Dator > Så ställer du in hastigheten CPU-fläkt

 • Så ställer du in hastigheten CPU-fläkt


 • Central Processing Unit (CPU) i din dator hanterar "behandling" krav på program i operativsystemet. Processorn har en tendens att alstra värme baseras på mängden av processorkraft krävs av operativsystemet. Ett av de sätt denna värme avleds är genom användning av en CPU-fläkt. Rätten fläkthastighet på datorn kommer att skapa den bästa balansen mellan fläktljud och kylförmåga. Att ställa in hastigheten CPU fläkt, kan du antingen använda den fria SpeedFan ansökan eller manuellt konfigurera BIOS-inställningarna på din dator.

  Ställ CPU-fläkt hastighet med hjälp av system-BIOS


  1
  Klicka på ". . Start "och sedan" Stäng av "följt av" Starta om. " Datorn startas om. Tryck på rätt nyckel för att komma in i BIOS. Din dator kommer snabbt visa ett meddelande om vilka knappar du ska trycka för att komma in i BIOS. En gemensam nyckel är "F8" knappen.
  2.
  Bläddra igenom flikarna i BIOS menyn med piltangenterna på tangentbordet. Tryck på "Enter" på "System Setup" eller "Inställningar Konfiguration"-fliken. Den "CPU-fläkt hastighet" konfigurationsalternativ kommer att ligga under en av dessa flikar.
  3.
  Tryck på den knappen för att justera fläktens hastighet. Till exempel, tryck på "Enter" eller "+" eller "-" för att bläddra igenom fläkthastigheter. Välj fläkthastighet du vill ställa in. Bläddra till "Save and Exit" knappen och tryck på "Enter". Du kommer att avsluta BIOS och datorn kommer att avslutas startar upp.

  Ställ CPU-fläkt hastighet med SpeedFan


  1.
  Gå till SpeedFan webbplats (se Resurser) och klicka på "Download"-fliken i menyn längst upp på webbsidan. Download sida öppnas. Klicka på "SpeedFan" under avsnittet Nedladdning. Programmet kommer automatiskt att ladda ner till din dator.
  2.
  Klicka på "Ja" när installationsprogrammet frågar om du vill installera programvaran. Installationsguiden startar. Följ instruktionerna från guiden för att installera programmet. Till exempel måste du acceptera användarvillkoren för att installationen att fortsätta. Klicka på "Slutför" när installationen är klar.
  3.
  Klicka på "Start" och sedan "Program" och välj "SpeedFan" från listan. Den SpeedFan ansökan öppnas. Klicka på "Configure" knappen på huvudskärmen för att öppna Konfigurera fönstret.
  4.
  Klicka på fliken "Avancerat" följt av "Fläkthastigheter"-fliken. Klicka på upp-eller nedpilen bredvid "CPU fläkt" ruta för att justera hastigheten på CPU-fläkten. Välj fläkthastighet du behöver och klicka på "Spara" för att ställa in den.


Previous:nothing Next:historia Compaq modeller

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till minne till HP Pavilion
 • hur man torka en hårddisk för återanvändning
 • specifikationer på Toshiba bärbara datorer
 • hur man byter en G4 spegel leverans dörr makt
 • vad är en 19-i-1 minneskortläsare?
 • magnetiska historia
 • Felsökning av en NETGEAR PS101
 • Hur använder jag återställningen skivan för en Dell gx260?
 • hur man uppgraderar minnet för en Dell 1100
 • Hur ändrar jag storlek på partitionen av WindowsXP?