Dator > hur man bestämmer vilken typ av grafikkort är lämpligt

 • hur man bestämmer vilken typ av grafikkort är lämpligt


 • Ett grafikkort är den uppsättning av dator krets som bearbetar videosignalerna en dator tar emot och skickar dem till monitorer och programvara som använder grafik information. Grafikkortet är som en liten dator i datorn som är ägnat åt grafikprogram. Den typ du väljer beror på funktionerna i din dator och bildskärm, krav av programvaran du använder, och din egen personliga preferenser

  Du behöver:. .
  Computer verktygslåda
  Dator manual.
  Programvara manualer.


  1.
  Få ut din dators manual och öppna din PC: s fall med datorn verktygslåda. Ofta instruktionerna för din dator omfatta flera moderkort konfigurationer, så se er matchar det ni läser om i manualen. Kontrollera om din centralenhet (CPU) är begränsad i sin förmåga att hantera grafikkort. Vissa äldre dator moderkort kan inte hantera vissa high-end grafikkort. Ta reda på om det finns begränsningar för hastigheten eller grafikminne totalt i synnerhet.
  2.
  identifiera vilka typer av outnyttjade öppna kortplatser som finns på moderkortet. De får omfatta en PCI (Peripheral Component Interconnect) kortplats, AGP (Accelerated Graphics Port), eller PCI-Express-kortplats. De flesta nyare grafikkort använder PCI-Express. Äldre kommer som full PCI-kort. AGP-kortplatsen har använts ett tag som en specialiserad grafikkort gränssnitt. Vissa datorer levereras med två grafikkort slots och avser att stödja en två-kort "Crossfire" setup, vilket ökar hastigheten med kopplingen två grafikkort för att utföra jobbet på ett enda kort.
  3
  Granska specifikationerna i handböckerna som följde med de mest grafikkrävande program som du använder. vanligtvis grafikintensiva spel, datorstödd redaktionella program, desktop publishing och foto -manipulation programvara. Många av dessa kommer att erbjuda rekommendationer för grafikkort eller minimikrav för grafiken i din dator. Eftersom orsaken till att du köper ett grafikkort är för att hantera video-krav på behandling av programvaran du använder, använder dessa rekommendationer som din miniminormer för ett acceptabelt grafikkort.
  4.
  Kompilera grafikkorten rekommendationer från dessa programpaket. Skapa en minimikrav lista som uppfyller eller överträffar kraven för programvara med de högsta minimikraven i gäng som low-end krav. I specifikationerna man tittar på kommer att omfatta totalt minne (MB), grafik processor enhet klockhastighet (MHz), storleken på minne bussen (128, 256, 512 mm bitar), minne klockfrekvens (MHz), minnesbandbredd (GB ), bildhastighet (fps) och RAMDAC hastigheten (MHz). Kortet bör hantera Direct X och Open GL om du använder enheten för att spela spel.
  5.
  Jämför minimikrav listan från programmet till den högsta kapacitet datorns moderkort och göra Se till att styrelsen klarar av GPU du behöver. Slå upp specifikationerna för tillgängliga grafikkort som matchar din programvara krav och datorns kapacitet. Välj en passande kort som uppfyller alla dessa krav, och att din budget har råd med. Läs recensioner för kortet som du har valt att inte få några överraskningar efter köpet. Vara säker, om du kommer att ladda ner videofiler eller tittar på tv på datorn att kortet inkluderar TV /Video "i" och "OUT" anslutningar.
  6.
  Igenom specifikationerna för det kort du har i åtanke och se till att det kommer att hantera de videoformat du använder med din programvara. De flesta programvaror kommer med en lista över format som programvaran använder. Se till att kortet kommer att läsa och bearbeta alla de format du använder.

  Tips och varningar


 • Läs recensioner av de största varumärkena av grafikkort för att få en känsla för vad som finns tillgängligt.
 • Kontrollera potential mot din minimikrav lista. Tillverkarna kan ibland lämna ut kapacitet du behöver.

Previous:nothing Next:Hur håller jag MacBook tätt på säkerhet?

Relaterade artiklar


 • hur reparera en inverter styrelse
 • hur du formaterar en SATA-hårddisk
 • Hur man känner igen och formatera en extern SATA-enhet via USB i XP
 • hur man ansluter en gigaware dator till en TV
 • hur du formaterar en enhet till full kapacitet
 • hur man återställer en Epson R200
 • Hur felsöker jag en 2175 hk skrivare?
 • hur man återställer NVRAM på en PowerBook G4 med Open Firmware
 • Hur gör jag krok en TV till en Dell Inspiron 8200?
 • Hur jämför jag billig skrivare?