Dator > hur du ställer in hårddiskar i RAID

 • hur du ställer in hårddiskar i RAID


 • RAID är en akronym för Redundant Array of Independent (eller billigt) diskar. En RAID array är en serie identiska hårddiskar kopplas samman för att ge skydd och snabbare tillgång eller en kombination av båda. Ditt operativsystem behandlar en RAID som om det är en enda enhet, och en RAID-kontroller kort sprickor och speglar data mellan enheterna. Det finns många RAID-konfigurationer, men de flesta konsumenter Raid styrenheter stöder endast RAID 0 och RAID 1. I en RAID 0-array, är uppdelade, eller "randig", mellan två enheter. Detta ger snabbare åtkomst, men inga data backup. I en RAID 1 array, är data speglat exakt mellan två enheter, vilket ger ökad säkerhet men inga ytterligare fart

  Du behöver:. .
  Icke-magnetiska stjärnskruvmejsel
  2 identiska interna hårddiskar.
  RAID-kontroller.


  1.
  Sätt i cd eller diskett som följde med din RAID-kontroller och installera RAID-drivrutinerna. Om ditt moderkort som redan har en RAID-kontroller kan du hoppa över detta steg.
  2.
  Stäng av datorn, koppla ur den och öppna fallet. Om ditt moderkort inte har en inbyggd RAID-kontroller, installera RAID-kontroller i en ledig PCI-kortplats. Installera hårddiskar din kommer att använda för RAID-array och ansluta dem till den registeransvarige. För IDE-enheter, är det bäst att använda en enhet per slot snarare än en master /slav konfiguration. SATA-enheter kan bara vara ansluten ett per slot.
  3.
  Stäng datorns fall, koppla in den och starta. Under uppstart, kommer datorn att fråga dig med en nyckel till tryck för att komma in RAID-konfigurationen. Den exakta nyckel kommer att variera med din hårdvara och drivrutiner. Tryck en av tangenterna.
  4.
  Konfigurera din RAID använder programvaran controller setup. De exakta steg kommer att vara olika med olika RAID-styrenheter, men varje version kan du välja mellan RAID 0 och RAID 1, och välj vilka hårddiskar som ska användas i arrayen. När RAID klar skapande processen, Exit Setup och ditt kommer systemet att startas
  5
  starta upp Windows och gå in i "Diskhantering" fönstret. . Gå till "Kontrollpanelen" välj "System och underhåll", "Administrationsverktyg" och dubbelklicka sedan på "Datorhantering. "" Disk Management "ligger på menyn på vänster sida av" Computer Management fönstret. Du uppmanas att initiera en ny disk. Du måste initiera disken innan du formaterar det.
  6.

  Hitta disken på listan i "Diskhantering" fönstret och högerklicka på det. Välj "Format" för att partitionera och formatera disken som du skulle alla andra.


Previous:nothing Next:Hur lägger jag till en DVD till en Dell Dimension 8300 Series?

Relaterade artiklar


 • Hur konvertera svideo till vga
 • hur du formaterar Seagate free agent
 • hur man uppgraderar en gateway grafikkort
 • hur man ansluter en bärbar dator till en stationär dator direkt
 • hur man skyddar en hårddisk
 • hur man installerar HP Deskjet f380
 • Hur felsöker jag en EasyCAP USB 2.0 Video adapter med ljud?
 • hur man byter till ett nav kabelanslutning
 • hur man startar en kraschad Power Mac G4
 • Hur använder jag återställningen skivan för en Dell gx260?