gamma egenskaper lcd
Dator > gamma egenskaper lcd

 • gamma egenskaper lcd


 • Du behöver:
  nTune programvara

  LCD eller Liquid Crystal Display är en term för lätt bildskärmar vanliga i marknaden idag. . LCD-skärmar är för hemunderhållning, datorer och nyaste versionerna av skärmar för att visa tydliga, högkvalitativa bilder. En av de viktigaste faktorerna för bildskärmar med flytande kristaller är deras egenskaper gamma, som kontrollerar många faktorer i att visa bilderna i en LCD-monitor.

  Relevans Gamma Egenskaper

  I en flytande kristall skärm, bildens utseende ofta varierar beroende på belysning och vinkeln hos tittaren. Gamma egenskaper en LCD spelar en viktig roll för hur klar och hur ljust bilderna på skärmen ser ut. Eftersom LCD använder flytande kristaller, påverkar hur ljuset justeras hur ljust de grundläggande färgerna är. Tittarna kan uppskatta gamma egenskaper färgade bilder mer än i svart och vita, eftersom gammastrålar projiceras på monitorn spela en större roll i färgerna blått, rött och grönt.

  Fyllning

  gammastrålar i LCD spelar en stor roll i hur bilden kommer att se ut. Bilden kommer att se platt och inga skillnader i färg skuggning utan korrekt inställda gamma. Gammastrålning påverkar färgerna på en bild genom mätningar av hur mörkt eller hur ljus en viss färg är när de visas på skärmen. Gamma påverkar hur vissa färger visa på olika belysning och det påverkar känslan och dimensioner av bilden på LCD.

  Stödnivå

  Gamma egenskaper i LCD påverka pixel intensiteten av bilden visas. En pixel är den minsta kontrollerbara eller justerbar enhet i en bild visas på en skärm, inklusive LCD-skärmar. Pixlar är tillverkade av tre eller fyra färger och dessa färger är oftast röd, grön och blå. Eftersom gamma styr ljus eller mörker i färgerna röd, grön och blå, färgerna i en pixel tydligare eller blurrier förresten gamma påverkar färger som används i pixlar.

  Ljusstyrka

  Gamma påverkar ljusstyrkan bilder i LCD-skärmar. Intensiteten i basfärger beror på hur ljust eller mörkt hur belysningen. Till exempel intensiteten i den röda färgen på ett äpple visas via LCD ändras från mörkt rött till ljust rött beroende på hur ljus skärmen justeringar, eftersom gamma justerar enligt bildens ljusstyrka. Därför kommer gamma justeringar i LCD påverkar också hur ljusa eller mörka hur hela bilden kommer att bli, även om du justera ljusstyrkan i stället för gamma i din LCD-skärm.

  Dimension

  Gamma justeringar på en LCD påverkar tre -dimensionell eller två-dimensionella bilder. Eftersom gamma justerar intensiteten och skuggning för varje pixel, olika dimensioner av hela bilden justera också. Gamma justering på en LCD-monitor kommer att påverka hur klar och hur ljust bakgrunden, själva bilden och omgivande föremål och påverka dimensioner som visas i bilden.


Previous:nothing Next:Hur byter jag en Canon MP830 bläckpatron?

Relaterade artiklar


 • hur man skriver ut på OS X 10.4 med windows vista
 • min dator kan inte upptäcka min 8 GB microSD-kort
 • hur gör jag koppla in en högtalare till en Dell 420 dator?
 • vad menar 32-bitars och 64-bitars?
 • historia Compaq modeller
 • hur du uppdaterar en USB-port på 2,0
 • mini vs Micro SD-kort
 • specifikationerna i en Acer Aspire One system
 • hur du kontrollerar Speed USB-hubb
 • hur man kan kontrollera en USB 2