Dator > Hur tar jag isär en HP 9005 laptop?

 • Hur tar jag isär en HP 9005 laptop?


 • Den Hewlitt-Packard nx9005 är en äldre bärbar dator, vilket troligen innebär att om du äger en du kommer att behöva byta ut eller uppgradera delar. Medan du kan ta den till en reparationsservice, lära sig att ta isär den bärbara datorn själv kommer att spara tid och pengar. Och eftersom det är osannolikt att din nx9005 är fortfarande under garanti, varför inte ge det ett försök? Ett par skruvmejslar och en eftermiddag är allt du behöver ha din nx9005 demonteras och redo att reparera eller uppgradera

  Du behöver:.
  Phillips och platt skruvmejslar huvud.
  Elektrostatisk handled band.
  Antistatisk väskor.


  1.
  Koppla ur strömkabeln från din nx9005. Lägg laptop nedåt på ett bord med fronten på den bärbara datorn mot dig. Leta upp batteriet på vänster sida av den bärbara datorn. Skjut och håll spärren mot baksidan av den bärbara datorn och skjut batteriet ur batterifacket.
  2.
  Leta reda på minneslocket i centrum av den bärbara datorn. Lossa skruvarna på locket. Skruvarna kan inte tas bort så det är bara lossa dem tillräckligt för att lyfta upp och ta av locket. Använd fingrarna för att sprida spärrarna på sidorna av minnen. Käppen dyker upp när spärrarna är urkopplade. Ta tag i pinnar på sidorna och skjut dem av dessa uttag.
  3.
  Lossa skruvarna på Mini PCI-kortet täcker, som ligger på baksidan, vänstra hörnet av den bärbara datorn. Lyft upp och ta av locket. Koppla bort antennkablarna från kortet. Bred ut spärrarna på sidorna av kortet så att den hoppar upp och dra ut den ur vägguttaget.
  4.
  Bort de två skruvarna som håller hårddisken på plats. Hårddisken är beläget i centrum av den bärbara datorn, precis under minnen. Skjut hårddisken ur den bärbara datorn basen. Vänd laptop över.
  5.
  Bort de två skruvarna längs baksidan av laptop, nära skärmen gångjärn. Öppna displayen så långt det går. Använd en platt skruvmejsel för att bända upp tangentbordet locket, som ligger längst upp på tangentbordet. Ta bort locket. Under tangentbordet locket är tal montering. Ta bort de två skruvarna som håller den på plats och lyft upp den. Koppla bort högtalarkabeln från moderkortet och ta bort.
  6.
  Bort de fyra skruvarna längst upp på tangentbordet. Lyft tangentbordet upp och koppla tangentbordet kabeln från moderkortet. Ta bort tangentbordet. Strax ovanför tangentbordet är växeln PCA. Lyft upp det och koppla ur kabeln från moderkortet för att ta bort den. Detta kommer att ge dig tillgång till den övre luckan på den bärbara datorn.
  7.
  Bort de två skruvarna, som ligger i centrum av locket, håller den optiska enheten på plats. Alldeles intill skruvarna är en liten öppning. Sätt fingret i öppningen och tryck den bakre änden av den optiska enheten ut från den bärbara datorn bas. När enheten är ur en tum eller så, ta det i kanterna och dra ut den ur basen.
  8.
  Ta bort de sex skruvarna som håller den bärbara displayen på plats. Ta bort de två skruvarna som håller antennen kablar på plats också. Lyft den bärbara datorn bildskärmen rakt upp för att ta bort den. Vänd den bärbara datorn över så det är nedåt.
  9.
  Ta bort de 16 skruvarna kvar på botten av den bärbara datorn. Vänd den bärbara datorn tillbaka och ta bort de två återstående skruvarna från den bakre änden av den bärbara datorn. Slutligen, ta bort de två sista skruvarna som håller locket till den bärbara datorn basen, som ligger strax ovanför styrplattan. Försiktigt isär de två halvorna och lyft upp locket på den bärbara datorn basen. Koppla bort kabeln pekplattan från moderkortet och ta bort locket.
  10.
  Ta bort de två skruvarna som håller hårddisken buren på plats. Bredvid buren är diskettenheten. Avlägsna de två skruvarna som håller diskettenheten på plats. Koppla bort diskettenheten kabeln från moderkortet och lyft både buren och kör rakt upp för att ta dem.
  Elva.
  Placera IR-mottagaren i det främre högra hörnet av den bärbara datorn. Koppla ur den från moderkortet och ta bort de två skruvarna som håller den på plats för att ta bort den. Ta bort ljud styrelsen intill IR-mottagare. Ta bort de två skruvarna som håller skölden på plats och ta bort skölden. Koppla bort ljud kortet från moderkortet och ta bort de två skruvarna som håller den på plats för att ta bort den.
  12.
  Ta bort kylfläns och fläkt församling, som ligger mot baksidan av moderkortet. Ta bort de tre skruvarna som håller den på plats. Lyft montering upp och koppla loss den från moderkortet för att ta bort den. Ta bort processorn genom att först låsa upp processorn. Om din nx9005 har en AMD-processor, vända på spärren upp. Om den har en Intel CPU, Vrid låsskruven motsols tills det klickar. Lyft CPU rakt upp i kanterna för att ta bort den.
  13.
  Ta modemporten genom att koppla bort kabeln från moderkortet och ta bort den enda skruv som håller den på plats.
  14.
  bort de fyra skruvarna som håller moderkortet på plats. Vissa nx9005 modeller har sex stand-off längs den bakre änden av moderkortet som också måste bort. Lyft moderkortet ur den bärbara datorn basen.

  Tips och varningar


 • Ta rikliga noter där varje komponent, kabel och skruva går så att du enkelt kan montera din nx9005 .
 • alltid en elektrostatisk handleden bandet för att hålla dig jordad och förhindra statisk elektricitet från att skada din bärbara dator.

Previous:nothing Next:hur man felsöker problem med bildskärmen på en PC

Relaterade artiklar


 • Hur felsöker jag en HP 2200?
 • hur man använder en Acer laptop
 • hur man installerar gateway M460 lcd inverter
 • Hur gör jag ansluta en HP LaserJet-skrivare 4200 med en USB-kabel?
 • hur man skall avgöra hårddiskfel
 • hur man byter PowerBook G4 tangentbord
 • hur man kan implementera Dell Drivers
 • Hur installerar jag nvidia 6200 i en HP Pavilion 7915?
 • hur man installerar interna Zip-enheter för XP
 • eSATA-kabel vs SATA-kabel