptop


  1.

  Vänd den bärbara datorn upp och ned, dra ut eventuella kablar från den och ta bort batteriet.
  2.
  Leta reda på minnet locket på undersidan av den bärbara datorn. Detta är normalt i centrum, och eventuellt lite till fronten. På nyare bärbara datorer kan det märkas med en bild av en minnesmodul. När du har hittat den, bort alla skruvarna som håller ner det och ta av locket. Om du inte kan hitta den, ta bort alla panelen täcker från den bärbara datorn. Du kommer inte att skada något genom att ta bort paneler och en av de kommer att vara den rätta.
  3.
  Tryck ut på metallclipsen som håller RAM-modulen på plats. RAM-minnet kommer sedan dyka upp i ungefär 30-eller 45-graders vinkel. Dra ut på minnet att ta bort den.
  4.
  Placera den nya RAM över facket. Spåret på RAM måste uppradade med plastbiten på RAM-kontakten
  5
  Skjut RAM-modulen i facket i ungefär 30 -. . Eller 45-graders vinkel tills det inte kommer att gå längre. Tryck sedan ned på modulen tills metallclipsen på sidan av kortplatsen snäpper på plats.
  6.
  Byt omslag som du tog bort, byta ut batteriet och sätt tillbaka kablarna till din bärbara dator.

  tips och varningar


 • Rör vid något metallföremål innan du börjar arbeta med alla datorkomponenter. Statisk elektricitet kan skada datorkomponenter.

Previous:nothing Next:Skillnaden mellan en linje skrivare & en matrisskrivare

Relaterade artiklar


 • hur man gör en extern hårddisk med en reservdel hårddisk
 • hur man byter en Mac Book skärm
 • hur du synkroniserar filer trådlöst mellan två datorer
 • Hur ändrar jag Dell Latitude D600 tangentbordsinställningar språk?
 • hur du formaterar ett SD-kort partition
 • hur du installerar en trumma i en kopiator
 • hur du ställer in dubbla HP-bildskärmar
 • hur man kan förbättra bärbara högtalare
 • Hur byter jag minne i en IBM 2686 diagram lenovo?
 • hur man bränner grammofonskivor på en DVD