Dator > hur man byter PowerBook G4 tangentbord

 • hur man byter PowerBook G4 tangentbord


 • Byta en PowerBook G4 tangentbord är nödvändiga om de ursprungliga tangentbordet fungerar inte längre, eller om du vill ersätta det gamla tangentbordet med en som är fri från brister. Även att ändra tangentbordet på en bärbar dator verkar vara en skrämmande uppgift, är förfarandet på en PowerBook G4 okomplicerat. Innan du byter ut tangentbordet på din PowerBook G4, håll det nya tangentbordet nära en installerad i datorn för att verifiera att det är rätt modell

  Du behöver:.
  Juvelerares skruvmejsel (om tangentbordet är låst).


  1.
  Klicka på "Apple"-menyn på din PowerBook G4, och välj "Avsluta" för att stänga av den.
  2.

  Sätt datorn på en plan och ren yta för att undvika repor dess externa mål.
  3.
  Koppla ur alla kablar anslutna till PowerBook, inklusive strömkabel, och vrid över.
  4.
  Ta bort batteriet genom att skjuta batterispärren åt höger för att låsa upp den, och dra ut batteriet ur sockeln. Gång bort, stänga av datorn rätt igen.
  5.
  Tryck på spärren för att öppna displayen och höja den tills den är vinkelrät med tangentbordet så att du har tillräckligt med utrymme för att byta tangentbord.
  6.
  Lossa tangentbordets låsskruv en halvt varv motsols med hjälp av en guldsmedsaffär skruvmejsel för att lossa tangentbordet. Om skruven inte rör sig under lätt kraft betyder det att tangentbordet är redan upplåst.
  7.
  Dra ner på de två flikarna tangentbordet på sitter på vänster sida av F1 och F12 tangenter för att man ska avsätta tangentbordet. Lyft tangentbordet upp något så kommer den olåsta.
  8.
  Vänd på tangentbordet så att den vilar på toppen av styrplattan och handlovsstödet. Tryck på insidan av datorn efter att ta bort tangentbordet. Detta avleder statisk elektricitet.
  9.
  Dra uppåt på tangentbordet anslutningskabel för att koppla den. Du kan behöva vicka det från sida till sida för att bryta kontakten lös. Ställ den gamla tangentbordet åt sidan. Den kontakt som måste tas bort är på datorns logikkort, inte på tangentbordet.
  10.
  Ställ in det nya tangentbordet över tangentbordsöppningen att verifiera att det är rätt storlek, och vänd den över ansiktet nedåt i rätt riktning på handlovsstöden.

  11.
  Skjut tangentbordet kabeln i kontakten inuti PowerBook G4.
  12.
  Vänd på tangentbordet så att den sitter framför sin öppning i PowerBook fall.
  13.
  Håll ner på tangentbordet i vinkel så att du kan flytta den övre kanten av tangentbordet nedåt för att låsa den på plats.
  14.
  Dra tangentbordet frigöringsflikarna ner och tryck ner den övre på tangentbordet som sittplats den i PowerBook G4 ram. Släpp klipp och låt dem gå framåt för att låsa nya tangentbordet på plats.
  15.
  Stäng skärmen locket och vänd på PowerBook G4 över.
  16.
  Sätt i batteriet och slå på datorn igen över.
  17.
  Anslut nätadaptern och andra tillbehör kablar innan du trycker på strömbrytaren för att testa funktionen av den nya tangentbord.


Previous:nothing Next:hur du uppdaterar en asus grafikkort

Relaterade artiklar


 • hur du uppgraderar ATI-grafikkort
 • specifikationerna för Asus Eee PC 701SD
 • hur man uppgraderar en laptop hd
 • Hur tar jag bort den gröna täckning på en HP Pavilion a1730n?
 • hur du optimerar bärbara prestanda
 • Hur man återskapar en Toshiba hdd
 • Hur konvertera en 120V AC dator till ett 12V DC
 • Hur ändrar jag storlek på partitionen av WindowsXP?
 • Felsökning SBS fax
 • hur du ställer in en Dell AIO 966 skrivare i nätverket