Dator > Hur tar jag bort & ersätta strömförsörjning i en paviljong A6000?

 • Hur tar jag bort & ersätta strömförsörjning i en paviljong A6000?


 • Den Hewlitt-Packard Pavilion A6000 serie av stationära datorer var installerad med antingen en Athalon eller Intel dual-core processor och mellan 1 och 2 GB RAM. Datorerna har flera öppningar för uppgraderingar inklusive öppna video-och ljud-kortplatser och plats för mer minne. Tyvärr lägga till nya komponenter eller uppgradera gamla drar mer ström. Om du har lagt till din fabrik A6000 du kanske upptäcker att din strömförsörjningsenhet (PSU) är inte längre rätt sätt kunna driva datorn. Lösningen är att installera en ny och mer kraftfull nätaggregat

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel
  . Elektrostatisk handleden bandet.


  1.
  Kontrollera att din A6000 är avstängd. Koppla ur alla kringutrustning, inklusive tangentbord, mus och bildskärm från datorn. Koppla ur nätsladden från vägguttaget och koppla ur nätsladden från baksidan av datorn. Ställ din dator på ett stort bord att ge dig själv gott om arbetsutrymme.
  2.
  Lossa tummen skruven förbinder sidopanelen till tornet. Skruven ligger precis ovanför det bakre utloppsventilen längs sidan av datorn. Skjut panelen mot baksidan av datorn och lyft av den från tornet.
  3.
  Fäst en elektrostatisk urladdning band handleden på handleden. Anslut den andra änden till metallram på ditt torn. Detta kommer att marken du och förhindra statisk elektricitet från att skada din dator.
  4.
  Leta upp nätagg i toppen av tornet och ansluts till baksidan. Koppla ur alla kablar som är anslutna till nätaggregatet. Det kommer vanligtvis vara kablarna som ansluter dina hårddiskar, optiska enheter och kortläsare till PSU. Pressa sidor av svarta kontakterna på ändarna av kablar för att koppla bort dem från PSU.
  5.
  Koppla loss kablar från nätaggregatet till moderkortet. På ett minimum din kommer att ha kontakt för huvudström, men det kan också finnas några sekundära kablar, beroende på uppsättning. Koppla bort anslutningarna från moderkortet.
  6.
  Använd en stjärnskruvmejsel för att ta bort de fyra skruvarna som PSU till baksidan av datorn. Tre av skruvarna ska placeras längs sidorna på baksidan, med den fjärde ligger precis ovanför nätsladden hamnen.
  7.
  Tryck på spärren, som ligger precis under nätaggregatet inuti tornet. Skjut nätaggregatet mot mitten av datorn och lyft den ur tornet. Var noga med att inte släppa nätaggregatet, eftersom det kommer att allvarligt skada komponenterna inuti ditt torn.
  8.
  Skjut in den nya PSU tillbaka till kanten och skjut den mot baksidan av tornet tills den låsspärren klickar på plats. Återanslut alla kablarna och sätta tillbaka sidopanelen.

  Tips och varningar


 • Säkerställa att köpa ett nätagg tillräckligt kraftfull för alla komponenter. Läs i dokumentationen som medföljer komponenter för att se hur mycket makt de behöver och köper ett nätagg med tillräcklig kraft. För mycket är bättre än för lite.

Previous:nothing Next:Hur installerar jag en ny enhet i en Acer Aspire 9410?

Relaterade artiklar


 • hur man kan jämföra mikroprocessor hastigheter
 • hur man utplåna en hårddisk och spara data
 • Hur man använder en Sony PRS-500 läsare
 • hur man ansluter en extern antenn till en bärbar dator
 • hur man rengör utrymme på en hårddisk
 • Vilket är bättre: en Dell eller en HP laptop?
 • hur gör jag starta en Compaq 7470?
 • hur man bränner grammofonskivor på en DVD
 • hur man torka en hårddisk för återanvändning
 • hur man installerar interna Zip-enheter för XP