Dator > hur förklarar Intel Pentium 4

 • hur förklarar Intel Pentium 4


 • Förklara mekanismen i någon mikroprocessor för att vanliga användare knappt medveten om skillnaden mellan klockfrekvens och buss hastighet kan, milt uttryckt, en skrämmande uppgift. Lyckligtvis som en single-core processor är Pentium 4 inte så komplicerat som några av dess multi-core motsvarigheter. Om din lyssnaren är mindre än datakunniga, starta genom att erbjuda en allmän översikt som illustrerar processorn roll i datoranvändning. Då kan du starta i en myriad av Pentium 4 detaljer utan att förlora din publik

  Bakgrund


  1.
  Bekanta er lyssnare med processorn syfte. Det är, det utför instruktioner från programvara. Förklara att sådana instruktioner kommer i form av framställningar för att utföra beräkningar. Processorn utför dessa beräkningar och rapporterar resultaten. Detta är grunden för allt arbete du gör på din dator.
  2.
  Diskutera hur datorer representerar information. Förklara att en processor är i grunden en samling av växlar kallade transistorer "som kan sättas till" på "eller" av. "En i läge" on "representerar en 1, medan en i läge" off "representerar 0. Med detta språk, processorn kan representera vilket antal och därmed utföra sina beräkningar.
  3.

  Jämför processorn till andra datorkomponenter. Detta hjälper lyssnaren att förstå processorns roll och förhindrar sammanblandning mellan den och andra aspekter av datoranvändning. Förklara att datorns hårddisk lagras alla datorns uppgifter, medan RAM drar information från hårddisken och levererar den till processorn för användning av programvara instruktioner.

  Specifikt


  1.
  Förklara att klockhastighet är antalet gånger per sekund att processorn arbetar för att utföra beräkningar och att detta mäts i gigahertz (GHz) eller miljarder gånger per sekund. Eftersom Pentium 4 är en serie bestående av 86 processorer, hjälper det att ge en klocka varvtalsområde. Enligt Intel den långsammaste Pentium 4 opererar på 1,3 GHz, och snabbast på 3,8 GHz.
  2.
  Klargöra vilken roll cacheminne. Det är en form av datalagring finns på processorn. Mycket snabbare än RAM, innehåller cache bara de data mest avgörande för processor drift. Således, ju större cache, desto mer data processorn kan komma åt på högsta möjliga hastighet. Pentium 4s har mellan 512 KB och 2. 000 KB cache.
  3.
  Diskutera begreppet "parallellism" eller en processor förmåga att utföra flera operationer samtidigt. Även om detta kommer in i första hand för multi-core processorer, en del single-core Pentium 4s kommer med Intels Hyper-Threading Technology. Det ger dem möjlighet att köra flera applikationer samtidigt utan att bromsas prestanda de annars skulle uppleva.
  4.
  Förklara vikten av transistorn storlek. Som elektrisk brytare som representerar siffrorna processorn behöver för att utföra beräkningar, är transistorn Pentium 4 grundläggande byggsten. Ju mindre transistor, kan fler av dem tillverkare packa i en viss modell och det större processorns prestanda potential. Den första Pentium 4s innehöll 42 miljoner transistorer, varje 180 nanometer bred. Senare modeller ingår upp till 188 miljoner euro och 65 nanometer bred, enligt Anandtech.


Previous:nothing Next:hur man byter en G4 spegel leverans dörr makt

Relaterade artiklar


 • hur man bränner en nedladdad DVD med hjälp av en CD-R
 • Hur ändrar jag färgen på en Kodak 5100?
 • hur till återvinna en Acer notebook
 • Inaktivera touchpad klicka på en IBM
 • Vilken typ av RAM-minne gör en Dell Inspiron 1200 ta?
 • Vad skulle orsaka mina nycklar att sätta på ett Compaq nc6400?
 • hur felsöker jag HL-2070N Brother-skrivare?
 • vad är syftet med ett PC-kort?
 • hur man skriver ut på transparent papper
 • hur du uppgraderar datorns hastighet