Dator > Felsökning av en TFT-skärm

 • Felsökning av en TFT-skärm


 • TFT-monitorer kan drabbas av många problem, allt från enkla frågor ljusstyrkan på skärmen frånkopplad omriktaren eller kablar LCD. Dessa kan orsaka video-och bakgrundsbelysning-relaterade fel på din TFT-monitor. Lyckligtvis kan du försöka reparera dessa problem, även om du inte har någon erfarenhet om fastställande av en TFT-monitor. Det enda verktyg du behöver är en stjärnskruvmejsel, även öppna ditt TFT-monitor kommer sannolikt påverka garantin

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel


  1
  <. . br> Kontrollera ljusstyrka på TFT-monitor. Det finns särskilda justeringsknapp på botten ansikte TFT-monitor. Om det är en skärm införlivas i utformningen av en bärbar dator, hittar du bildskärmsjustering tangenterna på den översta raden i den bärbara datorns tangentbord. En TFT skärm som har sin ljusstyrka vrids så långt ner ser ut att vara nästan helt mörkt.
  2.
  Se TFT-skärm strömkabel är fortfarande inkopplad, om det är en extern bildskärm. När det gäller en bärbar dator, se till att nätsladden är ansluten eller att batteriet är ordentligt laddat.
  3.
  Koppla bort TFT från strömkällan. Om TFT-monitor är en extern modell ansluten till en dator torn, koppla videokabeln också.
  4.
  Ta ut batteriet ur datorn om du använder en bärbar dator. Detta är en viktig säkerhetsåtgärd. Vänd den bärbara datorn över och skjut mekanism batterispärren över. Denna mekanism är strax under den horisontella konturerna av batteriet på undersidan av den bärbara datorn.
  5.
  Ta bort skruvarna på ramen av TFT-bildskärm. Den bezel är den plastbiten som omger TFT-skärmen. Skruvarna kommer sannolikt att täckas med plast tätningar för estetiska skäl, så pop dessa tätningar av med fingrarna och ta bort skruvarna med en stjärnskruvmejsel.
  6.
  Bänd upp på ramen försiktigt och ta bort den. Börja i ena hörnet och arbetar längs bezel ytterområden med fingrarna. Det kommer att finnas små plast spärrarna mellan ramen och resten av datorn måste du koppla ur.
  7.
  Kontrollera TFT-monitor's inverter kabel. Denna svarta kabeln ligger längst ner i mitten av skärmen och ska ansluta till en socket på invertern ombord, vilket är den gröna färgen horisontella band som ligger strax under omriktaren kabeln. Om kabel är lös från styrelsen kommer TFT skärmens bakgrundsbelysning misslyckas. Dra upp på ena sidan av sockeln och för in kabeln igen, tryck sedan ordentligt ner på sockeln för att låsa den.
  8.
  Avlägsna metall fästena på båda sidor om exponerade TFT-monitor om omriktaren kabeln fix inte löser ditt problem. Det kommer vara två till tre skruvar i varje fäste som måste tas bort med din stjärnskruvmejsel.
  9.
  Dra TFT-monitor försiktigt bort från den bakre höljet på displayen för att avslöja LCD kabel. Denna kabel går från baksidan av TFT-skärm och skall anslutas till ett uttag på ett liknande sätt till omriktaren kabeln. Om det är bortkopplad, lyft upp på sockeln, skjut LCD kabeln igen, tryck sedan ned på LCD-uttaget för att låsa den tillbaka ner.


Previous:nothing Next:hur man uppgraderar en Dell pp10l hårddisk

Relaterade artiklar


 • Hur gör jag patroner refill bläck med Jet Tec färg?
 • jämförelse av en PowerBook G4 till en MacBook
 • hur felsöker jag hk 3600 färglaserskrivare?
 • hur reparera en bärbar dator överhettning
 • hur man återställer det trådlösa på en acer aspire one
 • hur du utöka din arbetsplats med flera bildskärmar
 • Hur lägger jag till en 2GB minne till asus netbook?
 • Hur felsöker jag en 2175 hk skrivare?
 • Hur tar jag bort en Compaq Notebook V2000 batteriet?
 • specifikationerna i en Acer Aspire One system