Dator > Hur byter jag den LCD-skärm på en Dell Inspiron 1521?

 • Hur byter jag den LCD-skärm på en Dell Inspiron 1521?


 • Din bärbara dator bildskärm med flytande kristaller är precis vad det låter som. Det består av flytande kristaller som pressas mellan två glasskivor. Detta innebär att din LCD-skärm kan, och gör, går sönder. När skärmen går sönder på din Dell Inspiron 1521 laptop, betyder detta inte att du nödvändigtvis måste köpa en ny laptop. I själva verket kan du ersätta din Inspiron LCD för en bråkdel av kostnaden för en ny laptop

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel
  . Platt skruvmejsel.


  1.
  Stäng av datorn och stäng sedan LCD-skärmen. Placera den bärbara datorn nedåt, och sedan placera den med öppningen riktad framåt. Leta reda på batteriet nära toppen av bottenplattan. Tryck på batteriet avtryckaren och ta sedan bort batteriet från datorn.
  2.
  Leta reda på trådlösa kortet facket i det övre vänstra hörnet av den bärbara datorn. Ta bort skruvarna säkra facket omslag på plats. Ta bort facket från datorn. Koppla de två antennkablarna från det trådlösa kortet.
  3.
  Ta bort den inre skruvarna från den övre högra och vänstra hörn längst ner höljet. Placera den bärbara datorn vertikalt med den bakre kanten uppåt. Ta bort de två skruvarna från varje hörn av den bakre kanten.
  4.
  Placera den bärbara datorn med framsidan upp på en plan yta. Öppna LCD-skärmen så långt det går. Sätt en liten, platt skruvmejsel i den högra sidan av gångjärnsskyddet. Gångjärnsskyddet är tunn plast remsa som ligger mellan LCD-skärm och tangentbord montering. Bänd locket ur den bärbara datorns övre höljet.
  5.
  Bort de två skruvarna som uppdagas i gångjärnsskyddet. Ta tag i tangentbordet, luta den uppåt och sedan placera tangentbordet ansiktet ner över handstödsytan. Koppla bort tangentbordet stora bandkabeln från dess kontakt på moderkortet. Ta bort tangentbordet från den bärbara datorn.
  6.
  Leta LCD videokabeln från mitten av LCD-skärmen. Koppla ur den från moderkortet. Gör samma sak med mikrofon och kamera kablar som sträcker sig från den högra sidan av skärmen. Lyft LCD-skärm av den bärbara datorn bas.
  7.
  Placera LCD-skärmen med framsidan upp på en plan yta. Ta bort de sex gummi skruven täcker från LCD-frontpanel med en liten, platt skruvmejsel. Ta bort de sex skruvarna avslöjas av skruven täcker. Ta bort frontpanelen från LCD-skärmen församling.
  8.
  Ta bort de fyra skruvarna från varje sida av skärmen. Ta tag i övre kanten av LCD-skärmen och luta den framåt. Koppla bort mikrofon och kamera kablar från LCD-skärmen. Leta reda på stora flatkabeln på baksidan av skärmen. Koppla bort kabeln från uttaget på baksidan av skärmen. Ta bort den trasiga LCD-skärmen från skärmens hölje.
  9.
  Omvänd denna procedur för att installera den nya LCD-skärmen.


Previous:nothing Next:specifikationerna för DDR3-minne

Relaterade artiklar


 • hur du utöka ditt skrivbord över flera bildskärmar
 • hur du tar bort personlig information för att sälja en dator
 • Hur installerar jag en lätt match um1g USB MIDI-gränssnitt?
 • hur man uppgraderar en laptop hd
 • hur man installerar en skrivare på en router
 • Hur tar jag bort omslaget till en HP Officejet hr40?
 • Hur använder jag scannern på min HP 6100?
 • Hur öppnar jag en Toshiba A200?
 • hur man kan jämföra laptop föreställningar
 • min dell Skrivaren matar inte papper