Dator > hur du bläddrar med en Microsoft-mus

 • hur du bläddrar med en Microsoft-mus


 • Rulla med Microsoft-mus kan verka krångligt i början, men det blir snabbt andra natur som du vänja sig vid det. Din standard Microsoft-mus har tre knappar på den: en vänster-klick, höger-klicka på knappen, och en "mushjulet" som finns mellan de två. Det finns flera sätt att rulla ner en sida med ditt Microsoft-mus att använda antingen vänster-klicka på knappen eller på mushjulet. Även om det kan tyckas vara en ganska enkel uppgift, att lära sig att rulla effektivt sparar tid och energi när du surfar på Internet eller utför andra uppgifter dator.

  Metod 1: Klicka Dra Scrolling


  1
  Öppna en fil i Anteckningar eller en webbläsare fönster, någon av dessa kommer att fungera. . för att lära sig rulla med musen. Flytta markören till den högra kanten av fönstret. (Som standard, din rullningslisten ska vara på denna sida. )
  2.
  Placera markören över den lilla fyrhörning som ligger i din rullningslist. Detta kallas "tummen. " Det kan vara lång och rektangulär, eller små och kvadratiska, beroende på längden av den sida du öppnade, kommer ikonen justera storleken. Klicka och håll tummen.
  3.
  Dra tummen upp och ner inne i rullningslisten. Öva skjuta hela vägen till toppen, och hela vägen tillbaka ner till botten tills du känner dig bekväm med detta. Dra långsamt inducerar en långsam rulla, och dra snabbt inducerar ett snabbt bläddra. Detta är den mest exakta metoden för att rulla, använda denna om du behöver bläddra till en mycket specifik plats i dokumentet

  Metod 2:. Klicka på Hoppa Scrolling


  1
  <. br> Flytta markören till den högra kanten av fönstret igen, och placera den i rullningslisten.
  2.
  Sätt muspekaren över någon del av rullningslisten, men inte på tummen den här gången. Placera den antingen över eller under den, avståndet från tummen spelar ingen roll på denna punkt
  3
  Klicka en gång på baren, antingen över eller under tummen. . . Att göra detta kommer göra sidan bläddrar uppåt eller nedåt av en liten uppsättning, steg. Prova denna flera gånger för att få en känsla för hur stor hoppet är. Klickar upprepade gånger i ett läge tvingar sidan för att fortsätta hoppa i taget tills tummen når din markör.
  4.
  Placera markören ovanför tummen, men inne i rullningslisten. Klicka och håll. Tummen kommer att hoppa i steg snabbt tills den når din markör. Om du känner till området på rullningslisten som önskade dokumentet segmentet är, använder denna metod för att få till det snabbt

  Metod 3:. . Mus-hjuliga Scrolling


  1

  Placera pekfingret på mushjulet och dra ditt finger fram och tillbaka några gånger. Du kommer att märka att det rullar mushjulet, kan du känna litet klick. Detta beror på mushjulet flyttas även i små steg (mindre än steg från vänster-klicka Jump rullning metoden).
  2.
  Fingret från framsidan till baksidan av mus-hjulet snabbt och upprepade gånger. Denna metod kommer att få dig från toppen av dokumentet till botten mycket snabbt. Samma metod kan användas i omvänt, helt enkelt fingret fort och upprepade gånger från baksidan av mushjulet framåt
  3
  Tryck ner musens hjul nu i. . på samma sätt som du skulle klicka med vänster-klick, och släppa taget. Du bör märka att hjulet tillåter det och gör ett klickande ljud, om din mus-hjulet inte rör sig när du trycker ner den, inte den här funktionen. (De flesta Microsoft möss gör. ) När du har klickat, kommer du att se en cirkel som innehåller en uppåtpil, en mindre krets och en nedåtpil. Nu flyttar du markören över den här logotypen för att rulla uppåt, och under den att rulla ned. Ju längre ovanför du går, desto snabbare kommer den att rulla, och vice versa. För att avaktivera denna rullningsläget, klicka och släpp mushjulet igen.

  tips och varningar


 • Om du är i mus-wheel-klick-läge, glider mushjulet fram och tillbaka fungerar inte, du kan bara bläddra genom att flytta markören ovanför och nedanför logotypen på skärmen.

Previous:nothing Next:hur du ställer in en webbkamera på min Dell Inspiron 4100

Relaterade artiklar


 • hur man installerar drivrutiner USB flash
 • hur man ansluter en trådlös mikrofon till datorn
 • Varför köra datorn fan riktigt snabbt ibland?
 • specifikationer för en Compaq pressario cq40-108tu
 • specifikationer på Toshiba bärbara datorer
 • Lägga till en andra enhet till Vista
 • Hur gör jag krok en TV till en Dell Inspiron 8200?
 • hur du tar bort en Vaio PCG-K35 tangentbord
 • funktionerna av skrivare
 • hur du lägger till minne till PCI-Express