Dator > hur man byter en G4 spegel leverans dörr makt

 • hur man byter en G4 spegel leverans dörr makt


 • Nätaggregatet på din Power Mac G4 blanka enhetsluckor (MDD) kan behöva bytas ut om den har skadats under en strömstöt eller om det är helt enkelt felaktig. Det nätaggregat som används på dessa modeller är en unik storlek och, på vissa modeller, de var benägna att misslyckas. I själva verket inrättats Apple en Power Program lämna ersättning för att blidka G4 kunder som haft problem med strömförsörjning på sin G4-maskiner

  Du behöver:. .
  Magnetiserade # 2 Phillips skruvmejsel
  Liten mejsel.
  2.
  5-mm insexnyckel.
  Nål-tång.


  1.
  Stäng av datorn genom att klicka på "Apple"-menyn och välja "Stäng".
  2.

  Koppla loss alla kablar utom nätsladden från comptuer.
  3.
  Tryck på något av metall PCI-kortplatsen täcker på baksidan av Power Mac G4 till ansvarsfrihet statisk elektricitet. Efter att röra locket kan du dra ut nätsladden.
  4.
  Lyft spärren på höger sida av datorn för att låsa upp och sänka luckan.
  5.
  Sänk högra panelen tills den ligger platt på skrivbordet. Apple rekommenderar att sänka sidostycket på en mjuk trasa för att förhindra repor på G4 MDD fallet.
  6.
  Koppla bort hårddiskarna i översta hårddisken transportören, om de är installerade. Koppla bort data kablar från enheterna och tryck ner spaken till höger om enhetsfack. Skjut bärare ur G4 tornet.
  7.
  Avlägsna skruven på baksidan av den bakre hållare med hjälp av en stjärnskruvmejsel. Dra spaken på sidan av enheten hållaren framåt och flytta transportören uppåt för att dra den framåt nog att koppla bort hårddisken data-och strömkablarna från enheten. Beroende på storleken på dina händer, kan du behöva använda en tång för att koppla loss kablarna från baksidan av hårddiskarna.
  8.
  Ta bort bakstycket från CD /DVD-enheten transportören genom att skjuta den bort från datorn fallet.
  9.
  Ta bort skruvarna i det övre vänstra och nedre högra hörn för optiska enheter med din stjärnskruvmejsel. Skjut transportören så att du kan koppla data-och strömkablarna bifogas den optiska enheten. Ta bort hållaren från G4 MDD.
  10.
  koppla loss ATA-kabeln från moderkortet och nästa koppla bort den andra ATA-kabel som omfattas av den första. Fläkten är placerad under den andra ATA-kabel.
  11.
  Lyft låsfliken på fläkten kabeln med en liten mejsel som du kopplar den från logikkortet.

  12.
  Ta bort fläkten genom att skjuta den rakt upp ur sitt fäste på samma hylla som den optiska enheten.
  13.
  Koppla bort nätkabeln genom att nypa ihop låsfliken på topp-centrum kanten av kabeln. Strömförsörjningen kontakten är större än andra kontakter, och som sådan, konstaterar Apple kan kräva viss kraft för att koppla ur och ta bort.
  14.
  Trä kabeln och kontakten genom botten av G4 MDD chassit för att släppa det. Fortsätt routing kablarna genom hyllan för optiska enheter, i närheten av där du tagit bort fläkten. Dra om elkablarna till utsidan av fallet genom öppningen på baksidan av hyllan för optiska enheter.
  15.
  Lossa och ta bort skruven på baksidan med 2. 5-mm insexnyckel.
  16.
  Ta bort Phillips skruven på sidan av målet på framsidan av nätaggregatet, ungefär parallellt med den optiska enheten dörren.

  17.
  Tryck på nätaggregatet samtidigt som du drar den mot frontpanelen och ut ur datorn. Ta bort nätenheten och kabeln vävstol från datorn. Eftersom detta steg kräver en del kraft, se till att stödja den motsatta sidan av datorn när du tar bort strömförsörjningen.
  18.
  Rikta in flikarna på nya nätaggregatet med skårorna på G4 MDD chassi. Skjut in den nya nätaggregatet på plats, se till att skruvhålen på baksidan av datorn och sidan av strömförsörjningen är korrekt justerade.
  19.
  Sätt skruvarna på baksidan av fallet och sidopanelen för att säkra strömförsörjningen.
  20.
  Route hårddisken kablarna genom den optiska enheten öppna och ställa dem på moderkortet, men inte kontakten dem i.
  21.
  Installera den nya fläkten i datorn genom att anpassa den till spärrarna i enheten hyllan. Tryck fläkten rakt ner att låsa fläkten på plats. Dra fläktkabeln genom hyllan för optiska enheter och anslut kabeln till logikkortet.
  22.
  Installera hållaren för optiska enheter och anslut data-och strömkablarna tillbaka till den optiska enheten. När säkra, installera den optiska skruvar hållaren.
  23.
  Tillbaka främre hårddiskhållaren genom att rikta in mitt pinnen på lastbäraren med kanalen på undersidan av hyllan för optiska enheter. Skjut viken tills den högra spaken klickar på plats.
  24.
  Anslut strömkablarna till hårddiskarna genom att trycka dem tills de klickar.
  25.
  Anslut hårddisken kablar och installera om Back Bay hårddiskhållaren. Därefter roterar transportören uppåt så det är i linje med skårorna i G4 MDD chassit. Tryck transportören tills den vänstra sidan spaken klickar på plats. Lyft upp sidostycket tills den snäpper på plats för att slutföra installationen.


Previous:nothing Next:hur du uppgraderar minnet i en mini

Relaterade artiklar


 • Hur byter jag en LCD acer 4620z?
 • hur man kan kontrollera nivåer bläckpatron
 • Hur gör jag upptäcker CD-ROM-drivrutiner i Windows 95?
 • Hur fyller jag en deskjet 3847?
 • Hur konvertera svideo till vga
 • Hur installerar jag en Toshiba a105s4284 minnesmodul?
 • hur man konfigurerar en SATA-hårddisk
 • Hur fyller jag en Deskjet D4260?
 • hur man torka en hårddisk för återanvändning
 • hur man rengör huvudet på en bläckpatron