Dator > hur reparera en sprucken skärm på en bärbar dator

 • hur reparera en sprucken skärm på en bärbar dator


 • Det enda sättet att fixa en sprucken skärm på en bärbar dator är att ersätta LCD-skärmen. Andra problem med en bärbar dator skärm, såsom dunklet eller överdriven flimrande, kan lagas genom att ersätta displayenheten bakgrundsljus eller växelriktare ombord, men det enda sättet du kan rädda en sprucken skärm är genom att ta isär den och sätter en ny LCD-panel. Innan du beställer en ny skärm, se din produkt eller besök tillverkarens webbplats för LCD-panelen har reservdelsnummer

  Du behöver:.
  Ersättning LCD-skärm.
  skruvmejsel.
  plektrum.
  bruksanvisning.


  1.
  Stäng av datorn och dra ut strömkabeln. Ta bort batteriet genom att lossa locket under den bärbara datorn och höja batteriet ur dockan. Försök aldrig att demontera elektroniska komponenter med en strömkälla.
  2.
  Hitta och ta bort skruvarna från bezel --- plastramen gränsar till LCD-panelen. Se handboken för exakt placering av skruvar och ångra den. Du kan behöva bända loss små gummitätningar med en vass spets objekt att utsätta skruvarna på undersidan.
  3.
  separat LCD-panelen från ramen. Med alla skruvar bort, placera en liten platt genomföra, till exempel en gitarr plocka, mellan plast ram och glas yta på skärmen för att få loss den spruckna LCD-panelen från ramen. Vrid plocka med ena handen för att lossa ram, och med den andra handen drar du försiktigt ramen bort från skärmen. Lossa ramen från alla fyra sidorna och ta bort den helt.
  4.
  Dra sprucken skärm mot dig genom att vinkla den framåt. Leta två kablar fästa baksidan av LCD-panelen till den bärbara datorn. Manövrera den tunna metallram runt LCD-panelen för att komma åt kablarna. Ta bort den tejp som håller band-liknande video kabeln på plats, och dra ur kabeln från LCD-skärmen. Därefter kopplar skärmens nätsladd som är ansluten till en liten grön styrelse kallas omriktaren.
  5.
  Ta skärmen ut. När du drar kablar, kan du skjuter skärmen ur sin plats och installera den nya. Se dokumentationen för instruktioner om hur du tar bort LCD-skärmen. Var försiktig med sprickor i den gamla skärmen när du hanterar den. Ta ersättande skärmen nära ramen, orientera det följaktligen, och skjut det på samma sätt.
  6.
  Sätt tillbaka videon och kraftkablar. Försiktigt luta den nya skärmen mot dig, koppla in kablarna och sedan vila den upprätt mot skalet på displayen församlingen. Se till att du ansluter kablar i ordentligt. Du kommer att behöva ta isär skärmen församling igen om det finns lösa anslutningar.
  7.
  Sätt tillbaka ramen om att hålla skärmen på plats. Placera plastramen försiktigt över LCD-panelen, och justera gränserna innan du skruvar på ramen igen. Sätt i skruvarna med ena handen och använd den andra för stöd från baksidan. Kontrollera monteringen genom att öppna och stänga den bärbara datorns lock ett par gånger. Slå på datorn.

  Tips och varningar


 • Beställ en ny skärm från en betrodd leverantör. Se tillverkarens kod för objektet innan du beställer.
 • Demontering din bärbara dator kommer att upphäva tillverkarens garanti.

Previous:nothing Next:information och fakta om Apple PowerBook G4 laptop

Relaterade artiklar


 • specifikationer för en Compaq 5000
 • hur man kan implementera Dell Drivers
 • hur du uppgraderar minnet i en mini
 • hur man hittar modellnumret för en MacBook
 • hur man formaterar om en Dell Dimension 9150
 • Hur fyller jag en HP 25a bläckpatron?
 • hur till check anteckningsbok grafik
 • hur man uppgraderar Internet Explorer på en iPAQ
 • hur man använder Boot Camp Windows Update drivrutiner
 • Hur fyller jag en Deskjet D4260?